Τρίτη, 3 Μαΐου 2011

Ο ΣΠΑΝΑΚΟΣ ΕΒΓΑΛΕ ΤΙΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ 14 ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΩΝ ΑΚΟΛΟΥΘΩΝ

Εν  αγνοία  της  ηγεσίας του Λιμενικού  -  Εντείνονται οι φήμες για μαζικές παραιτήσεις υψηλόβαθμων

Αντιμέτωπος με τις μαζικές παραιτήσεις αξιωματικών
του Λιμενικού αναμένεται να βρεθεί άμεσα ο Υπουργός
Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής.
Δημόσια ετοιμάζονται να υποβάλουν τις παραιτήσεις τους αρκετοί υψηλόβαθμοι του Λιμενικού, καθώς συνεχίζεται η απαξίωση του Σώματος από την Πολιτική ηγεσία, δηλαδή από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Χρίστο Παπουτσή.

Την ίδια στιγμή εντείνονται και οι φήμες από το Μέγαρο Μαξίμου για αναδόμηση του Υπουργού, καθώς τελευταία εμφανίζεται με δύναμη Δελφίνου παίρνοντας θέση φιλολαϊκή και κόντρα στα μέτρα που επιβάλλει η τρόικα.

Έτσι, ενώ ανεβαίνει η δημοτικότητα του κ.
Παπουτσή μεταξύ των πολιτών, στο Λιμενικό η φήμη του έπεσε στο ναδίρ, καθώς δεν είναι λίγοι εκείνοι που σχολίασαν:  Έσπευσε ο κ. Υπουργός να εκδώσει απόφαση για τους Προξενικούς Λιμενάρχες που θα τοποθετηθούν σε περίπου ένα χρόνο, χωρίς να λάβει υπόψη του εάν ο ίδιος θα είναι και τότε Υπουργός του ίδιου υπουργείου.

Επι πλέον, έσπευσε ο κ. Υπουργός να τακτοποιήσει κάποιους στα προξενικά Λιμεναρχεία, τη στιγμή που εδώ και μήνες, "ορφανές" παραμένουν οι θέσεις αρκετών περιφερειαρχών αλλά και διευθυντών εξ' αιτίας ενός και μόνον αξιωματικού που αρνείται να μετακινηθεί από τη θέση του διευθυντή Προσωπικού.

Το γεγονός ότι έχουν μερικώς παραλύσει σχεδόν όλες οι Υπηρεσίες του Λιμενικού Σώματος, ουδόλως φαίνεται να απασχολεί τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη.

Αντίθετα, ο ίδιος ενισχύει τα καμώματα του κ. Σπανάκου, συνεργαζόμενος με τον αξιωματικό για τις τοποθετήσεις των Προξενικών Λιμεναρχών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Παπουτσής, επισκέφθηκε το κτήριο της Ακτής Βασιλειάδη την Παρασκευή όπου και για περίπου τρεις ώρες, συνεργάστηκε με τον αξιωματικό που κανείς δεν θέλει να συνεργάζεται.  Αμέσως μετά, ο κ. Παπουτσής, έδωσε τη λίστα με τα 14 ονόματα στον Αρχηγό του Λιμενικού και εκείνος φυσικά υποχρεώθηκε να την προωθήσει σε δημοσίευση.

Μάλιστα σύμφωνα με την ανακοίνωση που ακολούθησε, τα 14 ονόματα είχε εισηγηθεί ο Αρχηγός του Λιμενικού.  Στη πραγματικότητα, τα ονόματα είχε εισηγηθεί ο κ. Σπανάκος ο οποίος λειτουργεί ως Αρχηγός στη θέση του Αρχηγού.

Επόμενο είναι, όποιος γνωρίζει τον κ. Σπανάκο, να λύνει μέσω αυτού το πρόβλημά του, ενώ την ίδια στιγμή απαξιώνεται ολόκληρη η ηγεσία του Λιμενικού και όχι μόνον ο "καταναγκαστικός" Αρχηγός.

Αυτός είναι και ο λόγος που έξαλλοι οι αξιωματικοί του Σώματος, έχουν ως καθημερινή τους συζήτηση τη προοπτική της ομαδικής κατάθεσής της παραίτησής τους, την οποία μάλιστα προγραμματίζουν να κάνουν δημοσίως πράγμα που θα αποτελέσει σοβαρό πλήγμα κατά της κυβέρνησης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ένας αριθμός ανώτερων και ανώτατων αξιωματικών του Λιμενικού, - όπως οι ίδιοι υποστηρίζουν - ενημερώθηκε  για τις τοποθετήσεις των 14 Προξενικών Λιμεναρχών από το nextok.

Τέλος σύμφωνα με το  ...ανέκδοτο που πρόσφατα κυκλοφόρησε, ο κ. Σπανάκος εξέφρασε την επιθυμία να τοποθετηθεί ως Κεντρικός Λιμενάρχης Πειραιά!