Σάββατο 21 Μαΐου 2011

«ΒΑΠΟΡΑΚΙ» EΚΑΝΑΝ ΣΚΥΛΟ ΑΝΙΧΝΕΥΤΗ …ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ


Όχι μόνον έβρισκε τα ναρκωτικά, αλλά είχε
μετατραπει από τον Λιμενικό σε ...βαποράκι!
Σκύλος του Λιμενικού Σώματος, εκπαιδευμένος στην ανίχνευση ναρκωτικών ουσιών, χρησιμοποιήθηκε από δύο επικελευστές του Λιμενικού στη πώληση ινδικής κάνναβης βάρους περίπου τριών κιλών.

Το περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ της 20ης Μαΐου στη Ξάνθη. Οι δύο λιμενικοί συνελήφθησαν επ’ αυτοφόρω από στελέχη της τοπικής αστυνομίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες που συνέλεξε το nextok.blogspot.com οι δύο επικελευστές είχαν γίνει αντιληπτοί από καιρό ότι διέθεταν ναρκωτικές ουσίες. Το γεγονός ήταν γνωστό τόσο στις Λιμενικές όσο και στις Αστυνομικές Αρχές.

Το βράδυ της Παρασκευής, ένας αρχιλοχίας της αστυνομίας, εμφανίστηκε ως ενδιαφερόμενος πελάτης με προσημειωμένα χαρτονομίσματα.

Το εντυπωσιακό της υπόθεσης είναι ότι οι δύο θρασύτατοι λιμενικοί, εμφανίστηκαν στο ραντεβού με το υπηρεσιακό όχημα του Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης, έχοντας μαζί τους και τον σκύλο ο οποίος έχει εκπαιδευτεί στην ανίχνευση ναρκωτικών ουσιών.

Εάν πάντως διαπιστωθεί ότι η ποσότητα αυτή προέρχεται από κατασχεμένη ινδική κάνναβη, τότε οι έρευνες θα επεκταθούν προκειμένου να διαπιστωθεί κατα πόσον στο κύκλωμα συμμετέχουν κι άλλοι ένστολοι.

Οι δύο λιμενικοί συνελήφθησαν και σήμερα οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα από τον οποίο ζήτησαν και έλαβαν τριήμερη προθεσμία για να απολογηθούν.
Στο μεταξύ με απόφαση του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής οι δύο Λιμενικοί τέθηκαν σε διαθεσιμότητα ενώ παράλληλα διενεργείται Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας, με σεβασμό στη προσωπικότητα των ατόμων και χωρίς να προκαλέσετε τους νόμους και τη Δικαιοσύνη. ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ δεν δημοσιεύονται εκτός εάν το εγκρίνει η διαχειρίστρια του ιστολογίου. Εάν επιθυμείτε, επικοινωνείστε με το τηλέφωνο: 6981042435 Διαφορετικά αφήστε τα στοιχεία σας στο email: th.kontzoglou@gmail.com
Ευχαριστώ
Θεοδοσία Κοντζόγλου