Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2009

ΑΠΟ ΤΙΣ ΝΑΥΤΑΠΑΤΕΣ ΩΣ ΤΟΝ ΡΕΤΖΑΗ;

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ (;) ΤΟΥ, σύμφωνα με αλβανικό δημοσίευμα ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΔΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟΝ ΡΕΤΖΑΗ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΓΙΑΤΙ....

- Οι δηλώσεις μου παρερμεινεύθηκαν λέει ο δικηγόρος

Όμως ο καπετάνιος Γιάννης Μ. Νομικός έχει κάτι να πει: Όλοι εσείς - και όχι μόνον - είστε αποδέκτες του βιβλίου μου με τον τίτλο "ΝΑΥΤΑΠΑΤΕΣ" [ Πρωτεργάτες,ευηπόληπτοι....μεγαλο - "Δ Ι Κ Η Γ Ο Ρ Ο Ι" ] !!!!!! Πολλοί από σας έχουν λησμονήσει τους ..."ενεχόμενους" δικηγόρους στο βρώμικο αυτό παιχνίδι, δικαιολογημένα άλλωστε।Επ ' ευκαιρία του δημοσιεύματος της Αλβανικής εφημερίδας και της ανάρτησης της είδησης αυτής από την ιστοσελίδα "Undercover", σας παραπέμπω στο βιβλίο μου, στις σελίδες του οποίου αναφέρεται λεπτομερώς, η "ΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΛΟΥΣΙΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΡΚΟΥΛΑΚΟΥ", ο οποίος είχε προφυλακιστεί στις Δ.Φ.Κορυδαλλού για τρείς μήνες για τα αδικήματα που είχε διαπράξει, αλλά.........."η υπόθεση παρεγράφη, με την μεσολάβηση του παραδικαστικού κυκλώματος και με σύμφωνη γνώμη του Υπουργού Ναυτιλίας Γ.Κατσιφάρα, με το σκεπτικό του:"Διά λόγους οικονομικού και εθνικού συμφέροντος οι υποθέσεις αυτές πρέπει να πάνε στο αρχείο." Χωρίς να εξηγεί το είδος του εθνικού συμφέροντος και βεβαίως και του οικονομικού συμφέροντος. Ή αλλοιώς πως ωφελήθηκε το έθνος και ποιοί ωφελήθηκαν οικονομικώς ? Η ατιμωρησία του δικηγόρου αυτού και των υπολοίπων ενεχομένων δικηγόρων την εποχή εκείνη από τα κάθε είδους παραδικαστικά κυκλώματα ,που λειτουργούν διαχρονικά σαν θεσμοθετημένα όργανα του παρακράτους ,επιβάλλουν να κατανοήσουν όσοι διαχειρίζονται την εξουσία, πως οι ημέρες που ακολουθούν θα είναι ιδιαίτερα δύσκολες γι' αυτούς. Και θα είναι δύσκολες γι'αυτούς, εφ' όσον θα συνεχίσουν να δέχονται ,τα εθνικά συμφέροντα και την οικονομία του τόπου να τα διαχειρίζονται συνήγοροι του υποκόσμου. Καπετάν Γιάννης Εμμ. Νομικός.

