Τρίτη 24 Μαΐου 2011

ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΒΕΓΓΟ

Όπως πάντα, πρώτος στα πολιτιστικά ο Κορυδαλλός
Με τη δημιουργική παρουσία και συμμετοχή των μαθητών που παρακολούθησαν τα προ-γράμματα παραδοσιακών χορών και θεατρικής αγωγής του Δήμου Κορυδαλλού στα σχο-λεία, πραγματοποιείται και φέτος το Μαθητικό Φεστιβάλ σε συνεργασία με την Ένωση Συλλόγων Γονέων. Οι φετινές εκδηλώσεις έχουν τίτλο «Το γέλιο των παιδιών, η χαρά του κόσμου» και είναι αφιερωμένες στη μνήμη του μεγάλου ηθοποιού Θανάση Βέγγου, ενώ πραγματοποιούνται στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Κορυδαλλού, που είναι και το μοναδικό στη χώρα που φέρει το όνομά του.


Το φεστιβάλ ξεκινά την Παρασκευή 27 Μαΐου και θα διαρκέσει έως την Παρασκευή 3 Ιου-νίου. Την Δευτέρα 6 Ιουνίου στις 9 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί η τελική εκδήλωση στο Ανοιχτό Δ.Α.Κ. (γήπεδο ποδοσφαίρου) με τη συμμετοχή των μαθητών της ΣΤ’ τάξης και των Θεατρικών και Χορευτικών ομάδων των σχολείων της πόλης.

Στις εκδηλώσει συμμετέχουν επίσης και χορωδιακές ομάδες, ενώ στο χώρο θα λειτουργεί παράλληλα και έκθεση με δημιουργίες των μαθητών.

«Ο χώρος του σχολείου γίνεται καθημερινά τόπος γνώσης, καλλιτεχνικής έκφρασης και δημιουργίας των παιδιών. Ο Δήμος Κορυδαλλού με τα προγράμματα καλλιτεχνικής αγω-γής στα σχολεία αλλά και με το πλήθος των δραστηριοτήτων του Οργανισμού Άθλησης και Πολιτισμού, δίνει ευκαιρίες στα παιδιά με στόχο να συμβάλλει στην ανάπτυξη ολοκληρω-μένης προσωπικότητας των μαθητών. Ταυτόχρονη είναι η προσπάθεια για βελτίωση των συνθηκών με την κατασκευή νέων σχολείων. Μετά την ολοκλήρωση του 8ου Νηπιαγωγείου και τη νέα πτέρυγα του 9ου Δημοτικού, συνεχίζουμε τον αγώνα για το 6ο- 8ο Δημοτικό, το Ειδικό Σχολείο και το Κλειστό Γυμναστήριο στην οδό Σταματοπούλου.» αναφέρει ο Δή-μαρχος Σταύρος Κασιμάτης.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων:

Παρασκευή 27 Μαΐου

Χορευτικές ομάδες 1ου,2ου,4ου,5ου,6ου,7ου,8ου,9ου,10ου,11ου,12ου,13ου,16ου,17ου,18ου & 22ου Δημοτικών Σχολείων. Επιμέλεια-Διδασκαλία: Άρτεμις Παπανικολάου, Δήμητρα Μαχά, Μαρία Καμολίκη, Νικολέτα Γρηγοράτου, Δημήτρης Τριανταφυλλίδης, Κωνσταντί-νος Θεοχάρης.

Σάββατο 28 Μαΐου

-Ελληνικός Κινηματογράφος-Μουσικοχορευτική παράσταση.

-Θεατρικές ομάδες 2ου, 9ου,16ου,17ου & 18ου Δημοτικών Σχολείων.

Επιμέλεια: Στάβη Λεοντιάδου

Κυριακή 29 Μαΐου

-Στη γειτονιά του Θεάτρου - «Οι ταξιδιώτες της Μουσικής» της Άννας Σιγγίκου.

Θεατρικές ομάδες 11ου,22ου,10ου,5ου & 12ου Δημοτικών Σχολείων. Διασκευή: Ελένη Χρηστίδου και οι ομάδες των μαθητών. Επιμέλεια: Ελένη Χρηστίδου.

-« Μάγκας», Θεατρική παράσταση από τους μαθητές του 12ου Δ. Σ.

Επιμέλεια-Διδασκαλία: Βαρβάρα Ελευθερίου.

