Τρίτη 23 Ιουνίου 2009

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ Τ Ε Λ Ο Σ ! ! !

Τέλος

για

τον ΕΤ-

ναυαρχίδα

της

κυβέρνησης Καραμανλή

Αγανάκτηση

για τους εργαζόμενους του

Ελεύθερου Τύπου

Ή μήπως του ανέκαθεν

<Εγκλωβισμένου Τύπου>;

Εμείς οι εργαζόμενοι του «Ελεύθερου Τύπου»,

του«City 99,5» και

του ηλεκτρονικού

portal

e-tipos καταγγέλλουμε την αιφνιδι.comαστική και εν κρυπτώ απόφαση του Θόδωρου και της Γιάννας Αγγελοπούλου να βάλουν λουκέτο. Η απόφαση αυτή αφήνει στο δρόμο, μεσούσης της οικονομικής κρίσης, 450 εργαζομένους….

Με τον θλιβερό αυτό τρόπο η εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ πέρασε στην ιστορία. Κάποιοι θέλησαν να κάνουν παιχνίδια και πάνω στα παιχνίδια αυτά παίζουν την αξιοπρέπεια και τη ζωή ακόμα 500 οικογενειών.

Τι κρίμα! Τι ευτελισμός για τους ιδιοκτήτες της εφημερίδας, για τους βολεψάκιδες των τελευταίων ετών που τους κράταγαν το φανάρι, και πολύ περισσότερο για τη Κυβέρνηση που θα έχει πλέον και αυτό το στίγμα στους ώμους της ως η Κυβέρνηση που έχασε τη ναυαρχίδα της. Ή μάλλον που έχασε την την ναυ… και έμεινε με το υπόλοιπο της λέξης και της έννοιας!

…,,,

Η ναυαρχίδα της δεξιάς στα ΜΜΕ … κατέβασε ρολά!

Έκλεισε ο Ελεύθερος

Τύπος και ο City 99,5.

Περισσότεροι από 500

εργαζόμενοι είναι πλέον στο δρόμο!...

Λουκέτο έβαλε μια από τις πιο ιστορικές εφημερίδες της χώρας μας, ο Ελεύθερος Τύπος, έπειτα από μια σειρά λαθών σε επιλογές προσώπων, νοοτροπιών και επενδύσεων. Μαζί του και ο ραδιοφωνικός σταθμός του «συγκροτήματος» της Γιάννας και του Θόδωρου Αγγελόπουλου, City 99,5!!! Έτσι ξαφνικά, έτσι απρόβλεπτα.

Όταν πριν 3 χρόνια η οικογένεια Αγγελόπουλου αγόρασε τον Ελεύθερο Τύπο, όλοι μίλησαν για μια εντυπωσιακή αλλαγή στην εφημερίδα, η οποία δεν

θύμιζε σε τίποτα την λαϊκίστικη φυλλάδα της δεκαετίας του 1980 με τις γυμνές φωτογραφίες της Μιμής! Τα ποσά που δαπανήθηκαν στην επένδυση της οικογένειας Αγγελόπουλου, πολύ μεγάλα, όσο και η φιλοδοξία της νέας ιδιοκτησίας. Όμως η επιλογή προσώπων σε καίρια πόστα, όπως του Σεραφείμ Κοτρώτσου και του Μανώλη Κοττάκη, έδειξαν ότι μέσα από το περιτύλιγμα, οι νοοτροπίες μένουν ίδιες, δημοσιοσχετίστικες,

δημοσιοϋπαλληλικές … απαράδεκτες!

Η ιστορία έγραψε ότι ο Ελεύθερος Τύπος έκλεισε και

μάλιστα όταν στην κυβέρνηση ήταν ο Κώστας Καραμανλής και η ΝΔ, δείχνοντας μ’ αυτόν τον τρόπο ότι η δεξιά πλέον θα στηρίζετε από εφημερίδες πολύ χαμηλής αναγνωσιμότητας και του … Βήματος!

Οι εργαζόμενοι

Σε ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι αναφέρουν: Εμείς οι εργαζόμενοι του «Ελεύθερου Τύπου», του «City 99,5» και του ηλεκτρονικού portal e-tipos.com καταγγέλλουμε την αιφνιδιαστική και εν κρυπτώ απόφαση του Θόδωρου και της Γιάννας Αγγελοπούλου να βάλουν λουκέτο. Η απόφαση αυτή αφήνει στο δρόμο, μεσούσης της οικονομικής κρίσης, 450 εργαζομένους….

