Δευτέρα 30 Μαρτίου 2009

Αφιέρωμα στην Κύπρο
από την Εκπομπή
«Ελληνικό Πανόραμα»
με την Ειρήνη Νικολοπούλου
την Πέμπτη 2 Απριλίου
Την Πέμπτη 2 Απριλίου στις 22।00 η εκπομπή «Ελληνικό Πανόραμα» που προβάλλεται στην Κύπρο από την ERT World θα παρουσιάσει ειδικό αφιέρωμα στην σύγχρονη Κύπρο. Η γνωστή δημοσιογράφος Ειρήνη Νικολοπούλου, που έχει την επιμέλεια και την παρουσίαση της εκπομπής, συναντά τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια ο οποίος της μιλά για την δική του Κύπρο και προσκαλεί τους απανταχού Έλληνες να την επισκεφθούν. Σημειώνει μάλιστα "Θα ήθελα να σας φιλοξενήσω σε μια ελεύθερη Κερύνεια"... Επίσης το Ελληνικό Πανόραμα συναντάται με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο κ. Στέφανο Στεφάνου ο οποίος μιλά για τον εναλλακτικό τουρισμό. Η Δήμαρχος Λευκωσίας κ. Ελένη Μαύρου μας ξεναγεί στα ωραιότερα μέρη της πόλης της. Ο διευθυντής του γραφείου του Κ.Ο.Τ. στην Αθήνα Γιώργος Ιωαννίδης αναφέρεται στα μέτρα που έλαβαν στην Κύπρο για την αντιμετώπιση της κρίσης. Δύο Κύπριοι επιχειρηματίες, οι κύριοι Κωστάκης Λοΐζου και Νίκος Σιακόλας μιλούν για την ραγδαία οικονομική ανάπτυξη της μεγαλονήσου με αιχμή τον τουρισμό. Οι γνωστοί Κύπριοι δημοσιογράφοι Αιμιλία Κενεβέζου από το ΡΙΚ, Δημήτρης Ευθυμίου από τον ΑΝΤ1, Βίκτωρας Παπαδόπουλος από το MEGA, Κώστας Γενάρης από την ΕΡΤ και Μαριλένα Ιεροδιακόνου από τον περιοδικό τύπο μας ξενάγησαν στην παλιά γειτονιά και την σύγχρονη πόλη της Λευκωσίας. Ο Κωνσταντίνος Χριστοφόρου μας ξενάγησε στην πόλη της Λεμεσού, ενώ η διασκέδαση τη νύχτα ξεκίνησε με ροκ και έκλεισε με καντάδες. Η δημοσιογραφική ομάδα της εκπομπής ταξίδευσε από τη Λεμεσό στην Πάφο, απόλαυσε την Κυπριακή ύπαιθρο, βρέθηκε στην Πέτρα του Ρωμιού, μίλησε με ανώνυμους Κύπριους και γνώρισε αυτό που όλοι ξέρουμε σαν κορυφαία Κυπριακή φιλοξενία. Η Ειρήνη Νικολοπούλου παρουσιάζει και τον Κυπριακό αμπελώνα। Επισκέπτεται το 4o Κυπριακό διαγωνισμό Οίνου και ξεναγείται στο μεγάλο Κυπριακό οινοποιείο των αδελφών Χατζηαντωνά. Το Ελληνικό Πανόραμα απήλαυσε επίσης τις γαστριμαργικές απολαύσεις της Κύπρου, ενώ παρακολούθησε και την ραγδαία αναπτυσσόμενη Κυπριακή μόδα.
Η εκπομπή «Ελληνικό Πανόραμα»:
Το «Ελληνικό Πανόραμα» είναι μία εβδομαδιαία ενημερωτική εκπομπή διάρκειας δύο ωρών που μεταδίδεται ζωντανά, δορυφορικά από την συχνότητα της ERT WORLD με αποδέκτη την ελληνική ομογένεια σε όλο τον κόσμο. Το concept αλλά και την παρουσίαση έχει η δημοσιογράφος Ειρήνη Νικολοπούλου. Στα τέσσερα χρόνια ζωής της, η εκπομπή αγαπήθηκε από τους ομογενείς και αυτό το αποδεικνύουν τα ηλεκτρονικά μηνύματα που λαμβάνουμε από όλες τις χώρες του κόσμου!Φιλοδοξία μας είναι να αποτελέσουμε έναν συνδετικό κρίκο μεταξύ της Ελλάδας και των συμπατριωτών μας όπου γης παρουσιάζοντας την σύγχρονη εικόνα της χώρας μας, που τόσο αγαπούν και νοσταλγούν. Η Ελλάδα προοδεύει, εξελίσσεται και σε αυτό βοηθούν αναμφίβολα Έλληνες που με το μεράκι και το ανήσυχο πνεύμα τους φέρνουν το όνομα της πατρίδας στα πέρατα της Οικουμένης. Αυτοί αποτελούν και τους πρωταγωνιστές της εκπομπής: πρόσωπα που έχουν κάνει διεθνή καριέρα, νέα παιδιά με φιλοδοξίες και όνειρα που διακρίνονται σε διεθνείς διαγωνισμούς αλλά και προσωπικότητες που έχουν αφήσει την δική τους σφραγίδα σε τομείς όπως τα Γράμματα, οι Τέχνες, η Επιστήμη και ο Αθλητισμός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας, με σεβασμό στη προσωπικότητα των ατόμων και χωρίς να προκαλέσετε τους νόμους και τη Δικαιοσύνη. ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ δεν δημοσιεύονται εκτός εάν το εγκρίνει η διαχειρίστρια του ιστολογίου. Εάν επιθυμείτε, επικοινωνείστε με το τηλέφωνο: 6981042435 Διαφορετικά αφήστε τα στοιχεία σας στο email: th.kontzoglou@gmail.com
Ευχαριστώ
Θεοδοσία Κοντζόγλου