Τρίτη 3 Μαΐου 2011

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ ΑΡΧΗΓΟΙ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΚΑΤΕΘΕΣΑΝ ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΑΘΜΟ ΤΟΥ ΝΑΥΑΡΧΟΥ

Ούτε τη δόξα εμίσησαν ούτε το χρήμα...

Απίστευτη ήχησε η πληροφορία ότι μερικοί απόστρατοι οι οποίοι διετέλεσαν αρχηγοί του Λιμενικού, έσπευσαν να καταθέσουν αίτηση προκειμένου έστω και χρόνια μετά την αποστρατεία τους, να λάβουν τον βαθμό του Ναυάρχου.


Πριν διαβάσετε τις παρακάτω αποκαλύψεις, καθήστε καλά γιατί τα ονόματα θα σας φέρουν ζαλάδα (μερικά τουλάχιστον)!


Σύμφωνα με πληροφορίες αίτηση για την απόκτηση του βαθμού του Ναυάρχου κατέθεσαν οι αποστρατευθέντες :  Ηλίας Σιωνίδης, Θεόδωρος Γκλεζάκος, Θεοδόσης Παπακωνσταντίνου, και Μανόλης Πελοποννήσιος.

Υπενθυμίζεται ότι με τίτλο:  ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΟΧΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΔΙΑΤΑΞΗ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜ... ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ, ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ, ΣΙΩΝΙΔΗΣ (http://www.blogger.com/post-edit.g?blogID=5452761606199208348&postID=3870022447989738695) το nextok έγραψε στις 29 Ιανουαρίου 2011.
"Γιατί να θέλει ένας απόστρατος Αρχηγός Λ.Σ. έναν ακόμη βαθμό;  Ο βαθμός του Ναυάρχου Λ.Σ. εν αποστρατεία που προβλέπεται από τις διατάξεις της παραγράφου 2 του άρθρου 39 Κ.Π.Λ.Σ. όπως προστέθηκε με την παρ.8 του ένατου άρθρου του ν. 3654/2008 (ΦΕΚ 57 Α΄) μπορεί να απονέμεται με την ίδια διαδικασία και στους Αρχηγούς του Λ.Σ. που αποστρατεύθηκαν πριν την 3-4-2008, εφόσον οι ενδιαφερόμενοι υποβάλλουν σχετική αίτηση εντός 60ημερών από την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου.

Πολύ ενδιαφέρουσα η συγκεκριμένη διάταξη. Ποιόν άραγε εξυπηρετεί αυτή, δεδομένου ότι κανείς από τους διατελέσαντες Αρχηγούς που αποστρατεύθηκαν πριν την 3η Απριλίου 2008 δεν έθεσε τέτοιο ζήτημα; Ή μήπως το έθεσε ο αμέσως προ της 3ης Απριλίου 2008 αποστρατευθείς Αρχηγός;

Μπορεί οι λιμενικοί να είναι στρατιώτες, αλλά ευτυχώς χάρη στον Ανδρέα Παπανδρέου και τη Δημοκρατία που θεμελίωσε σ’ αυτή τη χώρα, μπορούν και οι στρατιωτικοί να εκφράζουν τη γνώμη τους. Και δεδομένου ότι δεν είναι στο σύνολό τους άβουλα όντα, κάποιοι υποψιάζονται ότι η φωτογραφική αυτή διάταξη εξυπηρετεί έναν και μόνον τέως Αρχηγό και αυτός δεν είναι άλλος από τον Ηλία Σιωνίδη.

