Τετάρτη, 22 Ιουλίου 2009

ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΑΛΙ Ο ΠΑΠΑΛΗΓΟΥΡΑΣ

Πάλι σε διάγγελμα ήθελε να πάει ο κ. Παπαληγούρας

Ψάχνουν για πρόβατα,

κάνουν προσλήψεις

νομίζουν ότι τρώμε κουτόχορτο

της Θεοδοσίας Κοντζόγλου

Πράσινο φως για τη πρόσληψη 230 λιμενικών και την αγορά ενός περιπολικού σκάφους για τις

ανάγκες του Λιμενικού Σώματος έδωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομίας Γιάννης Παπαθανασίου. Παράλληλα όπως έγινε γνωστό

θα διατεθούν τα απαραίτητα κονδύλια για την αποκατάσταση των βλαβών που παρουσιάζουν πέντε από τα 53 ακινητοποιημένα σκάφη. Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τον πρόεδρο των

Λιμενικών Γιώργο Δριβάκο, το 20% των πλωτών μέσων του Λιμενικού είναι ακινητοποιημένα λόγω βλαβών ενώ επίσης ακινητοποιημένα είναι τα 7 από τα 8 αεροσκάφη, τα 6 από τα 8

ελικόπτερα και τα 103 από τα 515 οχήματα. Η μη διάθεση των απαραίτητων κονδυλίων, σύμφωνα με τον κ. Δριβάκο αφήνει το Αιγαίο έρμαιο στους δουλέμπορους που διακινούν

τους λαθρομετανάστες ενώ ανύπαρκτες οι επιχειρησιακές δράσεις του Λιμενικού Σώματος στο Αιγαίο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του nextok οι προσλήψεις αφορούν σε 30 αξιωματικούς, 60 υπαξιωματικούς και 230 λιμενοφύλακες. Για τους λιμενοφύλακες οι προσλήψεις λέγεται ότι θα γίνουν άμεσα καθώς όλα δείχνουν ότι η χώρα βαίνει προς εκλογικές διαδικασίες.

Όσον αφορά στην αγορά ενός περιπολικού και την αποκατάσταση των βλαβών των άλλων πέντε – από το σύνολο των 53 που είναι ακινητοποιημένα – το θέμα προκαλεί τα ειρωνικά σχόλια των Λιμενικών οι οποίοι εκτιμούν την «γενναία» αυτή απόφαση της κυβέρνησης ως σταγόνα στον ωκεανό των τεράστιων αναγκών του πολύπαθου Σώματος.

Στο μεταξύ ο υπουργός Ναυτιλίας Αναστάσης Παπαληγούρας, ετοιμάζεται για να παρουσιάσει το θέμα δια μίας νέας διαγγελματικής διαδικασίας. Πρόθεση του υπουργού είναι να αναγγείλει τα «επιτεύγματά» του μια που νωρίτερα σήμερα συναντήθηκε με τον κ. Παπαθανασίου ενώ είναι γνωστό ότι οι πιό πάνω αποφάσεις είναι αποτέλεσμα απόφασης του ΚΥΣΕΑ.

Πλην όμως ο υπουργός θα βρεθεί να κάνει το διάγγελμά του μέσα σε μαύρη μοναξιά καθώς κανένας ναυτιλιακός συντάκτης που σέβεται τον εαυτό του δεν θα παραστεί στο στημένο διάγγελμα. Αιτία αυτής της αντίδρασης είναι η προαποφασισμένη αντίληψη του κ. υπουργού ότι θα κάνει τη δήλωση και δεν θα δεχθεί καμία ερώτηση. Μάλιστα στα στελέχη του Γραφείου Τύπου του ΥΕΝΑΠ έδωσε εντολή να λένε ότι «ο κ. υπουργός θα κάνει βαρυσήμαντη δήλωση». Να χαρώ τις βαρυσήμαντες δηλώσεις!

Α ν α κ ε φ α λ α ί ω σ η

κατάστασης στο Λιμενικό Σώμα

Ανενεργά μέσα Ενεργά μέσα

7 Αεροσκάφη 1 αεροσκάφος

6 Ελικόπτερα 2 ελικόπτερα

53 πλωτά 244 πλωτά

103 οχήματα 412 οχήματα

Κενές Οργανικές θέσεις 4.000

Νέες προσλήψεις – υπό εξαγγελία- 320

Με αυτά τα δεδομένα η κυβέρνηση προσπαθεί να μας πείσει ότι προσπαθεί για το καλύτερο.

Με αυτά τα δεδομένα η κυβέρνηση νομίζει ότι απευθύνεται σε πρόβατα.

Με αυτά τα δεδομένα αποχαιρετούμε τη κυβέρνηση και ιδιαιτέρως τον κ. Παπαληγούρα που κάποιος συνεργάτης του μας είπε νωρίτερα: "Νόμιζα ότι μ’ αυτή τη κυβέρνηση δε υπήρχε πάτος. Τελικά όμως υπάρχει!"