Δευτέρα, 23 Αυγούστου 2010

Νέα πυρκαγιά στο μηχανοστάσιο του «HIGHSPEED I»

Πυρκαγιά, λόγω θραύσης μαστού σωλήνα επιστροφών πετρελαίου κυλίνδρου κύριας μηχανής και διαρροή πετρελαίου σε οχετό καυσαερίων, εκδηλώθηκε χθες βράδυ, στο αριστερό μηχανοστάσιο του Ε/Γ-Ο/Γ-ΚΑΤ "HIGHSPEED I" Ν.Π.10484, ενώ έπλεε στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Άνδρου και Τήνου, εκτελώντας προγραμματισμένο δρομολόγιο (Ραφήνα - Άνδρος - Τήνος - Μύκονος και επιστροφή), με 204 επιβάτες. Η πυρκαγιά κατασβέστηκε από το πλήρωμα, χωρίς να αναφερθεί τραυματισμός και το πλοίο συνέχισε το ταξίδι του, με μειωμένη ταχύτητα. Κατέπλευσε δε στην Τήνο στη 01.30 π.μ απαγορεύτηκε ο απόπλους του από τη Λιμενική Αρχή, έως ότου πραγματοποιηθεί έλεγχος, αποκατασταθούν οι ζημιές και προσκομισθεί βεβαιωτικό διατήρησης κλάσης από το Νηογνώμονα, που παρακολουθεί το πλοίο. Στο πλοίο επέβαιναν 84 επιβάτες με προορισμό την Τήνο και 120 επιβάτες με προορισμό τη Μύκονο. Από τους τελευταίους, 87 προωθήθηκαν με μέριμνα πλοιοκτήτριας εταιρείας με το Ε/Γ-Ο/Γ "ΘΕΟΛΟΓΟΣ Π" Ν.Π. 11479 προς τη Μύκονο. Οι υπόλοιποι επιβάτες διανυκτέρευσαν στην Τήνο, προκειμένου προωθηθούν με το Ε/Γ-Ο/Γ "ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ" Ν.Π. 10882 στον Πειραιά. Προανάκριση για το περιστατικό, διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Τήνου.
_________________________________________________
Σχόλιο Exantas: Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση.
Σύντροφοι, όταν οι επιθεωρήσεις στα πλοία αναλώνονται μόνο σε επισκέψεις εθιμοτυπικού, επικοινωνιακού χαρακτήρα & οι νονοί, οι εργολάβοι, κλπ διαπλεκόμενοι "στέλνουν ηχηρά μηνύματα" στους τυπικούς, έντιμους & ακέραιους, τα φαινόμενα θα επαναλαμβάνονται & κάποια στιγμή δυστυχώς τα ατυχήματα δεν θα ελέγχονται "με ίδια μέσα"!
Προσοχή λοιπόν γιατί τότε, στο αιωνίως γκρίζο "σύστημα" σας θα επικρέμαται μια απειλή & η πύρινη ρομφαία. Οι ασκοί του Αιόλου θα έχουν ανοίξει..........
Με θαλασσινούς χαιρετισμούς