Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

Έρχεται εργασιακή ειρήνη στην θάλασσα, με 2% αυξήσεις αμοιβών

Αυξήσεις της τάξης του 2% θα περιλαμβάνει η ΣΣΕ που θα υπογραφεί μεταξύ της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας και του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγών πλοίων. Στην αύξηση αυτή, συμφωνεί η πλειοψηφία των ναυτεργατικών Σωματείων ενώ στις λίγες εξαιρέσεις βρίσκονται η Πανελλήνιας Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού και το Σωματείο «Ο Στέφενσων» που ελέγχονται από το ΠΑΜΕ.

Η αύξηση αφορά στους ναυτικούς των πέντε υπό Ελληνική σημαία κρουαζιερόπλοιων, καθώς και των ελληνικών πλοίων που πραγματοποιούν δρομολόγια στη γραμμή Πάτρας – Ιταλίας.

Ωστόσο, μέλη του ΣΕΕΝ είναι και οι ακτοπλοϊκές εταιρίες Blouestar, Superfast Ferries, Minoan Lines και Aegean speed lines, οι οποίες σύμφωνα με πληροφορίες έχουν πρόθεση να καταβάλουν άμεσα την αύξηση του 2%.

Από την πλευρά του, ο Γενικός Γραμματέας της ΠΝΟ, ξεκαθαρίζει ότι ως εκπρόσωπο των ακτοπλοϊκών εταιρειών αναγνωρίζει την Ένωση Επιχειρηματιών Ακτοπλοΐας και άρα είναι στην διάθεση των προαναφερόμενων εταιριών να προχωρήσουν στην παροχή της αύξησης που συμφωνήθηκε με τον ΣΕΕΝ.

Στο μεταξύ, μία πρώτη συνάντηση έγινε σήμερα με τους εκπροσώπους των πορθμείων ενώ προς το τέλος Αυγούστου, αναμένεται η αντίστοιχη συνάντηση με την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών προκειμένου να διαμορφωθεί η Συλλογική Σύμβαση για το 2010. Πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι οι επιχειρηματίες της Θάλασσας είναι έτοιμοι να υπογράψουν εφόσον η ΠΝΟ συναινέσει στην αύξηση που αποφασίστηκε και από τον ΣΕΕΝ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας, με σεβασμό στη προσωπικότητα των ατόμων και χωρίς να προκαλέσετε τους νόμους και τη Δικαιοσύνη. ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ δεν δημοσιεύονται εκτός εάν το εγκρίνει η διαχειρίστρια του ιστολογίου. Εάν επιθυμείτε, επικοινωνείστε με το τηλέφωνο: 6981042435 Διαφορετικά αφήστε τα στοιχεία σας στο email: th.kontzoglou@gmail.com
Ευχαριστώ
Θεοδοσία Κοντζόγλου