Άρα εναπόκειται στους βουλευτές που θα ψηφίσουν αυτό το νομοσχέδιο ή εάν αυτοί «αμελήσουν», να μεριμνήσουν τα Ελεγκτικά Όργανα για να διερευνηθεί τόσο η συνταγματικότητα αυτής της διάταξης όσο και:

- Τι ή ποιον εξυπηρετεί αυτή η διάταξη;

- Ποιο θα είναι το κόστος της για την Ελληνική Δημοκρατία και μάλιστα μέσα σε περίοδο οικονομικής κρίσης;

Οι «κακές γλώσσες» λένε ότι: Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, χρωστάει μία χάρη στον τέως συμμαθητή του (από το 8ο Γυμνάσιο Πατησίων) Ηλία Σιωνίδη. Η χάρη αυτή αφορά σε σοβαρό παράπτωμα τέως φίλου του κ. Παπουτσή, τέως λιμενάρχη Κατακόλου και πλέον τέως λιμενικού, το οποίο απλά σβήστηκε από τα κιτάπια!

Εάν ψηφιστεί αυτή η διάταξη, μέσα σε 60 ημέρες από τη δημοσίευσή της, τότε δέκα Αντιναύαρχοι ε.α. θα έχουν το δικαίωμα να ζητήσουν τον βαθμό του Ναυάρχου.

Ακόμα κι αν πρόκειται για λόγους εξίσωσης των αποστρατευθέντων από το Λιμενικό Αντιναυάρχων με τους συναδέλφους τους στρατιωτικούς, εκτιμάται ότι αυτό δεν είναι το μείζον ζήτημα που απασχολεί σήμερα το Λιμενικό Σώμα.

Αντίθετα αυτό που ενδιαφέρει όλα τα στελέχη, είναι:

Α) Να συμπληρωθούν τα κενά στις οργανικές θέσεις που φθάνουν περίπου στις 3.000

Β) Να αποκατασταθούν οι ζημιές στα χερσαία, πλωτά και εναέρια επιχειρησιακά μέσα

Γ) Να καταβάλλονται τα έξοδα μετακινήσεων και οι πραγματικές υπερωρίες

Δ) Να επικρατούν αξιοκρατία και δημοκρατικές διαδικασίες στις τάξεις του Σώματος

Θα συνέλθει το ΚΥΣΕΑ;

Αξίζει να σημειωθεί ότι για να απονεμηθεί σε έναν απόστρατο ο βαθμός του Ναυάρχου, θα πρέπει να συνέλθει το ΚΥΣΕΑ. Με άλλα λόγια, το μισό Υπουργικό Συμβούλιο, θα πρέπει να παρατήσει ότι σημαντικό υπάρχει στο πρόγραμμά του, για να απομείνει έναν τίτλο σε απόστρατους που ξεκουράζονται απολαμβάνοντας μάλιστα μία σύνταξη που τοποθετείται στην υψηλότερη κλίμακα".

ΔΕΝ ΚΑΤΑΔΕΧΕΤΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ε.α. ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ...ΤΣΙΓΚΑΚΙ ΝΑΥΑΡΧΟΥ!


Επίσης  με τον πιο πάνω τίτλο, είχαμε γράψει την ΄1η Μαρτίου 2011 (http://nextok.blogspot.com/2011/03/blog-post.html) : 

" Έντονη υπήρξε η αντίδραση του επίτιμου Αρχηγού του Λ.Σ. και προέδρου της Λέσχης Αξιωματικών του Λ.Σ. Άλκη Σκιαδά, με αφορμή την (ν)τροπολογία με την οποία το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, δίνει αναδρομικά έναν ακόμη βαθμό στους αποστρατευθέντες Αρχηγούς του Σώματος.

Υπενθυμίζεται ότι η τροποολογία πέρασε μέσα στον Νόμο για τη σύσταση του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος ο οποίος ψηφίστηκε από τη πλειοψηφία της Βουλής, στις 22 Φεβρουαρίου και αφορά όσους αποστρατεύθηκαν από το 1997 και παλαιότερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αρχαιότερος των αποστρατευθέντων Αρχηγών, ο κ. Σκιαδάς ο οποίος τυγχάνει μεγάλης εκτίμησης από το σύνολο των εν ενεργεία αλλά και των αποστράτων αξιωματικών του Λιμενικού, έστειλε επιστολές προς όλους τους αποστρατευθέντες με την «εντολή» ποτέ και κανείς να μην καταδεχθεί να λάβει την πρόσθετη προαγωγή που προέβλεψε ο Υπουργός – τάχα τιμητικά – για όσους αποστρατεύθηκαν πριν το 1997.