-Χορωδία από τους μαθητές του 12ου Δ. Σ. με τίτλο « τραγουδώντας τον Πήγασο» Επιμέ-λεια – διδασκαλία: Θεόδωρος Μπρουτζάκης

Δευτέρα 30 Μαΐου

-«Ένα λουλούδι αλλιώτικο από τ’ άλλα»- Ένα παραμύθι βασισμένο στο βιβλίο της Βιβής Ματσούκα: «Το λουλούδι που λεγόταν Αρλεκίνος». Στίχοι Τραγουδιών: Αγλαΐα Χατζη-μάρκου και οι ομάδες των μαθητών. Θεατρικές ομάδες 4ου,6ου,7ου ,8ου & 13ου Δημοτι-κών Σχολείων. Διασκευή-Επιμέλεια: Ελένη Λιντζαροπούλου

Τρίτη 31 Μαΐου

-Χορωδία 17ου Δημοτικού Σχολείου, Στ΄ τάξη: «Μικρό αφιέρωμα στο Ν. Γκάτσο».

Επιμέλεια-Διδασκαλία: Σοφία Κοραλίδου & Ε1΄τάξη: «Ταξιδεύοντας με τον Ελύτη» Επι-μέλεια-Διδασκαλία: Ευταξία Μαριάνα.

-« Το όνειρο του Σκιάχτρου» του Ευγένιου Τριβιζά, Θεατρική παράσταση του 4ου Γυμνα-σίου. Επιμέλεια-Διδασκαλία: Μαρκέλα Βαρκουδάκη, Ιωάννης Φάκλαρης

Τετάρτη 1 Ιουνίου

-«Ρωμαίος και Ιουλιέττα στο Woodstock»-Θεατρική-μουσικοχορευτική παράσταση του 2ου Γυμνασίου. Επιμέλεια-Διδασκαλία: Μαρία-Ελένη Βικταμπανίδου.

-Χορευτικές ομάδες μαθητών της ΕΠΑ.Σ.

Επιμέλεια-Διδασκαλία: Βασιλική Σαμόλαδου και Αριάδνη Γούσια.

Πέμπτη 2 Ιουνίου

-Χορωδία από τους μαθητές της Ε΄ & Στ΄ τάξης των 3ου & 19ου Δημοτικών Σχολείων

Επιμέλεια-Διδασκαλία: Γεωργία Ευθυμιοπούλου.

-Θεατρική παράσταση από τους μαθητές του 19ου Νηπιαγωγείου «Θησεύς – ο ήρωας των Αθηνών». Επιμέλεια-Διδασκαλία: Ηρώ Μάνου.
Παρασκευή 3 Ιουνίου

-Χορευτικές ομάδες μαθητών των 1ου,2ου,3ου,5ου,8ου Γυμνασίων & του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας. Επιμέλεια-Διδασκαλία: Σωτήρης Νησιάγκας, Νικολέτα Νταντουρή, Άρτεμις Παπανικολάου.

-Χορευτικές ομάδες γονέων των 1ου, 5ου, 6ου,8 ου, 11ου,12ου,22ου Δημοτικών Σχολείων & των 2ου, 5ου , 8ου Γυμνασίων.

Επιμέλεια-Διδασκαλία: Άρτεμις Παπανικολάου, Δήμητρα Μαχά, Μαρία Καμολίκη, Κων-σταντίνος Θεοχάρης, Δημήτρης Τριανταφυλλίδης.

-Μουσικοχορευτικό ροκ πρόγραμμα από τους μαθητές του 5ου Γυμνασίου. Επιμέλεια του Συλλόγου Γονέων του Σχολείου.

Όλες οι εκδηλώσεις ξεκινούν στις 19:30. Σε περίπτωση βροχής θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα εκδηλώσεων του 5ου Λυκείου Κορυδαλλού.
Δευτέρα 6 Ιουνίου

Τελική εκδήλωση στο Ανοιχτό Δ.Α.Κ. (γήπεδο ποδοσφαίρου)

- Έναρξη: 21.00.Με τη συμμετοχή των μαθητών της ΣΤ’ τάξης & των Θεατρικών και Χο-ρευτικών ομάδων των σχολείων. Είσοδος αποκλειστικά με αθλητικά παπούτσια. Σε περί-πτωση βροχής η εκδήλωση θα γίνει στο κλειστό Δ.Α.Κ «Θ. Πούτος», πάροδος Σολωμού και Πλαταιών)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας, με σεβασμό στη προσωπικότητα των ατόμων και χωρίς να προκαλέσετε τους νόμους και τη Δικαιοσύνη. ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ δεν δημοσιεύονται εκτός εάν το εγκρίνει η διαχειρίστρια του ιστολογίου. Εάν επιθυμείτε, επικοινωνείστε με το τηλέφωνο: 6981042435 Διαφορετικά αφήστε τα στοιχεία σας στο email: th.kontzoglou@gmail.com
Ευχαριστώ
Θεοδοσία Κοντζόγλου