Τρίτη 10 Αυγούστου 2010

Λόγια σημαντικών ανθρώπων

Tο μόνο που χρειάζεται το "κακό" για να επιτύχει, είναι οι ευπρεπείς να μείνουν αδρανείς (EDMUND BURKE)
Με θαλασσινούς χαιρετισμούς,
Exantas

1 σχόλιο:

  1. Αγαπητέ "Exantas" , η "ευπρέπεια", και κατά την άποψη του Burke, θεωρώ ότι είναι συνοδοιπόρος του ωραίου, του μεγάλου και τ' αληθινού,Των εννοιών αυτών που κυοφορήθηκαν και πήγασαν από τη χώρα μας προτού μεταλαμπαδευτούν ανά την υφήλιο, αλλά απόμειναν δυστυχώς μόνον" λεξούλες " διθυραμβικές.Τι θα μπορούσε, χωρίς να γίνομαι αρνητική, να χαρακτηριστεί ως ευπρέπεια στις μέρες μας( διαφθοράς και λεηλασίας), ή ποιος αξιούται " κότινον"; Ευπρεπείς είναι όσοι αναλώναν τις δυνάμεις τους στον ευγενή αγώνα(άθληση) - κόσμημα και τιμή για τη γενέτειρά τους- όχι στην επαίσχυντη εξαθλίωση - όνειδος και καταστροφή.
    Όσο για το "κακό", η έννοια " απρέπεια " μάλλον έχει εκφυλιστεί και έχει απωλέσει την δέουσα βαρύτητα, μια και έχει μετουσιωθεί σε ......πάγια πολιτική της καθημερινότητας.

    Antaris

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας, με σεβασμό στη προσωπικότητα των ατόμων και χωρίς να προκαλέσετε τους νόμους και τη Δικαιοσύνη. ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ δεν δημοσιεύονται εκτός εάν το εγκρίνει η διαχειρίστρια του ιστολογίου. Εάν επιθυμείτε, επικοινωνείστε με το τηλέφωνο: 6981042435 Διαφορετικά αφήστε τα στοιχεία σας στο email: th.kontzoglou@gmail.com
Ευχαριστώ
Θεοδοσία Κοντζόγλου