Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΔΟΚΙΜΟΥΣ ΣΗΜΑΙΟΦΟΡΟΥΣ ΓΙΑ ΤΥΧΟΝ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

Παρά το γεγονός ότι πάντα ακούγεται πως από τους περιορισμούς προσλήψεων "εξαιρούνται τα Σώματα Ασφαλείας, και οι τομείς της Υγείας και της Παιδείας", ωστόσο έντονη είναι η ανησυχία μεταξύ των εξήντα δόκιμων σημαιοφόρων που πέτυχαν στους πρόσφατους διαγωνισμούς εξ' αιτίας των τελευταίων πολιτικοοικονομικών εξελίξεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες πολιτικών και οικονομικών συντακτών ενδέχεται σε λίγες ώρες να ανακοινωθεί η ακύρωση όλων των διαγωνισμών πρόσληψης αλλά και η ακύρωση των προσλήψεων οι οποίες πραγματοποιήθηκαν μέσα στο 2010 και το 2011.


Όπως διαβάσαμε σε διάφορες ιστοσελίδες, νέα σκληρά μέτρα ζήτησαν από τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης, κατά τη συνεδρίαση του Eurogroup, την Παρασκευή.

Όπως μάλιστα αποκάλυψε "Το Βήμα της Κυριακής" αποφασισμένη να εξαντλήσει την αυστηρότητά της φέρεται η τρόικα που αναμένεται να επισκεφθεί την Αθήνα στο επόμενο διάστημα.
Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, ο προϋπολογισμός του τρέχοντος έτους παρουσιάζει «τρύπα» ύψους 2,5 δισ. ευρώ παρά τους φόρους στα ακίνητα που θα εισπραχθούν μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ και το ενιαίο μισθολόγιο στο Δημόσιο, που αναμένεται να τεθεί σε ισχύ από την 1η Οκτωβρίου.

Με δεδομένη αυτή τη δύσκολη κατάσταση, οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης, σύμφωνα με την εφημερίδα, ζήτησαν από τον κ. Βενιζέλο:

-  Ακύρωση όλων των προσλήψεων που πραγματοποιήθηκαν το 2010 και το 2011, καθώς και απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων.

-  Νέα αύξηση των έμμεσων φόρων σε ποτά, τσιγάρα και καύσιμα, καθώς και αύξηση του φόρου στα είδη πολυτελείας.

-  Νέο και σκληρότερο Ασφαλιστικό. Ορισμένες πληροφορίες μιλούν και για νέα αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης.

-  Περικοπές προνοιακών επιδομάτων

-  Ακόμη περισσότερες συγχωνεύσεις και καταργήσεις οργανισμών.

Εν τω μεταξύ, η τρόικα επιστρέφει στην Αθήνα αποφασισμένη να εξαντλήσει την αυστηρότητά της έτσι ώστε να μην επαναληφθούν τακτικές «αιφνιδιαστικής διαπραγμάτευσης», όπως εκείνης που επιχείρησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης σε συνεννόηση με τον πρωθυπουργό.

Αναφορικά με την τρύπα στον προϋπολογισμό του 2011, και ειδικά εάν κριθεί ανέφικτη η άμεση εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου λόγω της γραφειοκρατίας, οι υπεσχημένες νέες μειώσεις ύψους 2 δισ. ευρώ ενδέχεται να αντικατασταθούν από την επιβολή οριζόντιων περικοπών.

*** *** *** *** *** ***
ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ, αφήστε το σχόλιό σας κάτω από το κείμενο. 
 Γράφετε μόνον Ελληνικά.  Όχι γκρίνγκλις
 *** *** *** *** *** ***

2 σχόλια:

  1. ΠΟΣΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΠΕΙΡΑΞΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ;;;; ΧΛΩΜΟ ΤΟ ΒΛΕΠΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τίποτα δεν είναι σίγουρο αγαπητή firefighter. Όλα όμως εξαρτώνται από την τρόικα. Ας ευχηθούμε ότι κάποιοι σ' αυτή τη χώρα που κατά τα λεγόμενα καταρρέει, θα διασωθούν. Καλή τύχη και σ' εσένα. Κι εμείς διαβάσαμε τις ανησυχίες ένστολων όπως εκφράζονται σε διάφορα φόρουμ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας, με σεβασμό στη προσωπικότητα των ατόμων και χωρίς να προκαλέσετε τους νόμους και τη Δικαιοσύνη. ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ δεν δημοσιεύονται εκτός εάν το εγκρίνει η διαχειρίστρια του ιστολογίου. Εάν επιθυμείτε, επικοινωνείστε με το τηλέφωνο: 6981042435 Διαφορετικά αφήστε τα στοιχεία σας στο email: th.kontzoglou@gmail.com
Ευχαριστώ
Θεοδοσία Κοντζόγλου