Τρίτη 19 Μαΐου 2009

ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ "ΦΟΒΙΤΣΙΑΡΗΣ" Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ

Προς τον Υπ. Ναυτιλίας κ. Παπαληγούρα Αναστάση Για να μάθετε πως λειτουργεί επικοινωνιακά ένας υπουργός, παρακολουθείστε τις δηλώσεις που έκανε το πρωί (19 Μαίου ) ο υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος για το πρώτο κρούσμα της Γρίπης των χοίρων που εντοπίστηκε στη χώρα μας. 1ο: Κάλεσε τις κάμερες ΚΑΙ Τους ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ γιατί το θέμα ήταν άκρως σοβαρό! 2ο: Είχε να πει κάτι καινούριο και όχι να ευλογήσει τα γένια του! 3ο: Δέχθηκε ερωτήσεις γιατί προφανώς δεν είχε κάτι να κρύψει! 4ο: Δεν ζήτησε μόνον τις κάμερες λες και θα έκανε διάγγελμα! 5ο: Επειδή έχω και σοβαρά θέματα να ασχοληθώ από το να γράφω σχόλια για το πρόσωπό σας, σας γνωρίζω επιπλέον ότι στα τελευταία 22 χρόνια είστε ο πρώτος υπουργός που μας προκαλεί θυμό, απογοήτευση αλλά και θυμηδία για τις φοβίες που σας κατατρέχουν. Θα έλεγα ότι περιμένω την επόμενη συνέντευξη Τύπου για να σας θέσω σειρά ερωτήσεων για όλα τα ναυτιλιακά θέματα που απασχολούν τη κοινωνία του 2009 αλλά μάλλον θα περιμένω τον διάδοχό σας καθώς οι φοβίες σας μάλλον δεν θα σας φέρουν ξανά στην αίθουσα των συνεντεύξεων. Καλό σας ταξίδι κ. Υπουργέ. Το λειτούργημα του δημοσιογράφου δεν θα το ακυρώσει κανένας Παπαληγούρας, για τον απλούστατο αλλά πολυτιμότατο λόγο ότι το έργο του δημοσιογράφου είναι βασικό συστατικό για τη λειτουργία της Δημοκρατίας. Στο καλό να πάτε λοιπόν μαζί με όλη τη παράταξή σας, γιατί ένας Αβραμόπουλος δεν φέρνει την άνοιξη.
* * * * *
Για την ιστορία: Χθες ο υπουργός Ναυτιλίας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Αναστάσης Παπαληγούρας, κάλεσε τηλεφωνικά δια των υπηρεσιών του Γραφείου Τύπου τους δημοσιογράφους για να κάνει δήλωση για το SEA DIAMOND ; ΌΤΑΝ κάποιοι - λίγοι - δημοσιογράφοι φθάσαμε στο ΥΕΝΑΠ, πληροφορηθήκαμε ότι ο κ. υπουργός δεν ήθελε να βρισκόμαστε στον χώρο όπου θα έκανε τη δήλωσή του. Ήθελε λέει μόνο τις κάμερες. Προκλήθηκε φυσικά αναστάτωση. Αντιδράσαμε όσοι δημοσιογράφοι βρεθήκαμε στο υπουργείο. Γνωστοποιήσαμε στους τεχνικούς δύο τηλεοπτικών καναλιών ότι θα δημιουργούσαν σοβαρό πρόβλημα εάν ενεργοποιούσαν τις κάμερες χωρίς τη παρουσία δημοσιογράφων και κάναμε τις απαραίτητες ενέργειες προς την ΕΣΗΕΑ. Χρειάστηκε η παρέμβαση των συνδικαλιστών των δημοσιογράφων για να ανοίξει τη πόρτα του ο κ. Παπαληγούρας στους δημοσιογράφους. Έκανε τη δήλωσή του ευλογώντας τα γένια του, αρνήθηκε να δεχθεί ερωτήσεις για το θέμα του ναυαγίου αφού παραποίησε και στοιχεία που αφορούν στην έκδοση του επικαιροποιημένου χάρτη της Υδρογραφικής Υπηρεσίας. - Τι φοβήθηκε να απαντήσει ο κ. Υπουργός; - Γιατί κρατήθηκε έξι μήνες στο συρτάρι της Υδρογραφικής ο επικαιροποιημένος χάρτης; - Πως κρίνει το γεγονός ότι ακόμα και οι πραγματογνώμονες παραδέχονται την μεγάλη απόκλιση του χάρτη της υδρογραφικής καθώς και το γεγονός ότι αποδίδουν στον χάρτη την αιτία της πρόσκρουσης του κρουαζιερόπλοιου στις 5 Απριλίου 2007; - Γιατί το Δημόσιο δεν καλύπτει τις υποχρεώσεις του που απορρέουν από νόμο (υπουργίας Κεφαλογιάννη) σύμφωνα με τον οποίο θα έπρεπε να καλύπτει τις ασφαλιστικές εισφορές των Ελλήνων ναυτικών που απασχολούνται στα έντεκα κρουαζιερόπλοια της εταιρίας; (Τι έγινε το "επιδοτούμε την εργασία και όχι την ανεργία;) - Γιατί ανήλθε το χρέος στα δύο και πλέον εκατομμύρια ευρώ, χρήματα που θα έπρεπε να κατατεθούν στο ΝΑΤ; - Γιατί επιμένει να παραμυθιάζει τους Σαντορινιούς ότι η Εταιρία θα υποχρεωθεί στην ανέλκυση του πλοίου, όταν γνωρίζει ότι ακόμα και οι πραγματογνώμονες αποδίδουν την πρόσκρουση στη λαθεμένη αποτύπωση του χάρτη της Υδρογραφικής Υπηρεσίας; - Γιατί κρύβει την αλήθεια σε ότι αφορά στην βύθιση του πλοίου; - Γιατί αφήνει να αιωρείται το παραμύθι του Μανώλη Κεφαλογιάννη ότι τάχα επέβαλε πρόστιμα εκατομμυρίων στην εταιρία όταν γνωρίζει ότι ούτε ένα ευρώ δεν έχει πληρωθεί και δεν θα πληρωθεί από τη στιγμή που διαπιστώθηκε ποια ήταν η πραγματική αιτία της πρόσκρουσης; - Γιατί δεν μιλάει με τη γλώσσα της αλήθειας υποτιμώντας συστηματικά η νοημοσύνη των Ελλήνων; Θεοδοσία Κοντζόγλου

