Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

ΛΙΜΕΝΙΚΟΙ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑΣ


Ο Ρωσικός Νηογνώμονας παίρνει πολλούς στον βυθό...

Στο Γραφείο Εσωτερικών Υποθέσεων του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος έδωσε εντολή για κατεπείγουσα συνέχιση της ΕΔΕ που αφορά στην έκδοση πλαστών πιστοποιητικών σε πλοία της ακτοπλοΐας.

Υπενθυμίζεται ότι το θέμα αφορά κατ' αρχήν σε 16 πλοία που φέρονται να έπλεαν και να εκτελούσαν δρομολόγια με πλαστά πιστοποιητικά του Ρωσικού Νηογνώμονα ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ερευνάται και η πλαστότητα των πιστοποιητικών ακόμα περίπου 50 πλοίων.

Εννοείται ότι σοβαρή ευθύνη φέρεται να έχουν αξιωματικοί της Επιθεώρησης Εμπορικών Πλοίων    - προφανώς πρώην εργαζόμενοι της Υπηρεσίας αλλά και νυν - αξιωματικοί και υπαξιωματικοί άλλων Υπηρεσιών όπως το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά και άλλων Λιμεναρχείων αλλά και αριθμός πολιτικών υπαλλήλων του πρώην ΥΕΝ και νυν Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας.

Για την εξέλιξη αυτή, εκδόθηκε από το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος η ακόλουθη ανακοίνωση:

Από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά παραγγέλθηκε στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων του Α/Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ως κατεπείγουσα, η συνέχιση της διενέργειας προκαταρκτικής εξέτασης για την διερεύνηση, προς κάθε κατεύθυνση και εμπλεκόμενη Υπηρεσία, τέλεση αδικημάτων κακουργηματικής φύσεως (πλαστογραφία, ηθική αυτουργία σε πλαστογραφία, παθητική – ενεργητική δωροδοκία, παράβαση καθήκοντος, σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, νομιμοποίηση εγκληματικών εσόδων και ενδεχομένως της κακουργηματικής απάτης) που αφορούν στην έκδοση των βεβαιωτικών κλάσης πλοίων που φέρουν Ελληνική σημαία, από τον εκπρόσωπο του Ρωσικού Νηογνώμονα στον Πειραιά.

1 σχόλιο:

  1. Αγαπητή κ. Κοντζόγλου,
    Επειδή ο έλεγχος ενός Νηογνώμονα, πλοίων, πιστοποιητικών κλπ έχουν σχέση όχι μόνο με την καλή πρόθεση αλλά κυρίως με την εκπαίδευση των εμπλεκομένων προσώπων, θα θέλαμε να επισημάνουμε την αναγκαιότητα "δια βίου κατάρτισης" των στελεχών. Ούτε με την "αναβάπτιση" του Σώματος ή των Υπουργείων ή τις αλλαγές/παραιτήσεις των υπουργών, ούτε και με μια απόφαση τοποθετήσεως Κλαδάρχη γίνεται κάποιος επιθεωρητής ή επιτυγχάνεται η επαγγελματική επάρκεια & η άρτια εκπαίδευσή του.
    Τα γράψαμε & στην διαβούλευση αλλά....στου κουφού την πόρτα...
    ΜΘΧ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας, με σεβασμό στη προσωπικότητα των ατόμων και χωρίς να προκαλέσετε τους νόμους και τη Δικαιοσύνη. ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ δεν δημοσιεύονται εκτός εάν το εγκρίνει η διαχειρίστρια του ιστολογίου. Εάν επιθυμείτε, επικοινωνείστε με το τηλέφωνο: 6981042435 Διαφορετικά αφήστε τα στοιχεία σας στο email: th.kontzoglou@gmail.com
Ευχαριστώ
Θεοδοσία Κοντζόγλου