Τρίτη, 12 Οκτωβρίου 2010

Γραφείο με θέα στην Ακτή Βασιλειάδη

ΤΟ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ «Δωμάτιο με θέα» είναι από τα ωραιότερα του Ε. Μ.Φόρστερ. Διαδραματίζεται στη Φλωρεντία. Το αφήγη

μα που θα μπορούσε να γραφεί, έχοντας ως πρώτη ύλη του

ς καβ

γάδες στο υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων, θα μπορούσε να

έχει

τίτλο «Γραφείο με θέα». Μόνο που πρωταγωνιστές δεν είναι

μόνον ο υπουργός Γιάννης Διαμαντίδης και η υφυπουργός Ελπίδα Τσουρή , για τις έριδες των οποίων σας ενημέρωσα το Σάββατο. Έχουμε περισσότερους ήρωες και ένα κλειδωμένο γραφείο- φυσικά με θέα τον Σαρωνικό- του οποίου αγνοείται το κλειδί.

Δύο υπουργοί

ΟΛΑ ΑΥΤΑ συμβαίνουν στον πέμπτο όροφο του νέου κτιρίου του Θαλασσίων Υποθέσεων που βρίσκεται στην Ακτή Βασιλειάδη και βλέπει θάλασσα. Εκεί η Ελπίδα είναι στριμωγμένη- μαζί με τους συνεργάτες της- σε ένα γραφείο δύο επί τρία τετραγωνικά μέτρα που ανήκε παλιά στον διευθυντή του γενικού γραμματέα του υπουργείου! Καλά, άλλο γραφείο δεν βρέθηκε; Πώς να βρεθεί; Στο κτίριο του Θαλασσίων Υποθέσεων συνωστίζονται ήδη δύο υπουργοί. Ο Γιάννης Διαμαντίδης και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής. Αυτός διατηρεί το γραφείο του γιατί το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη διατηρεί, τελικώς, τον δεύτερο και τον πέμπτο κλάδο του Λιμενικού- το οποίο θα μετασχηματισθεί σε ακτοφυλακή για να αντιμετωπίσει τη λαθρομετανάστευση και άλλα θαλάσσια δεινά.

Το χαμένο κλειδί

ΤΟ ΠΑΛΑΙΟ γραφείο του υφυπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας επί διακυβέρνησης Καραμανλή Πάνου Καμμένου το έχει ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη Χριστόπουλος. Αυτό είναι το γραφείο που θέλει η Ελπίδα, αλλά ο Διαμαντίδης λέει πως το ζήτησε από τον Παπουτσή κι ο Χρήστος δεν το δίνει. Η Κατεχάκη δεν παραχωρεί ούτε ένα ακόμη γραφείο που είχε, ως υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη ο Σπύρος Βούγιας, με τη δικαιολογία ότι μπορεί να το χρειαστεί, αν θέλει να κατέβει στο λιμάνι, ο διάδοχός του Μανώλης Οθωνας! Μάλιστα, έχουν κρατήσει και το κλειδί. Ωραίοι πίνακες!

Ο ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ προτείνει στην Ελπίδα να της δώσει έναν ολόκληρο όροφο στο παλιό κτίριο του ΥΕΝ στη Γρηγορίου Λαμπράκη. Έχει, λέει, και καλές κουρτίνες και ωραίους πίνακες και ό,τι έπιπλα ζητήσει η Τσουρή θα αγοραστούν παραχρήμα. Εκεί μάλιστα μπορεί να πάει και ο γενικός γραμματέας για θέματα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Δημήτρης Χαλκιώτης. Η Ελπίδα όμως ούτε που θέλει να ακούσει για μετακόμιση. ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ, θα έχουμε μάλλον νέες χωροταξικές συγκρούσεις με την Κατεχάκη γιατί ο Διαμαντίδης θέλει έναν ακόμη γενικό γραμματέα στο υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων. Η θέση προκηρύσσεται οσονούπω μέσω opengov και άπαξ και καλυφθεί ο Γιάννης επιθυμεί ο νέος γραμματέας να είναι δίπλα του- δηλαδή στον πέμπτο όροφο της Ακτής Βασιλειάδη. Κοινώς, μύλος- ή, μιας και το υπουργείο ασχολείται και με τη νησιωτική Ελλάδα, ανεμόμυλος!

Πηγή

========================================

Σχόλιο Exantas: Μάλλον "Υπ. Θαλασσωμένων Υποθέσεων" προβλέπεται να αποκαλείται. Ακόμη βέβαια, δεν έχουμε δει τίποτα από διαφωνίες & εντάσεις κάθε μορφής, καθώς εισήλθαν & άλλοι μνηστήρες στην διαμάχη της "ιδιοποίησης" χώρων του κτιρίου & όχι μόνον. Αμελούν προφανώς, οι προσωρινοί κάτοικοι του, ότι δεν πρόκειται να κριθούν από το χωροταξικό σχέδιο, τον προσανατολισμό & to μέγεθος του γραφείου τους, αλλά από τα αποτελέσματα του έργου & τις τομές που θα κάνουν.

Με θαλασσινούς χαιρετισμούς