3 σχόλια:

  1. "ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑ" ....γιατί απλά είναι τελείως άσχετος!!! Όχι μόνο με τα του ΥΕΝΜΠ αλλά γενικώτερα με την πολιτική. ΄Αλλος ένς "ΚΗΦΗΝΑΣ" πολιτικός που στηρίχτηκε στο όνομα και στους ψηφοφόρους του ..."ΜΠΑΜΠΑΚΑ ΤΟΥ."
    Αυτά να τα βλέπει, να τα διαβάζει και να τα ακούει αυτός που τον διόρισε υπουργό!
    Αλλά και οι ψηφοφόροι του όλοι, που τους καλώ να ψηφίσουν τον "ΓΚΑΣΜΑΝ"!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Τουλάχιστον αυτός δεν θα μας σπάει τα νεύρα, αλλά θα μας κάνει να γελάμε!!!!
    ΒΡΕ ΠΟΥ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΜΕ ΚΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΙ!

    Καπετάν Γιάννης Εμμ.Νομικός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Capt. Ν. Πλακάς19 Μαΐου, 2009 14:58

    Επειδή η εταιρεία πρέπει να διασφαλίζει ότι ο Πλοίαρχος έχει την απαραίτητη υποστήριξη έτσι ώστενα μπορεί να εκτελεί τα καθήκοντά του με ασφάλεια και επειδή ο Ναυτίλος όταν κάνει την δουλειά του βρίσκει το λάθος,το λάθος του χάρτη είναι boomerang κατά των υπευθύνων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Capt. Ν. Πλακάς19 Μαΐου, 2009 22:38

    Ο ακρογωνιαίος λίθος μιας καλής ασφαλούς διαχείρισης είναι η δέσμευση της κορυφής της ιεραρχίας.
    Σε ζητήματα ασφάλειας και πρόληψης ρύπανσης η συνέπεια, η ικανότητα, η συμπεριφορά και η ενεργοποίηση των ατόμων σε όλα τα επίπεδα, καθορίζουν το τελικό αποτέλεσμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας, με σεβασμό στη προσωπικότητα των ατόμων και χωρίς να προκαλέσετε τους νόμους και τη Δικαιοσύνη. ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ δεν δημοσιεύονται εκτός εάν το εγκρίνει η διαχειρίστρια του ιστολογίου. Εάν επιθυμείτε, επικοινωνείστε με το τηλέφωνο: 6981042435 Διαφορετικά αφήστε τα στοιχεία σας στο email: th.kontzoglou@gmail.com
Ευχαριστώ
Θεοδοσία Κοντζόγλου