Τρίτη, 1 Μαρτίου 2011

ΔΕΝ ΚΑΤΑΔΕΧΕΤΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ε.α. ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ...ΤΣΙΓΚΑΚΙ ΝΑΥΑΡΧΟΥ!

Έντονη υπήρξε η αντίδραση του επίτιμου Αρχηγού του Λ.Σ. και προέδρου της Λέσχης Αξιωματικών του Λ.Σ. Άλκη Σκιαδά, με αφορμή την (ν)τροπολογία με την οποία το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, δίνει αναδρομικά έναν ακόμη βαθμό στους αποστρατευθέντες Αρχηγούς του Σώματος.
Υπενθυμίζεται ότι η τροποολογία πέρασε μέσα στον Νόμο για τη σύσταση του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος ο οποίος ψηφίστηκε από τη πλειοψηφία της Βουλής, στις 22 Φεβρουαρίου και αφορά όσους αποστρατεύθηκαν από το 1997 και παλαιότερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αρχαιότερος των αποστρατευθέντων Αρχηγών, ο κ. Σκιαδάς ο οποίος
τυγχάνει μεγάλης εκτίμησης από το σύνολο των εν ενεργεία αλλά και των αποστράτων αξιωματικών του Λιμενικού, έστειλε επιστολές προς όλους τους αποστρατευθέντες με την «εντολή» ποτέ και κανείς να μην καταδεχθεί να λάβει την πρόσθετη προαγωγή που προέβλεψε ο Υπουργός – τάχα τιμητικά – για όσους αποστρατεύθηκαν πριν το 1997.

Άλλωστε είναι γνωστή και η επιστολή των αποστράτων, οι οποίοι γνωστοποιούν ότι σχεδόν στο σύνολό τους, οι απόστρατοι Αρχηγοί, γνωστοποίησαν στην Ένωσή τους, τη πρόθεσή τους να μην καταθέσουν αίτηση για να λάβουν έναν ακόμα βαθμό - τον βαθμό του Ναυάρχου - λαμβάνοντας υπόψη τους την δυσχερή συγκυρία και τα σοβαρότατα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η πλειοψηφία του ελληνικού λαού.

Υπενθυμίζεται ότι ο αντιναύαρχος Άλκης Σκιαδάς υπήρξε ο μακροβιότερος Αρχηγός του Λιμενικού καθώς υπηρέτησε το Σώμα αμέσως μετά τη Μεταπολίτευση και από τις 17 Μαΐου 1975 έως τις 25 Φεβρουαρίου 1980. Ο ίδιος αποφοίτησε από τη σχολή Ναυτικών Δοκίμων το 1948. Την περίοδο 1973-1975 διετέλεσε Προξενικός Λιμενάρχης Λονδίνου. Επί θητείας του, ως αρχηγού του Λ.Σ., θεσπίστηκε ο βαθμός του αντιναυάρχου. Αποστρατεύθηκε το 1982 με τον βαθμό του αντιναυάρχου ενώ αργότερα του απονεμήθηκε ο τίτλος του επιτίμου Αρχηγού του Λ.Σ. Το 1990 εκλέχτηκε πρόεδρος της Λέσχης Αξιωματικών του Λ.Σ.

Τέλος και για την ιστορία, αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες, η σχετική τροπολογία υπήρξε αίτημα του απόστρατου Αρχηγού Ηλία Σιωνίδη, και μάλιστα προξένησε απορία στους παροικούντες την Ιερουσαλήμ, για την προθυμία του Υπουργού Χρήστου Παπουτσή να την ικανοποιήσει. Τα σενάρια δεν είναι καθόλου κολακευτικά για τον υπουργό, καθώς αφήνουν υπόνοιες ότι ο τέως Αρχηγός είχε «ξεμπλέξει» ένστολο από μία δύσκολη θέση, ό οποίος είχε διατελέσει στο περιβάλλον του Υπουργού.   Εξ’ αιτίας αυτής της «εξυπηρέτησης» ο κ. Παπουτσής αναγκάστηκε να αποδεχθεί το αίτημα του πρώην Αρχηγού ο οποίος όπως είναι γνωστό, υπήρξε και συμμαθητής του Υπουργού κατά τη φοίτησή τους στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Φαίνεται πάντως ότι ο κ. Σιωνίδης θα είναι ο μοναδικός που θα αξιοποιήσει μία διάταξη, αν και τελικά η διάταξη αυτή δεν αποκλείεται να τεθεί σε …αχρηστία!


*   *   *   *   *   *   *   *   *

AQUARELA CREPA CAFFE Τεράστια ποικιλία γεύσεων, ολόφρεσκες πρώτες ύλες, γενναιόδωρες ποσότητες.

Χρειάζεστε κάτι άλλο;

 Γλυκό του κουταλιού, brownies, σουφλέ σοκολάτας, βάφλες, τυρόπιτα, κασερόπιτα…

οι πειρασμοί συνεχίζονται ακάθεκτοι και το παιχνίδι καλά κρατεί και στα επιπλέον…

Ζεστή διακόσμηση, υποβλητικός φωτισμός και ατμοσφαιρική μουσική. Γιατί η κρέπα θέλει την ατμόσφαιρα της.

 ΜΟΝΟΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ του NEXTOK:

Απλά πείτε ότι είστε αναγνώστες του NEXTOK

και αμέσως θα έχετε ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ έκπτωση

Για delivery Δείτε περισσότερα:

 http://nextok.blogspot.com/2011/01/aquarela-crepa-cafe-48-156-18453-211.html