Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

«ΟΙ ΑΝΕΥΘΥΝΟΙ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΣΑΝ ΤΑ ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ»

Την πρόταση να πάρει το όνομα των δύο αδικοχαμένων αδελφών έκανε δημόσια στην εκκλησία της Αγίας Τριάδας, ένας φίλος τους κατά τη διάρκεια της εκφώνησης σύντομου επικήδειου λόγου ο οποίος κάλεσε και όλους τους Κύπριους να μείνουν ενωμένοι για να ζητήσουν ευθύνες από τους υπαίτιους του τραγικού γεγονότος όπου βρήκαν τον θάνατο 13 (μέχρι στιγμής) άνθρωποι και βύθισαν την Κύπρο κυριολεκτικά στο σκοτάδι.


Μεταξύ άλλων ο φίλος των 19χρονων Επικελευστών Χριστοφόρου είπε τα ακόλουθα: «Σας γνωρίσαμε πριν από τέσσερα χρόνια.

Τέσσερα χρόνια ήταν αρκετά για να καταλάβουμε ότι αυτά τα παλικάρια ήταν έτοιμα να αντιμετωπίσουν κάθε κίνδυνο, κάθε πρόκληση.

Μαζί ήρθαν στη ζωή

Μαζί γελούσαν στο παγκάκι του σχολείου

Μαζί χορεύανε

Μαζί και ενωμένοι έφυγαν

Το μόνο πράγμα που θα ήθελαν είναι να είμαστε ενωμένοι για να στηρίξουμε την οικογένειά του και ειδικά
Είναι καθήκον όλων μας να παλέψουμε να αποδοθεί δικαιοσύνη ώστε αυτοί οι ανεύθυνοι που σκότωσαν τα αδέλφια μας να πληρώσουν.

Είμαι σίγουρος ότι οι πόρτες του παράδεισου θα σας περιμένουν ορθάνοικτοι.

Ταπεινή γνώμη της παρέας μας για να μη ξεχαστούν τα αρφούθκια* μας, να ονομάσουμε ένα πάρκο με τα ονόματα των φίλων μας για να είναι τζιαμέ** αιώνια".

-=-=-=-=-
* αδελφάκια μας
** εκεί

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας, με σεβασμό στη προσωπικότητα των ατόμων και χωρίς να προκαλέσετε τους νόμους και τη Δικαιοσύνη. ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ δεν δημοσιεύονται εκτός εάν το εγκρίνει η διαχειρίστρια του ιστολογίου. Εάν επιθυμείτε, επικοινωνείστε με το τηλέφωνο: 6981042435 Διαφορετικά αφήστε τα στοιχεία σας στο email: th.kontzoglou@gmail.com
Ευχαριστώ
Θεοδοσία Κοντζόγλου