Προειδοποίηση στον Αλκέτ Ριτζάι να φύγει από την Ελλάδα, γιατί θα τον σκοτώσει η Aστυνομία, απευθύνει ο Έλληνας δικηγόρος του Ιωάννης Μαρκουλάκος, σύμφωνα με την αλβανική εφημερίδα «Panorama», στο φύλλο της 25ης Φεβρουαρίου 2008.«Πρέπει να φύγει επειγόντως από την Ελλάδα γιατί η αστυνομία θα τον σκοτώσει με την πρώτη ευκαιρία», φέρεται να δήλωσε ο κ. Μαρκουλάκος στον Αλβανό δημοσιογράφο Marko Caka που τον επισκέφθηκε στο γραφείο του, στην Αθήνα.Η δήλωση αυτή προκάλεσε αίσθηση στην Αλβανία, όπου ο Αλκέτ Ριτζάι, ειδικά μετά την δεύτερη απόδραση, έχει αναχθεί σε κάτι σαν… εθνικό ήρωα.Σύμφωνα πάντα με την αλβανική εφημερίδα, ο κ. Μαρκουλάκος χαρακτηρίζει τον Αλκέτ Ριτζάι ως έναν ευαίσθητο και πληγωμένο άνθρωπο, πιστεύει ότι άδικα φυλακίστηκε και κάνει λόγο για προκατάληψη της ελληνικής Δικαιοσύνης: «Το γεγονός ότι ο Αλκέτ είναι Αλβανός, τον έχει καταδικάσει σε φυλάκιση».Η εφημερίδα αναφέρεται και στους γονείς του Αλκέτ Ριζάι, την Ντονίκα και τον Ραμίζ, οι οποίοι δέχονται καθημερινά επισκέψεις από φίλους και συγγενείς και όλοι εύχονται να τον βοηθήσει ο Θεός. Ο κ. Μαρκουλάκος, που ήταν συνήγορος του Ριτζάι κατά την δίκη του για την προηγούμενη απόδραση, δηλώνει στην «Panorama» ότι δεν γνώριζε απολύτως τίποτα από τα σχέδια του Αλκέτ Ριτζάι.Μάλιστα όταν τον είχε επισκεφτεί στην φυλακή στις 17 Φεβρουαρίου δεν είχε αντιληφθεί τίποτε σχετικό με την πρόθεσή του να αποδράσει. Όταν δε τον ενημέρωσαν, νόμιζε ότι του… έκαναν πλάκα. «Δεν πίστευα στα αυτιά μου» αναφέρει χαρακτηριστικά.«Εάν μείνει στην Ελλάδα κινδυνεύει η ζωή του. Αν βρεθεί στα χέρια των αστυνομικών, εκείνοι θα τον σκοτώσουν. Για αυτό είμαι απολύτως βέβαιος. Πρέπει να πάει κάπου που θα νιώθει ασφαλής. Μπορεί οι Έλληνες να τον αγαπάνε όσο και τον Παλαιοκώστα, αλλά το Κράτος έχει εξαγριωθεί μαζί τους γιατί λόγω της απόδρασής έχει γίνει περίγελος σε όλο τον κόσμο».Ι. Μαρκουλάκος: δεν είπα τέτοια πράγματαΤα όσα δημοσιεύει η αλβανική εφημερίδα προκάλεσαν αρνητικά σχόλια νομικών κύκλων στην Αθήνα, οι οποίοι δηλώνουν έκπληκτοι με την άποψη ότι ο Αλκέτ Ριτζάι βρέθηκε… άδικα στη φυλακή επειδή η Δικαιοσύνη είναι προκατειλημμένη εναντίον του και ότι η Αστυνομία θα τον σκοτώσει εκδικητικά...Ωστόσο, ο ίδιος ο δικηγόρος Ιωάννης Μαρκουλάκος, μιλώντας στη zougla.gr δηλώνει ότι τα όσα είπε στην αλβανική εφημερίδα παρερμηνεύτηκαν.«Με τα αδικήματα που έχει διαπράξει ο Αλκέτ δεν τον χωράει η Ελλάδα και του είπα να παραδοθεί χωρίς να κάνει χρήση όπλων», υποστηρίζει ο Έλληνας δικηγόρος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας, με σεβασμό στη προσωπικότητα των ατόμων και χωρίς να προκαλέσετε τους νόμους και τη Δικαιοσύνη. ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ δεν δημοσιεύονται εκτός εάν το εγκρίνει η διαχειρίστρια του ιστολογίου. Εάν επιθυμείτε, επικοινωνείστε με το τηλέφωνο: 6981042435 Διαφορετικά αφήστε τα στοιχεία σας στο email: th.kontzoglou@gmail.com
Ευχαριστώ
Θεοδοσία Κοντζόγλου