Τετάρτη 4 Μαρτίου 2009

ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ ΓΙΑ ΟΛΠ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ: Η Ν.Δ. ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΠΟΙΕΙ ΑΔΙΣΤΑΚΤΑ ΤΟΝ ΟΛΠ
Κατά τη σημερινή συζήτηση στη Βουλή του ν/σ «Κύρωση της Σύμβασης παραχώρησης των λιμενικών εγκαταστάσεων των προβλητών ΙΙ και ΙΙΙ του σταθμού εμπορευματοκιβωτίων της ανώνυμης εταιρείας «Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς Α।Ε। (ΟΛΠ Α।Ε।)», ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Διαμαντίδης – μεταξύ άλλων – τόνισε:
Ότι το ΠΑΣΟΚ καταψηφίζει την Σύμβαση του ΟΛΠ με την COSCO, για την παραχώρηση του Προβλήτα ΙΙΙ (Σ.ΕΜΠΟ) και του μελλοντικού Προβλήτα ΙΙΙ, γιατί: Πρόκειται για αποικιοκρατικού χαρακτήρα σύμβαση. Εισάγει συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού, εφόσον φέρνει την COSCO σε προνομιακή θέση έναντι του ΟΛΠ εξαιτίας των φοροαπαλλαγών που παρέχονται. Προφανώς παραβιάζει και κοινοτικές οδηγίες για τις Κρατικές Επιχορηγήσεις, αφού εμμέσως πριμοδοτεί την COSCO. Δεν διασφαλίζει πλήρως τα συμφέροντα του ΟΛΠ και του Ελληνικού Δημοσίου. Αφήνει περιθώρια καταστρατήγησης των κατοχυρωμένων δικαιωμάτων των υπαλλήλων και λιμενεργατών, που θα κάνουν τον Πειραιά λιμάνι «μαύρης εργασίας». Κατηγόρησε την Ν।Δ που με την ανευθυνότητα της εμπορευματοποιεί αδίστακτα τομείς υψηλής κοινωνικής ευθύνης।Δεσμεύτηκε ότι το ΠΑΣΟΚ – όποτε γίνουν εκλογές και έρθει στην εξουσία – θα εξαντλήσει όλες τις νόμιμες διαδικασίες που προβλέπονται από το Εσωτερικό και Κοινοτικό Δίκαιο, για να εξασφαλίσει με τους καλύτερους όρους του μετόχους της ΟΛΠ Α।Ε και τα εθνικά συμφέροντα της χώρας।
Στο μεταξυ, σε απεργιακές κινητοποιήσεις βρίσκονται σήμερα και αύριο οι εργαζόμενοι στον ΟΛΠ।
Αυτή την ώρα 10.50π।μ। συγκεντρώνονται στην Πλατεία Κλαθμώνος για να πραγματοποιήσουν πορεία διαμαρτυρίας στη Βουλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας, με σεβασμό στη προσωπικότητα των ατόμων και χωρίς να προκαλέσετε τους νόμους και τη Δικαιοσύνη. ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ δεν δημοσιεύονται εκτός εάν το εγκρίνει η διαχειρίστρια του ιστολογίου. Εάν επιθυμείτε, επικοινωνείστε με το τηλέφωνο: 6981042435 Διαφορετικά αφήστε τα στοιχεία σας στο email: th.kontzoglou@gmail.com
Ευχαριστώ
Θεοδοσία Κοντζόγλου