Τετάρτη, 15 Απριλίου 2009

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ Αριθμ. Απόφ. 3854/2002 Μονομελούς Πρωτοδικείου Πειραιά Α.Μ. 58/2002 Βιβλίου Σωματείων Πρωτοδικείου Πειραιά www.poepls.gr ΙΙας Μεραρχίας 18 185 35 Πειραιάς τηλ: 210 4191393 fax: 210 4227495 e-mail: info@poepls.gr Πειραιάς 15-04-2009

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος με τη μορφή των αριθμημένων καταγγελτικών ανακοινώσεων το τελευταίο δίμηνο, που είχαν ως αποδέκτες το προσωπικό του ΛΣ και όλους τους πολιτικούς, πολιτειακούς και δημοσιογραφικούς φορείς της χώρας, ανέπτυξε το σύνολο των σοβαρότερων θεμάτων που απασχολούν το προσωπικό και ζήτησε από την Κυβέρνηση και την πολιτική ηγεσία του ΥΕΝΑΝΠ που εκφράζει την κυβερνητική πολιτική στο χώρο μας, την άμεση ενασχόλησή της με τα θέματα αυτά και το διάλογο για τη λύση τους. Η αδιαφορία που εισπράξαμε μέσω της σιωπής των αρμοδίων φορέων του ΥΕΝΑΝΠ, είναι χαρακτηριστική του τρόπου που αντιλαμβάνονται κάποιοι ότι πρέπει να πολιτεύονται. Μέγιστο παράδειγμα το έτοιμο εδώ και ένα περίπου χρόνο σχέδιο νόμου, που αφορά την αναμόρφωση του Κώδικα προσωπικού ΛΣ και περιλαμβάνει πολλά θεσμικά θέματα και το οποίο στοιχίζει εφάπαξ το ποσό των 316.000 €, δηλ. 40 € για κάθε λιμενικό, βρίσκεται ξεχασμένο στο γραφείο του ΥΕΝΑΝΠ κ. ΠΑΠΑΛΗΓΟΥΡΑ Αναστάση. Η απάντηση που πήραμε από αρμόδιο του υπουργικού περιβάλλοντος, όταν ενοχλήσαμε για ακόμη μια φορά ήταν ότι ΄΄δεν είναι ακόμα έτοιμοι να ασχοληθούν με το θέμα΄΄ Δυστυχώς η αλήθεια είναι ότι δε ήταν ποτέ έτοιμοι να ασχοληθούν με το Λιμενικό Σώμα και αυτό φαίνεται όχι μόνο από την αδιαφορία για τα προβλήματα του προσωπικού αλλά και από την απαξίωση των υπηρεσιών που αυτό προσφέρει στην Ελληνική κοινωνία. Μια έντιμη απάντηση θα ήταν ότι το ΛΣ δεν βρίσκεται στις Κυβερνητικές προτεραιότητες. Αλλά δυστυχώς όταν αφήνονται χωρίς λύση θεσμικά προβλήματα, προβλήματα οργάνωσης και απλής λογικής, που δεν κοστίζουν ούτε ένα ευρώ, τότε το θέμα δεν είναι οι προτεραιότητες, αλλά η ικανότητα άσκησης υπεύθυνης πολιτικής. Η Ομοσπονδία θα θέσει τα παραπάνω στο ανώτατο συνδικαλιστικό της όργανο, που είναι το Συνέδριο, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην Αιδηψό από 24 μέχρι 26 Απριλίου και στο οποίο θα τεθούν όλα τα ζητήματα και θα παρθούν οι αποφάσεις για τις μελλοντικές μας κινήσεις. Τέλος καλούμε όλους τους συναδέλφους σε ισχυρή αγωνιστική ετοιμότητα και παρουσία προκειμένου να διεκδικήσουμε όλοι μαζί αυτά που μας ανήκουν, για ένα καλύτερο ΛΣ, για ένα καλύτερο αύριο.

ΣΧΟΛΙΟ: Το blog nextok σας εύχεται καλές γιορτές, καλή Ανάσταση και φυσικά να έχετε πάντα αστείρευτο κουράγιο.

Δεν είναι εύκολη δουλειά, η συνδικαλιστική υπηρεσία.

Να προσθέσω ότι με αφορμή κάποια επιστολής σας που μας στείλατε και η οποία αφορά δημοσιογράφο άλλου blog, προσωπικά χαίρομαι που υπάρχουν και συνδικαλιστές οι οποίοι δεν θεωρούν ότι έχουν το "αλάθητο" αλλά και οι οποίοι δεν στέλλουν στο πυρ το εξώτερο όλους όσοι δεν ανήκουν στον κομματικό τους χώρο. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να σχολιάσει κανείς κάποιο θέμα, ειδικά όταν δεν συμφωνεί με αυτό. Ο τρόπος σχολιασμού βεβαίως πάντα κρίνεται και προφανώς όταν είναι ευτελιστικός, αυτό αποτελεί καθρέφτη του συγγραφέα. Επί πλέον όταν από κάποιο δημοσιογράφο λείπει συστηματικά η διάθεση για αναγνώριση και των θετικών σημείων, τότε μάλλον πρόκειται για περίπτωση προς αποφυγήν. Γι αυτό συνεχίστε τις προσπάθειές σας και υιοθετείστε αν θέλετε και τη προσωπική μου φιλοσοφία: Όταν μας κρίνουν άνθρωποι που μας προκαλούν τον σεβασμό, τότε προβληματιζόμαστε. Όταν πρόκειται για άτομα που μας είναι αδιάφορα ή και μας προκαλούν αποστροφή τότε τα λόγια τους έχουν αξία μόνον για τους όμοιούς τους।

Φιλικά

Θεοδοσια