Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗΣ: Η ΝΑΥΤΙΛΙΑ ΔΕΧΕΤΑΙ ΑΛΛΕΠΑΛΛΗΛΑ ΚΤΥΠΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ

Πλήρη αλλά και αναμενόμενη απογοήτευση προκάλε στους ναυτιλιακούς κύκλους η μη επανασύσταση του Υπουργείου Ναυτιλίας.

Το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός ενέταξε εκ νέου τον τομέα της Ναυτιλίας στο Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, δείχνει - αν μη τι άλλο - ότι ο πρωθυπουργός δεν έλαβε υπόψη του τις έντονες διαμαρτυρίες και προτάσεις του εφοπλιστικού κόσμου που κατ' επανάληψη έθεσε το θέμα της επανασύστασης του Υπουργείου στον κ. Παπανδρέου.


Το ...εγχείρημα θα χρειαστεί τώρα ένα νέο Προεδρικό Διάταγμα, - το 6ο σε διάστημα 18 μηνών - ενώ οι διαδοχικοί πειραματισμοί οι οποίοι εξόντωσαν τον πλέον προσοδοφόρο τομέα της ελληνικής οικονομίας έπαψαν  πλέον να αναφέρονται ως ανέκδοτο αλλά ως το πλέον εκνευριστικό θέμα συζήτησης.

Δεν κατανόησε...

Χαρακτηριστικά και ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λασιθίου, κ. Γιάννης Πλακιωτάκης προέβη σήμερα στην ακόλουθη δήλωση:


«Για μια ακόμη φορά βρισκόμαστε “στο ίδιο έργο θεατές”. Μετά από είκοσι (20) ολόκληρους μήνες παλινωδιών, η Κυβέρνηση εξακολουθεί να μη μαθαίνει από τα λάθη της.

Η εμπορική μας Ναυτιλία δέχεται αλλεπάλληλα χτυπήματα, μετά και την υπαγωγή της στο νεοσύστατο Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας. Ο Πρωθυπουργός αδυνατεί να κατανοήσει τη σημασία αυτού του νευραλγικού τομέα, ιδιαίτερα σε περίοδο κρίσης.

Η Νέα Δημοκρατία, από την πλευρά της, δεσμεύεται να φέρει την Εμπορική Ναυτιλία στη θέση που της αρμόζει, δίπλα στον ίδιο τον Πρωθυπουργό. Γιατί αυτό που μετρά είναι η αποτελεσματικότητα και όχι οι εντυπώσεις».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας, με σεβασμό στη προσωπικότητα των ατόμων και χωρίς να προκαλέσετε τους νόμους και τη Δικαιοσύνη. ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ δεν δημοσιεύονται εκτός εάν το εγκρίνει η διαχειρίστρια του ιστολογίου. Εάν επιθυμείτε, επικοινωνείστε με το τηλέφωνο: 6981042435 Διαφορετικά αφήστε τα στοιχεία σας στο email: th.kontzoglou@gmail.com
Ευχαριστώ
Θεοδοσία Κοντζόγλου