Άλλωστε είναι γνωστή και η επιστολή των αποστράτων, οι οποίοι γνωστοποιούν ότι σχεδόν στο σύνολό τους, οι απόστρατοι Αρχηγοί, γνωστοποίησαν στην Ένωσή τους, τη πρόθεσή τους να μην καταθέσουν αίτηση για να λάβουν έναν ακόμα βαθμό - τον βαθμό του Ναυάρχου - λαμβάνοντας υπόψη τους την δυσχερή συγκυρία και τα σοβαρότατα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η πλειοψηφία του ελληνικού λαού.

Υπενθυμίζεται ότι ο αντιναύαρχος Άλκης Σκιαδάς υπήρξε ο μακροβιότερος Αρχηγός του Λιμενικού καθώς υπηρέτησε το Σώμα αμέσως μετά τη Μεταπολίτευση και από τις 17 Μαΐου 1975 έως τις 25 Φεβρουαρίου 1980. Ο ίδιος αποφοίτησε από τη σχολή Ναυτικών Δοκίμων το 1948. Την περίοδο 1973-1975 διετέλεσε Προξενικός Λιμενάρχης Λονδίνου. Επί θητείας του, ως αρχηγού του Λ.Σ., θεσπίστηκε ο βαθμός του αντιναυάρχου. Αποστρατεύθηκε το 1982 με τον βαθμό του αντιναυάρχου ενώ αργότερα του απονεμήθηκε ο τίτλος του επιτίμου Αρχηγού του Λ.Σ. Το 1990 εκλέχτηκε πρόεδρος της Λέσχης Αξιωματικών του Λ.Σ.

Τέλος και για την ιστορία, αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες, η σχετική τροπολογία υπήρξε αίτημα του απόστρατου Αρχηγού Ηλία Σιωνίδη, και μάλιστα προξένησε απορία στους παροικούντες την Ιερουσαλήμ, για την προθυμία του Υπουργού Χρήστου Παπουτσή να την ικανοποιήσει. Τα σενάρια δεν είναι καθόλου κολακευτικά για τον υπουργό, καθώς αφήνουν υπόνοιες ότι ο τέως Αρχηγός είχε «ξεμπλέξει» ένστολο από μία δύσκολη θέση, ό οποίος είχε διατελέσει στο περιβάλλον του Υπουργού. Εξ’ αιτίας αυτής της «εξυπηρέτησης» ο κ. Παπουτσής αναγκάστηκε να αποδεχθεί το αίτημα του πρώην Αρχηγού ο οποίος όπως είναι γνωστό, υπήρξε και συμμαθητής του Υπουργού κατά τη φοίτησή τους στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Φαίνεται πάντως ότι ο κ. Σιωνίδης θα είναι ο μοναδικός που θα αξιοποιήσει μία διάταξη, αν και τελικά η διάταξη αυτή δεν αποκλείεται να τεθεί σε …αχρηστία!"

Ομολογούμε ότι τελικά η τελευταία μας παράγραφος διαψεύστηκε μετά βαίων και ...κλάδων.  Έτσι κάποιοι απόστρατοι οι οποίοι διετέλεσαν Αρχηγοί, θα έχουν τη χαρά της καταγραφής στην ταφόπετρά τους:  "Ένθα κείται ο Ναύαρχος Λ.Σ. ε.α. ....."!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας, με σεβασμό στη προσωπικότητα των ατόμων και χωρίς να προκαλέσετε τους νόμους και τη Δικαιοσύνη. ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ δεν δημοσιεύονται εκτός εάν το εγκρίνει η διαχειρίστρια του ιστολογίου. Εάν επιθυμείτε, επικοινωνείστε με το τηλέφωνο: 6981042435 Διαφορετικά αφήστε τα στοιχεία σας στο email: th.kontzoglou@gmail.com
Ευχαριστώ
Θεοδοσία Κοντζόγλου