Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

Η Ελλάδα μπορεί;

Η Κίνα θέλει, η Ελλάδα μπορεί; Αυτό είναι το ερώτημα που καλείται να απαντήσει η ίδια η κυβέρνηση, μετά την επίσκεψη του πρωθυπουργού της μεγάλης ανερχόμενης δύναμης. Οι Κινέζοι έχουν αποδείξει ότι το ενδιαφέρον τους για την Ελλάδα είναι μόνιμο και στρατηγικό. Γι’ αυτό και αντιμετώπισαν με υπομονή τους άκριτους και ερασιτεχνικούς χειρισμούς του ΠΑΣΟΚ πριν και αμέσως μετά τις τελευταίες εκλογές, αλλά και τις διάφορες συνδικαλιστικές αντιδράσεις στην επένδυση του λιμανιού στον Πειραιά. Δυστυχώς κομμάτι του κρατικού τομέα, ο ΟΛΠ και ένα «βαθύ κράτος», που είχε μάθει να παραδιοικεί το λιμάνι, επιμένουν να δημιουργούν προβλήματα.

Η λύση προφανώς είναι μόνο μία: να τους εξηγήσει ο κ. Παπανδρέου ή κάποιος εξ ονόματός του ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για άλλα «παιχνίδια» με τα επενδυτικά σχέδια της Κίνας στην Ελλάδα.

Πηγή

Με θαλασσινούς χαιρετισμούς,

Exantas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας, με σεβασμό στη προσωπικότητα των ατόμων και χωρίς να προκαλέσετε τους νόμους και τη Δικαιοσύνη. ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ δεν δημοσιεύονται εκτός εάν το εγκρίνει η διαχειρίστρια του ιστολογίου. Εάν επιθυμείτε, επικοινωνείστε με το τηλέφωνο: 6981042435 Διαφορετικά αφήστε τα στοιχεία σας στο email: th.kontzoglou@gmail.com
Ευχαριστώ
Θεοδοσία Κοντζόγλου