Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ Η ΔΙΚΗ ΒΕΝΤΟΥΡΗ ΛΟΓΩ... ΞΑΦΝΙΚΗΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ

Μόνο ...ετοιμοθάνατο δεν παρουσίασαν οι συνήγοροι υπεράσπισης τον Απόστολο Βεντούρη σήμερα, όταν ζήτησαν από την Πρόεδρο του Β΄ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Πειραιά να αναβάλει τη δίκη όπου ο ίδιος και ένας πρώην υπαξιωματικός του Λιμενικού Σώματος θα δικάζονταν για απάτη.

-  Χρειάστηκε να εισαχθεί επειγόντως πρωί-πρωί στο νοσοκομείο.... και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στον αξονικό τομογράφο, δήλωσε ένας από τους συνηγόρους υπεράσπισης.

Η Πρόεδρος, η οποία ας σημειωθεί έχει προαχθεί σε Εφέτη και η
σημερινή ημέρα είναι η τελευταία της  στο Πλημμελειοδικείο, φάνηκε να μην πιστεύει τα επιχειρήματα και τα έγραφα που προσκομίστηκαν.  Ωστόσο, καθώς η υπόθεση πρώτη φορά εισήχθη σε δικαστική αίθουσα αποφάσισε να κάνει δεκτό το αίτημα, αφού απέσπασε από τους συνηγόρους τη διαβεβαίωση ότι την επόμενη φορά ο κ. Βεντούρης θα παρευρεθεί και θα καθίσει στο εδώλιο.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο  πρόεδρος της Ένωσης Επιχειρηματιών Ακτοπλοΐας, θα δικαστεί για απάτη και για παράβαση του Άρθρου 208 Ν.Δ. 187/73 το οποίο αναφέρει: 

"Αρθρο 208Α :  Εικονική ναυτολόγηση  -   Ναυτολόγηση συνταξιούχων

Ναυτικός που έχει απογραφεί και ναυτολογηθεί ή καταχωρηθεί στις καταστάσεις πλοίου με ξένη σημαία ασφαλισμένου στο Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο(Ν.Α.Τ.),αν δεν εργάζεται στο πλοίο, καθώς και συνταξιούχος του Ν.Α.Τ. ή άλλου φορέα με συμμετοχή του Ν.Α.Τ. κατά τις διατάξεις της διαδοχικής ασφάλισης, αν επαναλαμβάνει το ναυτικό επάγγελμα χωρίς άδεια της αρμόδιας αρχής, τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον ενός έτους.
 
Μετατροπή της ποινής δεν επιτρέπεται.
 
Με την ίδια ποινή τιμωρείται ο πλοίαρχος που τον ναυτολόγησε ή υπέγραψε την κατάσταση του πληρώματος του συμβεβλημένου πλοίου, ο πραγματικός πλοιοκτήτης, ο κατά το καταστατικό της εκπρόσωπος της πλοιοκτήτριας εταιρείας, οι αντιπρόσωποι τους που έχουν δηλωθεί στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας ή στο Ν.Α.Τ., καθώς και ο υπάλληλος με την έννοια του άρθρου 13 του ποινικού κώδικα που έχει συνεργήσει.   Το εν λόγω αδίκημα τιμωρείται μόνο εκ δόλου".
 
Οδύσσεια θαλάσσια υπηρεσία...
 
Ως γνωστόν ο κ. Βεντούρης, πέρα από την εικονική του ναυτολόγηση η οποία διήρκεσε περίπου 20 χρόνια και η οποία επίσης σύμφωνα με τη νομοθεσία ήταν παράνομη, χρησιμοποίησε τη διαδικασία αυτή για να εισπράττει το επίδομα παιδιών.  Μάλιστα μόνον τα τελευταία τέσσερα χρόνια εισέπραξε από τον ΕΛΟΕΝ περίπου 16.000 ευρώ.  To θαυμαστότερο δε της υπόθεσης είναι ότι ο κ. Βεντούρης εμφανίζεται να είναι ναυτολογημένος επί περίπου 20 χρόνια χωρίς να έχει βγει από το πλοίο σχεδών ούτε μια μέρα. 
 
Σύμφωνα δημοσιογραφικές πηγές, στο ναυτολόγιό του ο πρόεδρος των επιχειρηματιών ακτοπλοϊας, φέρεται να ναυτολογείται κάθε 1η Ιανουαρίου και να απολύεται κάθε 31 Δεκεμβρίου!!!
 
Το σημαντικότερο όμως είναι ότι ο κ. Βεντούρης, θα διεκδικήσει σε λίγους μήνες και σύνταξη από το Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο.
 
Η δίκη ορίστηκε για τις 18 Ιανουαρίου 2011. 
 
Συγκατηγορούμενος του κ. Βεντούρη είναι ο ναυτολόγος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά ο οποίος προτίμησε να αποστρατευθεί προκειμένου να μην αντιμετωπίσει το Ναυτοδικείο και τις επιπτώσεις του, ενώ αρκετοί λιμενικοί, μεταξύ των οποίων και ανώτατος αξιωματικός παρέστησαν σήμερα πρόθυμοι να υπερασπιστούν τον ...τελευταίο τροχό της άμαξας, αφού η ηγεσία του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος έκανε τα αδύνατα δυνατά προκειμένου να μη θιγούν οι πραγματικοί υπεύθυνοι της απάτης.
 
Θ. Κοντζόγλου

*** *** *** *** *** ***
 ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ, αφήστε το σχόλιό σας κάτω από το κείμενο

*** *** *** *** *** ***

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας, με σεβασμό στη προσωπικότητα των ατόμων και χωρίς να προκαλέσετε τους νόμους και τη Δικαιοσύνη. ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ δεν δημοσιεύονται εκτός εάν το εγκρίνει η διαχειρίστρια του ιστολογίου. Εάν επιθυμείτε, επικοινωνείστε με το τηλέφωνο: 6981042435 Διαφορετικά αφήστε τα στοιχεία σας στο email: th.kontzoglou@gmail.com
Ευχαριστώ
Θεοδοσία Κοντζόγλου