Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2010

Σύσκεψη για τις δικογραφίες των λαθρομεταναστών
Με τη συμμετοχή ανώτατου αξιωματικού της ελληνικής αστυνομίας αλλά και του αστυνομικού διευθυντή της Ηγουμενίτσας Γεωργίου Χήτα, προγραμματίστηκε σύσκεψη των αρμοδίων κλαδαρχών του Λ.Σ. για την ερχόμενη Κυριακή.
Η σύσκεψη προκλήθηκε μετά το δημοσίευμα του Atticapress.gr σύμφωνα με το οποίο : ο Λιμενάρχης Σταμάτης Ράπτης, καταρτίζει καθημερινά περίπου 4 με 5 δικογραφίες για επιστροφές λαθρομεταναστών. Μάλιστα μέσα στο 2009 οι δικογραφίες που σχημάτισε κατά «επαναπατρισθέντων» λαθρομεταναστών το Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας ξεπέρασαν τις 1200. (http://atticapress.gr/newsroom/politics/3133-2010-01-08-13-01-16.html)
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές, ήδη ζητήθηκε από τον Λιμενάρχη Ηγουμενίτσας να προσκομίσει στο Υπουργείο της Ακτής Βασιλειάδη τα απαραίτητα στοιχεία που θα αποδεικνύουν τον μεγάλο αριθμό των δικογραφιών που κατάρτισε προκειμένου να γίνει σύγκριση με τις δικογραφίες τις οποίες συνέταξε το Λιμεναρχείο της Πάτρας κατά τις αντίστοιχες περιόδους από το 2009 και προγενέστερα Άγνωστο βέβαια εάν θα ζητηθούν στοιχεία έως και το έτος 2003 καθώς υπάρχει ο φόβος να αποκαλυφθούν αδυναμίες αξιωματικού που διετέλεσε Λιμενάρχης σε ευαίσθητη περιοχή και ο οποίος θα συμμετέχει στη συγκεκριμένη σύσκεψη.
Όλο το θέμα φυσικά εμμέσως αφορά στις καταγγελίες του ναύαρχου ε.α. Ελευθερίου Φερούση ο οποίος ενώ διενεργούσε την ΕΔΕ για το κύκλωμα διακίνησης λαθρομεταναστών από λιμενικούς της Πάτρας, διαπίστωσε ότι το κύκλωμα αυτό είχε "ρίζες" που έφθαναν έως και το 2003. Για "άγνωστο" όμως λόγο - όπως ο ίδιος κατήγγειλε σε επιστολή που απέστειλε στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοίδη, τόσο ο τέως υπουργός Αν. Παπαληγούρας όσο και ο τέως Αρχηγός του Λιμενικού Θ. Ρετζεμπέρης, τον εμπόδισαν να ολοκληρώσει την έρευνά του.
Περισσότερα για το θέμα: http://atticapress.gr/newsroom/politics/3184-ls.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας, με σεβασμό στη προσωπικότητα των ατόμων και χωρίς να προκαλέσετε τους νόμους και τη Δικαιοσύνη. ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ δεν δημοσιεύονται εκτός εάν το εγκρίνει η διαχειρίστρια του ιστολογίου. Εάν επιθυμείτε, επικοινωνείστε με το τηλέφωνο: 6981042435 Διαφορετικά αφήστε τα στοιχεία σας στο email: th.kontzoglou@gmail.com
Ευχαριστώ
Θεοδοσία Κοντζόγλου