Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΑΤΟΛΜΟΣ Ο Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΔΗΛΩΝΕΙ Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΟΖ

Παναγιώτης Κρητικός, τέως
Αντιπρόεδρος της Βουλής και
νυν πρόεδρος του Συνδέσμου
"Ο Νικόλαος Ζορμπάς"
-  Τι μπορεί να κρατά μια κυβέρνηση από την θεσμοθέτηση της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης -  Γιατί η Ελλάδα αφήνει περιθώρια στη Τουρκία να προχωρήσει στην θεσμοθέτηση ΑΟΖ περιλαμβάνοντας και το Καστελλόριζο;
-  Συνιστά ή όχι έγκλημα, η ατολμία της Ελλάδας να οριοθετήσει την ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδας- Κύπρου και Ισραήλ;
Για όλα αυτά κάνει λόγο ο πρόεδρος του Πολιτικού και Κοινωνικού Συνδέσμου "Ο Νικόλαος Ζορμπάς", τέως Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Παναγιώτης Κρητικός.

Στην ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του Συνδέσμου αναφέρει:  Ο Πολιτικός και Κοινωνικός Σύνδεσμος «ο Νικόλαος Ζορμπάς» με ιδιαίτερο προβληματισμό και έντονη ανησυχία επισημαίνει ότι η ελληνική κυβέρνηση για ανεξήγητους λόγους βραδύνει αδικαιολόγητα να θεσμοθετήσει ως έχει εθνικό δικαίωμα την αποκλειστική οικονομική ζώνη, προς κάθε κατεύθυνση και ιδιαίτερα εκείνη της μεταξύ Ελλάδας - Κύπρου Ισραήλ και Αιγύπτου.

Σε κάθε περίπτωση είναι αδιανόητο ένα αποκλειστικό εθνικό δικαίωμα να μην το ασκεί η Ελλάδα, όταν το έχει ασκήσει η μικρή και ακρωτηριασμένη Κύπρος.

Είναι ακατανόητο η εξωτερική πολιτική να ασκείται υπό την σκιάν του φόβου και όχι υπό το φως της εθνικής κυριαρχίας με συνείδηση δικαίου, με αίσθημα εθνικής αυτοπεποίθησης μέσα στο πλαίσιο της διεθνούς έννομης τάξης και των συνθηκών.

Φοβούμεθα πως η ατολμία στην προώθηση οριοθέτησης της ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ στην οποία συμπεριλαμβάνεται και το Κστελόριζο, καθώς και εκείνη με την Αίγυπτο (η τελευταία ύστερα από τις δραματικές εξελίξεις στην Αίγυπτο γίνεται αβέβαιη), υπακούει σε τουρκική απειλή η οποία έχει διατυπωθεί στο πλαίσιο της μυστικής διπλωματίας.

Εάν όντως αυτό συμβαίνει, τότε συντελείται εθνικό έγκλημα διά παραλείψεως. Και για μια τέτοια παράλειψη δεν υπάρχει ούτε λαική ούτε εθνική ούτε ιστορική εξουσιοδότηση αλλά ούτε και παραγραφή.

Η παράλειψη εθνικών ενεργειών, όπως ο μη καθορισμός ΑΟΖ, όταν μάλιστα αυτή «υπαγορεύεται» από εμπνεόμενο (κατευθυνόμενο) φόβο, υπηρετεί εξ΄ αντικειμένου τα σχέδια της Τουρκίας, τα οποία δεν είναι καθόλου δύσκολο να προεικάσει κανείς.

Οι ηγέτες οι οποίοι διευθύνουν τις τύχες ενός έθνους στέκονται στο ύψος των περιστάσεων αντλώντας δυνάμεις εθνικής αντίστασης από το ιστορικό βάθος του συγκεκριμένου έθνους. Και πίπτουν υπερασπιζόμενοι τα πάτρια.

Ο Πολιτικός και Κοινωνικός Σύνδεσμος «ο Νικόλαος Ζορμπάς» δεν διακατέχεται από εθνική αφέλεια ώστε να μην τα αντιλαμβάνεται.

Αλλωστε η Τουρκία τα τελευταία πενήντα και πλέον χρόνια, αξιοποιώντας το πρόσφορο για αυτήν «timing», μας έχει συνηθίσει στα τετελεσμένα. Γιατί γνωρίζει άριστα και την αποτελεσματικότητά τους και τη μονιμότητα των αποτελεσμάτων τους. Και γνωρίζει, επίσης άριστα, τη σημασία του αιφνιδιασμού.

Σε ότι μας αφορά, δεν θα εκπλαγούμε αν ένα πρωινό ακούσουμε την ανακήρυξη εκ μέρους της Τουρκίας μαζί με το ψευδοκράτος της Βόρειας Κύπρου, ΑΟΖ, στην οποία θα περιλαμβάνεται και το Καστελόριζο. Αυτός είναι ο βαθύτερος στόχος της Τουρκίας, χάριν του οποίου απειλεί την Ελλάδα να μην διανοηθεί να συμπεριλάβει το Καστελόριζο στην ελληνική ΑΟΖ, στην οποία άλλωστε ανήκει ως αναπόσπαστο τμήμα της κρατικής μας οντότητας.

Πριν είναι πολύ αργά και πριν βρεθεί σε νέα τετελεσμένα καλείται η κυβέρνηση να πράξει το εθνικό της καθήκον.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας, με σεβασμό στη προσωπικότητα των ατόμων και χωρίς να προκαλέσετε τους νόμους και τη Δικαιοσύνη. ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ δεν δημοσιεύονται εκτός εάν το εγκρίνει η διαχειρίστρια του ιστολογίου. Εάν επιθυμείτε, επικοινωνείστε με το τηλέφωνο: 6981042435 Διαφορετικά αφήστε τα στοιχεία σας στο email: th.kontzoglou@gmail.com
Ευχαριστώ
Θεοδοσία Κοντζόγλου