Τρίτη 24 Μαΐου 2011

ΞΕΣΗΚΩΝΟΝΤΑΙ ΠΑΛΙ ΟΙ ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΕΣ

Εναντιώνονται στο ξεπούλημα των λιμανιών από τη ...σοσιαλιστική κυβέρνηση Παπανδρέου
Μέχρι και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ - μεταξύ
των οποίων και ο νυν ΥΘΥΝΑΛ Γ. Διαμαντίδης-
είχαν υποστηρίξει το αίτημα των εργαζόμενων
στον ΟΛΠ να μη ξεπουληθεί αυτή η κερδοφόρος
επιχείρηση.  Σήμερα τι θα απαντήσει άραγε
ο κ. Διαμαντίδης;
Άμεση και έντονη υπήρξε η αντίδραση της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμένων Ελλάδος στην ομολογία του - κατά τα άλλα - σοσιαλιστή Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου,ότι προτίθεται να προχωρήσει στην συνολική ιδιωτικοποίηση των Οργανισμών Λιμένων Πειραιά και Θεσσαλονίκης.

Σε ανακοίνωσή της η ΟΜΥΛΕ γνωστοποιεί ότι πολύ σύντομα θα ξεκινήσουν απεργιακές κινητοποιήσεις, όπως συνέβη στο παρελθόν όταν η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ενεργοποίησε την μερική ιδιωτικοποίηση των δύο Οργανισμών.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση:  "Η χθεσινή Κυβερνητική ανακοίνωση για συνολικό ξεπούλημα όλων των κερδοφόρων Δημόσιων Επιχειρήσεων αποτελεί πολιτική πράξη αδιανόητη και εγκληματική.

Μια τέτοια ενέργεια

• Θα επιδεινώσει το δημοσιονομικό πρόβλημα, αφού θα στερήσει διαχρονικά κέρδη

• Θα στερήσει από τη χώρα κάθε αναπτυξιακή προοπτική

• και τους μόνους που θα εξυπηρετήσει είναι τους κάθε μορφής κερδοσκόπους και τοκογλύφους.

Ιδιαίτερα είναι πολιτικά τυχοδιωκτικό και εθνικά επικίνδυνο το ξεπούλημα των πολύπαθων Οργανισμών Λιμένων από τις συνεχείς παρεμβάσεις ιδιωτικοποίησής τους.

Ποιος πραγματικά νοσηρός εγκέφαλος διανοήθηκε να παραδώσει σε ιδιωτική κατοχή τα Λιμάνια, που διαδραματίζουν λειτουργίες δημόσιου ελέγχου και κοινωνικής προσφοράς σε ζωτικής σημασίας τομείς, όπως το εμπόριο, τις μεταφορές, τον τουρισμό καθώς και σε κρίσιμα ζητήματα εθνικής ασφάλειας?

Η Κυβέρνηση δεν έχει ούτε την πολιτική ούτε την κοινωνική νομιμοποίηση να ξεπουλήσει τους ΟΛΠ και ΟΛΘ.

Οι εργαζόμενοι στα Λιμάνια, εάν η Κυβέρνηση εμμείνει σ’ αυτή την ξεπουληματική πολιτική, θα βαδίσουν τον γνώριμο σ’ αυτούς δρόμο του ΑΓΩΝΑ, με όρους ενωτικούς, μαζικούς και κοινωνικής αποδοχής.

Οι Οργανισμοί Λιμένων δημιουργήθηκαν για να εξυπηρετούν το Δημόσιο και Κοινωνικό Συμφέρον, αναπτύχθηκαν με το μόχθο των εργαζομένων και δεν είναι τσιφλίκι της Κυβέρνησης για να τους ξεπουλήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας, με σεβασμό στη προσωπικότητα των ατόμων και χωρίς να προκαλέσετε τους νόμους και τη Δικαιοσύνη. ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ δεν δημοσιεύονται εκτός εάν το εγκρίνει η διαχειρίστρια του ιστολογίου. Εάν επιθυμείτε, επικοινωνείστε με το τηλέφωνο: 6981042435 Διαφορετικά αφήστε τα στοιχεία σας στο email: th.kontzoglou@gmail.com
Ευχαριστώ
Θεοδοσία Κοντζόγλου