Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

Θα Εφαρμοστούν ή Όχι Όλες οι Διατάξεις του Ν. 3847/2010?

Την 11/5/2010 η κυβέρνηση με τον νόμο 3847/10 κατοχύρωσε όλους τους δημόσιους υπαλλήλους αλλά και τους ένστολους, που είχαν ή θα θεμελίωναν συνταξιοδοτικά δικαιώματα έως την 31/12/2010, διασφαλίζοντας τα όρια ηλικίας αλλά και τον τρόπο υπολογισμού της σύνταξης τους εξαιρώντας τους από τυχόν δυσάρεστες αλλαγές του ασφαλιστικού προς αυτή την μερίδα υπαλλήλων, οι οποίοι και είχαν το δικαίωμα να συνταξιοδοτηθούν με τον υπάρχοντα νόμο. (παράγραφος 7).

Εκτός από την εν λόγω διασφάλιση η κυβέρνηση προχώρησε κι ένα βήμα παραπέρα, δίνοντας την ευκαιρία σε όσους υπαλλήλους υπέβαλαν αίτηση παραίτησης, να την ανακαλέσουν και να επανέλθουν στην υπηρεσία έστω κι αν έχει εκδοθεί η διαπιστωτική πράξη λύσης της υπαλληλικής σχέσης (παράγραφος 8)
Κατόπιν του νόμου αυτού ανακόπηκε το κύμα παραιτήσεων από το Δημόσιο αλλά και το πιο σημαντικό είναι ότι πολλοί υπάλληλοι του Δημοσίου που ήδη είχαν υποβάλει τις παραιτήσεις τους ΕΠΕΣΤΡΕΨΑΝ στην ενέργεια ανακόπτοντας την αίτηση παραιτήσεως και συνταξιοδότησης τους.
Εχθές, 23/6/2010 ο εργατολόγος κ. Ρωμανιάς σε τηλεοπτική εκπομπή άφησε να εννοηθεί ότι το αποσυρμένο από τον κ. Λοβέρδο, Νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό, το οποίο θα κατατίθετο στην Βουλή προς συζήτηση την 23/6 , και πρόκειται τώρα να κατατεθεί την ερχόμενη Δευτέρα προς συζήτηση στην εθνική αντιπροσωπεία ΘΑ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΝΕΟ ΤΡΟΠΟ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΑΠΟΚΤΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ 31/12/10 ...σε αντίθεση με τον νόμο 3847/10 .

Ο Διεκπεραιωτής του ΔΝΤ Υπ. Εργασίας πήρε πάλι "ραβασάκι" από την Τρόικα, η οποία ως δημοσιοποιήθηκε ζητούσε πιο σκληρά μέτρα στο ασφαλιστικό. (Άραγε γι’ αυτό δεν κατατέθηκε το νομοσχέδιο?? )
ΔΗΛΑΔΗ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΕ ΝΑ ΣΤΕΓΝΩΣΕΙ ΤΟ ΜΕΛΑΝΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΕΚΔΟΘΕΝΤΑ ΝΟΜΟ ΚΑΙ Ο ΥΠ. ΕΡΓΑΣΙΑΣ κ. ΛΟΒΕΡΔΟΣ ΑΝΑΙΡΕΙ ΤΑ ΘΕΣΠΙΣΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ!!
ΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ, ΤΟΤΕ ΘΑ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΠΕΡΙ ΑΠΑΤΗΣ ΟΛΚΗΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ!
ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΣΟΥΝ ΤΟΣΟ ΧΑΜΗΛΑ!! ΕΞΑΠΑΤΗΣΑΝ ΤΟΝ ΛΑΟ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΠΕΣΠΑΣΑΝ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ...... ΑΝ ΤΩΡΑ ΘΕΣΠΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΝΟΜΟΥΣ "ΠΑΓΙΔΑ" ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΞΕΓΕΛΑΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΒΑΣΙΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ...ΤΟΤΕ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΜΑΦΙΑΣ!!
ΙΔΩΜΕΝ !!! Η ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ!

Με θαλασσινούς χαιρετισμούς

Exantas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας, με σεβασμό στη προσωπικότητα των ατόμων και χωρίς να προκαλέσετε τους νόμους και τη Δικαιοσύνη. ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ δεν δημοσιεύονται εκτός εάν το εγκρίνει η διαχειρίστρια του ιστολογίου. Εάν επιθυμείτε, επικοινωνείστε με το τηλέφωνο: 6981042435 Διαφορετικά αφήστε τα στοιχεία σας στο email: th.kontzoglou@gmail.com
Ευχαριστώ
Θεοδοσία Κοντζόγλου