Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΠΡΟΚΑΛΕΙ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΕΛΕΝΗΣ ΦΩΚΑ - ΑΔΙΑΦΟΡΗ Η ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Της  Θεοδοσίας  Κοντζόγλου 

Κάποιες χιλιάδες άνθρωποι, διάβασαν μέχρι σήμερα την συνέντευξη που παραχώρησε στο nextok.blogspot η Μεγάλη Δασκάλα του σύγχρονου Ελληνισμού, η Κυρία Ελένη Φωκά.  Δυστυχώς όμως, μέχρι σήμερα καμία αντίδραση δεν υπήρξε από την Κυπριακή κυβέρνηση ή από τον όποιο φορέα θα μπορούσε να συμβάλει ώστε η ζωή αυτής της γυναίκας να απλοποιηθεί όσο γίνεται με τα ελάχιστα που ζητάει.  Θυμίζω ότι η συγκλονιστική της συνέντευξη  http://nextok.blogspot.com/2010/08/blog-post_7055.html  τελείωνε με τα ακόλουθα:

«Δεν ζήτησα ποτέ τίποτα από την κυπριακή κυβέρνηση. Γι' αυτό ζω τη δυστυχία μου. Εγώ σήμερα είμαι εχθρός της οικογένειάς μου, γιατί εξαιτίας που ήμουν δασκάλα, κακοποιήθηκαν μέλη της οικογένειάς μου. Και αυτό μου το χρεώνουν. Και ό,τι συνέβη στα αδέλφια μου. που ψωμοζητούν, δεν έχουν βοήθεια από πουθενά. Ούτε υποστήριξη ούτε ψυχολογική βοήθεια. Οι πόρτες που κτύπησαν ήσαν όλες κλειστές.
Είμαστε το μαύρο πρόβατο. Η μητέρα μου ζει στο Τσιακιλερό και είναι 88 ετών. Τη βλέπω όσο πιο συχνά μπορώ. Είναι λίγο μακριά. Ζήτησα να μου δώσουν σπίτι εκεί. Δεν δικαιούμαι, μου απάντησαν. Έζησα 23 χρόνια μακριά από τους δικούς μου και τώρα ζω και πάλι μακριά τους».

Ποιο κάτω, αναδημοσιεύουμε τα σχόλια που κατέγραψε ο ιστότοπος ΑΝΤΙΒΑΡΟ

 

Α ρε Ελένη! Ηρωίδα κυρίες και



Submitted by Γιάννης3 (not verified) on Thu, 09/09/2010 - 13:36.
Α ρε Ελένη! Ηρωίδα κυρίες και κύριοι!
»
·                                 reply

Η Ελένη Φωκά είναι άλλη μιά

Submitted by Νεκτάριος Κατσιλιώτης (not verified) on Thu, 09/09/2010 - 17:03.
Η Ελένη Φωκά είναι άλλη μια ηρωική δασκάλα που έμεινε στην κατεχόμενη Βόρεια Κύπρο και έμαθε
ιστορία και κλασική γραμματεία στα εναπομείναντα Ελληνόπουλα, χωρίς όμως και να γνωρίσει την
καταξίωση από την κυπριακή πολιτεία.,
Το πρόβλημα ήταν ότι πήγε κόντρα στην ελληνοτουρκική φιλία και με τις διδαχές της μάθαινε
στους νέους να μην φοβούνται την Τουρκία και να αγαπάνε την πατρίδα εφαρμόζοντας το προγονικό
φέρεσθαι (αυτάρκεια-αξιοκρατία-δημοκρατία)
Νεκτάριος Κατσιλιώτης
Ιστορικός-Εκδότης
»
·                                 reply

Την Κυρία Φωκά και τους

Submitted by Δημήτριος Χατζηνικολάου (not verified) on Thu, 09/09/2010 - 22:12.
Την Κυρία Φωκά και τους συμπάσχοντες με αυτήν χάριν των ιδανικών των μόνον ο μισθαποδότης Κύριος μπορεί να ανταμείψει. Στη σημερινή κοινωνία, ιδίως σ' αυτούς που κατέχουν υψηλά κυβερνητικά και εκκλησιαστικά αξιώματα, υπάρχει αδικία, αποστασία και προδοσία. Όσα καταθέτει είναι αληθέστατα, καθότι παρόμοιες ιστορίες έχω ακούσει από Κυπρίους φίλους μου, αλλά και είδα με τα μάτια μου τι συμβαίνει στα κατεχόμενα ακόμη και σήμερα. Το Κυπριακό είναι μία πολύ πονεμένη υπόθεση και αποτελεί χειροπιαστή ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΝΤΡΟΠΗΣ για την "πολιτισμένη" ανθρωπότητα και ιδίως για τους θεατρίνους ψευδοηγέτες της, που το μόνο που επιδιώκουν με ζήλο είναι πως θα εξαθλιώσουν τις κοινωνίες από ηθικής, οικονομικής, γλωσσικής, θρησκευτικής και πολιτιστικής απόψεως. Τι βοήθεια να περιμένει η Κυρία Φωκά από αυτούς που εργάζονται για την τουρκοποίηση της Κύπρου και τη μουσουλμανοποίηση της Ελλάδος, από αυτούς που έφθασαν στο σημείο να διδάσκουν στα παιδιά μας ότι η ομοφυλοφιλία είναι απλώς μία "σεξουαλική προτίμηση" και ότι όποιος τη θεωρεί διαστροφή είναι ρατσιστής; Αυτοί όλοι είναι κουταβάκια των Σιωνιστών. Το ερώτημα είναι: Δεν υπάρχει κανένας ευσυνείδητος εισαγγελέας να τους εγκαλέσει για εσχάτη προδοσία και να τουφεκισθούν πριν προλάβουν να περατώσουν το άθλιο έργο τους;
»
·                                 reply

