Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2008

4,8% μπροστά το ΠΑΣΟΚ στην δημοσκόπηση της MRB

10/12/2008 Προβάδισμα 4,8 ποσοστιαίων μονάδων στο ΠΑΣΟΚ έναντι της Νέας Δημοκρατίας και συγχρόνως δυνατότητα σχηματισμού αυτοδύναμης κυβέρνησης από το σημερινό κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δίνει και η νέα δημοσκόπηση της εταιρείας ΜRΒ, που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα।Η νέα μέτρηση της εταιρείας, που έγινε με τη μέθοδο της κάλπης, καταδεικνύει πως η οικονομική κρίση και η προοπτική της ανεργίας για τους πολίτες, σε συνδυασμό με την υπόθεση του Βατοπεδίου έχουν προκαλέσει ανεπανόρθωτες φθορές στην κυβερνητική παράταξη, η οποία έχει χάσει πλέον την αξιοπιστία της απέναντι στον ελληνικό λαό। Ειδικότερα το σκάνδαλο του Βατοπεδίου έχει προκαλέσει την απώλεια του ηθικού πλεονεκτήματος για τη Ν।Δ।, γεγονός που επιδρά στον τρόπο αντίδρασης των πολιτών απέναντι σε οποιαδήποτε πολιτική πρωτοβουλία της κυβέρνησης।Το γκάλοπ της ΜRΒ δείχνει, συγκριτικά πάντα με την προηγούμενη συνδρομητική δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας, πως το ΠΑΣΟΚ εισπράττει σταδιακά τις απώλειές του προς τον ΣΥΡΙΖΑ και συγχρόνως κερδίζει ένα σημαντικό ποσοστό διαρροών από τον χώρο της Νέας Δημοκρατίας, προβάλλοντας κατ΄ αυτόν τον τρόπο ως μία εναλλακτική λύση για τον τόπο।
Ειδικότερα, στην έρευνα παρουσιάζεται μια πλήρης αντιστροφή στη δημοτικότητα των δύο κομμάτων, με το ΠΑΣΟΚ να είναι πρώτο κόμμα και να συγκεντρώνει ποσοστό 32,2% έναντι 27,4% που παίρνει η Ν.Δ. Τον περασμένο Ιούνιο η Ν.Δ. ήταν πρώτο κόμμα με προβάδισμα 2,9 μονάδων και συγκέντρωνε 32,2% έναντι 29,3 % του ΠΑΣΟΚ. Οι συσπειρώσεις των ψηφοφόρων φθάνουν σήμερα για το ΠΑΣΟΚ στο 82,2% και για τη Ν.Δ. στο 70,2%. Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει μείωση 3,3% στη δυναμική του με ποσοστό 8,8% έναντι του 12,1% του Ιουνίου, το ΚΚΕ καταγράφει αύξηση στη δύναμή του με ποσοστό 7,6% από 7% τον Ιούνιο και το ΛΑΟΣ σημειώνει μικρή αύξηση με ποσοστό 4,3% από 4,1% το καλοκαίρι. Η αδιευκρίνιστη ψήφος αποτυπώνεται στο 14,2%.
Επιπλέον, σε ότι αφορά την εκτίμηση ψήφου βάσει της αναγωγής το ΠΑΣΟΚ μπορεί να κινηθεί μεταξύ 37,1% και 40,1% και να κερδίσει 143 έδρες, η Ν.Δ. 31,3%-34,3% και να κερδίσει 87 έδρες, το ΚΚΕ μπορεί να κινηθεί μεταξύ 7,6% και 8,9% και να κερδίσει 22 έδρες, αντιστοίχως ο ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ 8,8% και 10,3% και να αποσπάσει 26 έδρες, το ΛΑΟΣ 4,3%-5% και να πάρει 12 έδρες και τέλος οι Οικολόγοι Πράσινοι να κινηθούν μεταξύ 32,% και 3,7% και να κερδίσουν 10 έδρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας, με σεβασμό στη προσωπικότητα των ατόμων και χωρίς να προκαλέσετε τους νόμους και τη Δικαιοσύνη. ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ δεν δημοσιεύονται εκτός εάν το εγκρίνει η διαχειρίστρια του ιστολογίου. Εάν επιθυμείτε, επικοινωνείστε με το τηλέφωνο: 6981042435 Διαφορετικά αφήστε τα στοιχεία σας στο email: th.kontzoglou@gmail.com
Ευχαριστώ
Θεοδοσία Κοντζόγλου