Σάββατο 21 Μαΐου 2011

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΤΤΙΚΑ GROUP ΜΕ ΑΝΕΚ

Νέα ακτοπλοϊκή κοινοπραξία διαφαίνεται στον ορίζοντα.  Σύμφωνα με πληροφορίες εκκολάπτεται η  η συνεργασία των εταιριών ΑΝΕΚ και Attica Group οι οποίες δημιουργούν κοινοπραξία στις γραμμές στης Κρήτης και της Αδριατικής.

 Εκτιμάται ότι αύτή η συνεργασία θα αποφέρει οικονομίες κλίμακος, ορθολογικότερη χρήση του μεταφορικού δυναμικού τους και αποδοτικότερη εκμετάλλευση των δρομολογίων. Παρόμοιες κινήσεις αναμένονται και για τους υπόλοιπους "παίκτες" της αγοράς.



Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής καμία από τις δύο εταιρίες δεν έχουν προβεί σε επίσημες ανακοινώσεις για το θέμα αυτό, ωστόσο πληροφορίες από την ακτοπλοϊκή αγορά αναφέρουν ότι είναι σε εξέλιξη συνεχείς διαπραγματεύσεις εδώ και καιρό ενώ σημαντικό ρόλο σε αυτές έχουν παίξει και οι τράπεζες.

Σημειώνεται ότι ο ακτοπλοϊκός κλάδος σημείωσε για το 2010 ζημιές άνω των 300 εκατ. Ευρώ.

Στο μεταξύ μετατατέθηκε προς ψήφιση στη Βουλή η τροπολογία για κατάργηση των φόρων και δικαιωμάτων υπέρ τρίτων που επιβαρύνουν τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, προκειμένου από 1ης Ιουνίου να γίνουν πιο φτηνά κατά περίπου 10%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας, με σεβασμό στη προσωπικότητα των ατόμων και χωρίς να προκαλέσετε τους νόμους και τη Δικαιοσύνη. ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ δεν δημοσιεύονται εκτός εάν το εγκρίνει η διαχειρίστρια του ιστολογίου. Εάν επιθυμείτε, επικοινωνείστε με το τηλέφωνο: 6981042435 Διαφορετικά αφήστε τα στοιχεία σας στο email: th.kontzoglou@gmail.com
Ευχαριστώ
Θεοδοσία Κοντζόγλου