Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

ΠΟΙΟ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΩΝ ΝΗΟΓΝΩΜΟΝΩΝ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ;

Σύμφωνα με πηγές μέσα από το πρώην ΥΕΝ, ποτέ μα ποτέ οι Αναγνωρισμένοι Οργανισμοί (νηογνώμονες), δεν  εποπτεύονταν ικανοποιητικά από την Επιθεώρηση Εμπορικών Πλοίων.

Απόδειξη είναι ίσως και το γεγονός ότι μέχρι σήμερα, ποτέ το αρμόδιο Υπουργείο - εκτός μίας φοράς πολύ παλιά - δεν έδωσε στη δημοσιότητα στοιχεία για το είδος των ελέγχων, τις ελλείψεις και τις  παραβάσεις που διαπιστώθηκαν καθώς και  τα πρόστιμα που  επιβλήθηκαν(;) μέχρι σήμερα.






Ποτέ επίσης, δεν αναφέρθηκαν παραβάσεις από ελέγχους που πραγματοποίησε το αρμόδιο Υπουργείο (το ΥΕΝ μέχρι πρότεινος και στη συνέχεια το Υπουργείο Ανάπτυξης και Ναυτιλίας) σε εποπτευόμενους ή και εγκεκριμένους Νηογνώμονες.


Ούτε ακόμα και ο Ελληνικός Νηογνώμονας δεν κατέβαλε ποτέ τις εισφορές του στο Ελληνικό Δημόσιο αναφέρουν οι πηγές του nextok.


Αλήθεια είναι δυνατόν το αρμόδιο Υπουργείο να απαντήσει σήμερα στην ερώτηση:  Πόσοι εκ των νηογνωμόνων πληρώνουν όλα τα τέλη έκδοσης των πιστοποιητικών που εκδίδουν;  Σύμφωνα με καλά πληροφορημένη πηγή,  οι αρμόδιες Υπηρεσίες Οικονομικού Ελέγχου του Υπ. Οικονομικών θα πιάσουν ...λαυράκι εάν αναλάβουν σοβαρό έλεγχο στο συγκεκριμένο Υπουργείο και ιδιαίτερα στη συγκεκριμένη Υπηρεσία.

-  Νομίζετε, ότι για τα πιστοποιητικά των Ε/Γ πλοίων της Κ.Ο 98/18 - Π.Δ. 103/99, που κακώς εκδίδουν οι νηογνώμονες, (με Υ.Α δεν τροποποιείται Π.Δ!!!), καταβάλλουν στοιχειώδες έστω ποσόν υπέρ του Ελληνικού δημοσίου που τους έδωσε (εκ του πονηρού) το δικαίωμα να κερδίζουν χιλιάδες ευρώ, χωρίς ανταποδοτικά οφέλη?   Πώς λοιπόν θα λείψει η .... εποπτεία τώρα;  δήλωσε μεταξύ άλλων στο nextok εξειδικευμένος αξιωματικός.


Τα αρμόδια Υπουργεία καλούνται να απαντήσουν άμεσα, ιδιαίτερα όταν αφαιμάσσεται και ο τελευταίος συνταξιούχος με καταβολή φόρων κλπ ενώ είναι γνωστό ότι στον χώρο της Ελληνικής Ναυτιλίας χορεύουν τα εκατομμύρια ερήμην του κράτους δικαίου.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας, με σεβασμό στη προσωπικότητα των ατόμων και χωρίς να προκαλέσετε τους νόμους και τη Δικαιοσύνη. ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ δεν δημοσιεύονται εκτός εάν το εγκρίνει η διαχειρίστρια του ιστολογίου. Εάν επιθυμείτε, επικοινωνείστε με το τηλέφωνο: 6981042435 Διαφορετικά αφήστε τα στοιχεία σας στο email: th.kontzoglou@gmail.com
Ευχαριστώ
Θεοδοσία Κοντζόγλου