Χαρακτηρίζουμε την ενέργεια τους ανεύθυνη, προκλητική και ηθικά απαράδεκτη. Η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» και ο ραδιοφωνικός σταθμός City 99,5 δεν ανήκαν στην προσωπικήοικογενειακή περιουσία της οικογένειας Αγγελόπουλου. Μετά από σωρεία -αποτυχημένων επιλογών σε επίπεδο διοίκησης, δημοσιογραφικής διεύθυνσης και εμπορικής στρατηγικής, χωρίς να διερευνήσουν άλλα σχέδια εξυγίανσης και οικονομικής στήριξης της εφημερίδας, αποφάσισαν να την κλείσουν χωρίς κανένα αίσθημα κοινωνικής ευθύνης απέναντι στους εργαζόμενους, στους αναγνώστες και στους ακροατές.

Είναι καθαρό ότι δεν αγόρασαν αυτά τα ΜΜΕ ελπίζοντας ότι θα κερδίσουν χρήματα που της αποδίδουν τα καράβια. Η συμμετοχή τους στα media ήταν πολιτική υπόθεση, όπως πολιτική είναι και η αιφνιδιαστική αποχώρηση τους, ενώ βρισκόμαστε σε παρατεταμένη προεκλογική περίοδο. Να απαντήσει τώρα ο πρωθυπουργός αν γνώριζε την απόφαση αυτή.

Πολύ περισσότερο που κυκλοφορούν ήδη σενάρια πως η «αξία» του τίτλου του «Ελεύθερου Τύπου» και της ραδιοφωνικής συχνότητας του «City 99,5» θα μεταπωληθεί , απαλλαγμένη από το βάρος του προσωπικού των δυο εταιρειών.

Ο Θόδωρος και η Γιάννα Αγγελοπούλου, με ανακοίνωσή τους την 13η Ιουλίου 2006, είχαν δηλώσει: «Προσερχόμαστε στον ευαίσθητο χώρο του Τύπου με συναίσθηση ευθύνης και συνείδησης του ρόλου του». Είναι αδιανόητη η μετακύλιση της πολλαπλής ευθύνης της ιδιοκτησίας και της ανικανότητάς της να διαχειριστεί αποτελεσματικά τα μέσα ενημέρωσης που απέκτησε στις πλάτες του προσωπικού το οποίο δεν σεβάστηκε.

Η απόφαση της οικογένειας Αγγελοπούλου δημιουργεί προϋποθέσεις δυσμενών ανατροπών στο χώρο των ΜΜΕ, θα έχει αλυσιδωτές επιπτώσεις στον Τύπο και θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με συλλογική πολιτική και μαζική συνδικαλιστική αντίδραση απέναντι σε όλους τους ιδιοκτήτες του κλάδου.

Καλούμε τον πρωθυπουργό να πάρει θέση και να αρχίσει πολιτική διαβούλευση για να βρεθεί άμεση λύση. Καλούμε όλα τα πολιτικά κόμματα και τα εργατικά συνδικάτα να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Εμείς οι εργαζόμενοι του «Ελεύθερου Τύπου», του «City 99,5» και του ηλεκτρονικού portal e-tipos.com

δηλώνουμε:

• Θα κρατήσουμε τα μικρόφωνα του ραδιοφωνικού σταθμού ανοιχτά, διατηρώντας τον ενημερωτικό του χαρακτήρα με υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στους ακροατές και αναγνώστες του Ε.Τ

• Προχωράμε σε έκδοση ηλεκτρονικής σελίδας του Ελεύθερου Τύπου των συντακτών και των εργαζομένων.

• Απαιτούμε εδώ και τώρα απαντήσεις για όλα τα ανοιχτά θέματα από την ιδιοκτησία και όχι από τον διορισμένο της εκκαθαριστή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας, με σεβασμό στη προσωπικότητα των ατόμων και χωρίς να προκαλέσετε τους νόμους και τη Δικαιοσύνη. ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ δεν δημοσιεύονται εκτός εάν το εγκρίνει η διαχειρίστρια του ιστολογίου. Εάν επιθυμείτε, επικοινωνείστε με το τηλέφωνο: 6981042435 Διαφορετικά αφήστε τα στοιχεία σας στο email: th.kontzoglou@gmail.com
Ευχαριστώ
Θεοδοσία Κοντζόγλου