Σάββατο, 21 Μαΐου 2011

ΜΙΑ ΤΟΥ ΚΛΕΦΤΗ, ΔΥΟ ΤΟΥ ΚΛΕΦΤΗ ΤΗΣ ΒΕΝΖΙΝΗΣ

Εντοπίστηκε ένα ακόμα πρατήριο υγρών καυσίμων με πειραγμένη αντλία στην περιοχή του Κολωνού.


Παρεμβατικός μηχανισμός σε αντλία απλής αμόλυβδης βενζίνης εντοπίστηκε, από τις υπηρεσίες του Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, σε πρατήριο υγρών καυσίμων στην περιοχή του Κολωνού, χθες το απόγευμα, Πέμπτη 19 Μαΐου 2011. Ο μηχανισμός αλλοίωνε την ένδειξη των αντλιών, δείχνοντας μεγαλύτερη ποσότητα από την πραγματικά πωλούμενη, εξαπατώντας με τον τρόπο αυτό τους καταναλωτές.

Το πρατήριο είναι ιδιοκτησίας του ιδίου προσώπου, ο οποίος λειτουργούσε το προ μηνών σφραγισθέν πρατήριο υγρών καυσίμων στην περιοχή Βάρης της Αττικής, ενώ ο νέος παρεμβατικός μηχανισμός που κατασχέθηκε είναι διαφορετικού τύπου από τον προηγούμενο μηχανισμό καταδολίευσης.

Ήδη από χθες σφραγίστηκε η αντλία και σήμερα η Περιφέρεια Αττικής προβαίνει στην οριστική αφαίρεση της άδειας λειτουργίας του πρατηρίου, σύμφωνα με την πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση του Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, πλέον δε αυτού, ακολουθεί ποινική δίωξη και βαρύ διοικητικό πρόστιμο. Παράλληλα της υπόθεσης επελήφθη το τμήμα Δίωξης Οικονομικών Εγκλημάτων της Ασφάλειας Αττικής.
Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, κ. Ντίνος Ρόβλιας, δήλωσε σχετικά:
Δεν θα ησυχάσουμε αν δεν αποκαλύψουμε και τον τελευταίο απατεώνα που κλέβει τους ανυποψίαστους καταναλωτές οι οποίοι βάζουν βενζίνη. Οι έλεγχοι συνεχίζονται και, όπως είχαμε προειδοποιήσει, οι εκπλήξεις για τους παραβάτες είναι οδυνηρές. Ας το σκεφτούν πολύ καλά κάποιοι, πριν αποτολμήσουν να παρανομήσουν. Οι ποινές είναι αυστηρότατες.