Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΩΝ ΔΙΑΔΗΛΩΤΩΝ ΖΗΤΑ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ


Μία ακόμα απόδειξη για τη ...δημοκρατικότητα της Τουρκίας που επιθυμεί να γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής οικογένειας!
Για τον Εργογάν υπάρχουν "δημοκρατικές" και
"μή δημοκρατικές" διαδηλώσεις.  Το γεγονός
βέβαια ότι κάνει υποδείξεις στην ψευτοκυβέρνηση
της Βόρειας Κύπρου είναι άλλο ζήτημα!
Να παραπεμφθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης οι Τουρκοκυπριοι διαδηλωτες, ζήτησε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δηλώνοντας ότι η Τουρκία «δεν μπορεί να ανεχθεί τέτοια προσβολή», αφού σύμφωνα με τον ίδιο οι διαδηλώσεις συνιστούν προσβολή κατά της Τουρκίας...

Ο κ. Ερντογάν απαντώντας σήμερα σε ερωτήσεις δημοσιογράφων αναφέρθηκε στο θέμα για το οποίο είχε μιλήσει και πριν από μερικές μέρες και είπε πως είχε σχετική τηλεφωνική συνομιλία με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ντερβίς Έρογλου, από τον οποίο ζήτησε να πράξει τα δέοντα.


Ο Τούρκος πρωθυπουργός σημείωσε πως έχει παρακολουθήσει τις βιντεοσκοπήσεις των διαδηλώσεων, παρατηρώντας ότι σε αυτές υπήρχαν σημαίες της Κυπριακής Δημοκρατίας, αλλά όχι η τουρκική και σημείωσε πως «η τουρκοκυπριακή διοίκηση έπρεπε να επιδείξει την αναγκαία στάση απέναντι σε τέτοιες μη δημοκρατικές διαδηλώσεις που περιλαμβάνουν προσβολή της Τουρκίας, σε βαθμό που στα πανό υπήρχαν μέχρι και ύβρεις εναντίον της Τουρκίας».

Σύμφωνα με τον Τούρκο πρωθυπουργό, «αυτό δεν είναι η προσέγγιση του λαού της ΤΔΒΚ» και παρατήρησε ότι «πρόκειται για μια συγκεκριμένη ομάδα που γνωρίζουμε και μοιράζεται την προσέγγιση αυτή με το Νότο. Είναι μία ομάδα που προσπαθεί να δυναμιτίσει τη διαδικασία ειρήνης που συνεχίζει η ΤΔΒΚ. Και πιστεύω ότι η διοίκηση της ΤΔΒΚ θα λάβει τα αναγκαία μέτρα εναντίον της ομάδας που θέλει να δυναμιτίσει τη διαδικασία. Κι εμείς θα κάνουμε αυτό που μας αναλογεί. Διότι δεν μπορούμε να ανεχθούμε μια τέτοια αντίληψη. Το ανέφερα προ ολίγου στον κύριο πρόεδρο. Του είπα ότι πρέπει να επιδείξει την αναγκαία στάση. Ποιοι είναι αυτοί; Διαθέτουμε τις εικόνες τους. Θα πρέπει να παραπεμφθούν στη δικαιοσύνη. Δεν πρέπει να επιτρέπεται τέτοια προσβολή εναντίον της Τουρκίας. Μας λένε ότι γνωρίζουν ποιοι είναι. Τότε πράξτε τα δέοντα. Δεν μπορούμε να δεχθούμε τέτοια στάση εναντίον της Τουρκίας η οποία έχει δώσει για την ΤΔΒΚ το αίμα της, την ψυχή της, τα πάντα της μέχρι και πριν από το 1974».

Εν τω μεταξύ, αύριο έχει προγραμματιστεί νέα συμβολική εκδήλωση διαμαρτυρίας, στην οποία θα συμμετέχουν μη κυβερνητικές οργανώσεις. Για το μέλλον προγραμματίζονται μαζικές κινητοποιήσεις, όπως αναφέρεται και στο πρωτοσέλιδο της τουρκοκυπριακής εφημερίδας «Γενί Ντουζέν» με τίτλο «Σύντομα με μαζικές διαδηλώσεις».

«Είμαστε αποφασισμένοι για νέες κινητοποιήσεις, νέες δραστηριότητες ώστε να καταλάβουν ότι η Κύπρος ανήκει στο λαό της, Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους. Θέλουμε με αυτές τις κινητοποιήσεις να δείξουμε ότι επιθυμούμε να κυβερνούμε εμείς τον τόπο μας», τόνισε ο Αμπτουλάχ Κορκμαζχάν, στέλεχος του κόμματος «Ενωμένη Κύπρος».

Με δηλώσεις του στο ΡΙΚ, ο πρόεδρος της Συντεχνίας των Τουρκοκυπρίων δασκάλων Σενέρ Ελτζίλ διέψευσε ότι οι διαδηλώσεις γίνονται σε συνεργασία με τους Ελληνοκύπριους. «Εδώ και χρόνια οι κυβερνήσεις τις Τουρκίας προσπαθούν να ξεγελάσουν με ψέματα την τουρκοκυπριακή κοινότητα», συμπλήρωσε.
Πηγή: fimotro.blgospot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας, με σεβασμό στη προσωπικότητα των ατόμων και χωρίς να προκαλέσετε τους νόμους και τη Δικαιοσύνη. ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ δεν δημοσιεύονται εκτός εάν το εγκρίνει η διαχειρίστρια του ιστολογίου. Εάν επιθυμείτε, επικοινωνείστε με το τηλέφωνο: 6981042435 Διαφορετικά αφήστε τα στοιχεία σας στο email: th.kontzoglou@gmail.com
Ευχαριστώ
Θεοδοσία Κοντζόγλου