Καλά κάμουν και την κρατούνε

Submitted by imago (not verified) on Fri, 10/09/2010 - 15:08.
Καλά κάμουν και την κρατούνε στο περιθώριο.
Σε έναν κόσμο ο οποίος είναι φτιαγμένος για να καθησυχάζει συνειδήσεις αντί να τις εμπνέει, οι ήρωες χαλάνε την πιάτσα των κρατούντων μετρίων και συμβιβασμένων!
Η τρέχουσα πραγματικότητα, η κοινωνία και ο πολιτισμός της, τους κλέφτες μόνο και τους προδότες μπορούνε να δικάσουνε και να τους πάρουνε μαζί τους στην μοιραία κατάληξη της θνητότητας. Τους γενναίους, τους αειμνήστους, μονάχα η ιστορία τους κρίνει, και για τα κακά τους και για εκείνα τα οποία θα προτιμούσαμε να τα είχαμε όλοι, σε έναν κόσμο ιδανικό, όχι σαν τον δικό μας, τον περαστικό!

»
·                                 reply

Μακάρι μια Κυρία Φωκά να

Submitted by Ανώνυμος (not verified) on Sun, 03/10/2010 - 23:30.
Μακάρι μια Κυρία Φωκά να έβαζε υποψηφιότητα σε τούτο τον τόπο γιατί θα έβγαινε παμψηφεί. μια γυναίκα μόνη κατάφερε τα ακατόρθωτα με ελάχιστες δυνάμεις που διέθετε και επί χρόνια. τη σημερον εποχή ως ηγέτιδα θα ήταν πολύ πιο άξια από "κάποιους άλλους" να διεκδικήσει δικαιώματα αυτού του κράτους. Καταλαβαίνουμε από την ειρωνική και μισάνθρωπη αντιμετώπιση αυτής της γυναίκας και κατ' επέκταση του Κυπριακού ζητήματος πόσο "φίλοι" μας είναι η Ευρώπη και τα ηνωμένα έθνη.
»
·                                 reply

"Μακάρι μια Κυρία Φωκά να

Submitted by Επισκέπτης (not verified) on Mon, 04/10/2010 - 12:22.
"Μακάρι μια Κυρία Φωκά να έβαζε υποψηφιότητα σε τούτο τον τόπο γιατί θα έβγαινε παμψηφεί."
Πολύ ρομαντικός είσαι! Να την ψηφίσει ποιος; Μπορεί να σου βολέψει το παιδί στο δημόσιο; Μπορεί να σε μεταθέσει εκεί που θες, έστω και αν δεν το δικαιούσαι; Μπορεί να σου τακτοποιήσει το παράνομο που έκτισες; Να μιλήσει σε κάποιον, ώστε ο κανακάρης να υπηρετήσει την θητεία του στο σπίτι του; Όχι; Ε, τότε γιατί να την ψηφίσεις;
»
·                                 reply

Δίκαιο έχεις. Αφού όμως

Submitted by Ανώνυμος (not verified) on Mon, 04/10/2010 - 19:26.
Δίκαιο έχεις. Αφού όμως φτάσαμε στο σημείο, σαν Έλληνες, να ζούμε για μια ελπίδα! Όσο κατεστημένο να είναι κάποια πράγματα δε σημαίνει πως δεν αλλάζουν. Θα ψήφιζα λοιπόν για να άλλαζαν τέτοιου είδους νοοτροπίες. Και θα άλλαζαν διότι αυτό θα πραγματοποιείτο μέσω της ελληνοχριστιανικής παιδείας που διαμορφώνει συνειδήσεις.

ΝΕΧΤΟΚ:  Προσεχώς θα αναδημοσιευσουμε τα σχόλια και από άλλους ιστότοπους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας, με σεβασμό στη προσωπικότητα των ατόμων και χωρίς να προκαλέσετε τους νόμους και τη Δικαιοσύνη. ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ δεν δημοσιεύονται εκτός εάν το εγκρίνει η διαχειρίστρια του ιστολογίου. Εάν επιθυμείτε, επικοινωνείστε με το τηλέφωνο: 6981042435 Διαφορετικά αφήστε τα στοιχεία σας στο email: th.kontzoglou@gmail.com
Ευχαριστώ
Θεοδοσία Κοντζόγλου