Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010

Απ. Βεντούρης: Ο εφοπλιστής που δήλωνε .. μούτσος

 Ενώ συνεχίζεται η ...εκκωφαντική σιωπή του Υπουργού Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας σε σχέση με το σκάνδαλο Βεντούρη, τα δημοσιεύματα συνεχίζονται ενώ ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα σχόλια των αναγνωστών.

Μεταφέρουμε το δημοσίευμα από το Euro2Day  όπως και τα σχόλια των αναγνωστών του:

Απ. Βεντούρης: Ο εφοπλιστής που δήλωνε .. μούτσος

Δημοσιεύθηκε: 14:11 - 03/12/10  

Προκαταρκτική έρευνα διέταξε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά για τον πρόεδρο της Ένωσης Ακτοπλοΐας, κ. Απόστολο Βεντούρη, ο οποίος εμφανίζεται ναυτολογημένος σε διάφορα καράβια, μεταξύ των οποίων και πλοία ιδιοκτησίας της ΝΕΛ, από το 1980!

Είναι χαρακτηριστικό δε, ότι, όπως αναφέρθηκε σε σχετικό ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού Alter, στις 5 Ιουνίου του 2008, ο κ. Βεντούρης παραχωρούσε συνέντευξη Τύπου ως πρόεδρος των ακτοπλόων, τη στιγμή που σύμφωνα με τον πίνακα θαλάσσιας υπηρεσίας του εμφανιζόταν ναυτολογημένος ως… ναυτόπαις στο Αίολος Κεντέρης!

Η είδηση αποκαλύφθηκε κατά τη διάρκεια της απεργίας των ναυτικών, όταν κατά τον έλεγχο του μηχανογραφικού που έχει συνταχθεί από την υπηρεσία ναυτολογίων διαπιστώθηκε ότι ο κ. Βεντούρης… πρωτομπάρκαρε το 1980 σε ηλικία 17 ετών στο πλοίο Απόστολος Β. με ειδικότητα "μούτσου".

Σύμφωνα και με το ρεπορτάζ τoυ Real.gr, στο χρονικό διάστημα μέχρι και το 1984 εμφανίζεται ναυτολογημένος ως ναυτόπαις σε άλλα 7 πλοία. Το 1984 προβιβάζεται σε… ναύτη στο Μπάρι Εξπρές, ενώ από το 1985 έως το 1987 γίνεται… δόκιμος πλοίαρχος στο ίδιο πλοίο.

Έως το 2004, ο πρόεδρος της Ένωσης Ακτοπλοΐας υπηρετεί ως ανθυποπλοίαρχος και δόκιμος πλοίαρχος. Από τότε και έως τα τέλη του 2008 εμφανίζεται να επανέρχεται στα καθήκοντα του μούτσου.

Σύμφωνα με το μηχανογραφικό του, φαίνεται να έχει υπηρεσία 17,5 ετών, θεμελιώνοντας συνταξιοδοτικά δικαιώματα από το ΝΑΤ, ενώ μέχρι σήμερα εισέπραττε ειδικό επίδομα (ΕΛΟΕΝ) ως πολύτεκνος ναυτικός! 

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-
  
ΣΧΟΛΙΑ  ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

σαχλα (23:11 - 03/12/10)
εγώ τον πιστεύω. φαίνεται ότι ο άνθρωπος είναι για μούτσος

δθ (16:16 - 03/12/10)
γφ, εγώ ούτε για λοστρόμο δεν τον έπαιρνα… γεννημένος για την καταστροφή είναι ο άνθρωπος…

razor (14:39 - 03/12/10)
@ Ναυτικός: Ο Βεντούρης δεν πήρε τη ΝΕΛ για να βγει στη σύνταξη, για πιο επικερδής για τον ίδιο λόγους την πήρε. Και την άφησε στο έλεος των τραπεζών και των νέων μετόχων ( που αγόρασαν τις δικές του μετοχές). Ο ίδιος έκανε ότι έκανε κι αφού το έπαιξε προστάτης των μικρομετόχων της εταιρίας λαϊκής βάσης ( κάποτε ήταν), την έκανε με ελαφρά πηδηματάκια και άφησε την εταιρία και τους άλλους μετόχους στην καταστροφή

O NAYTIKOS (14:25 - 03/12/10)
Μήπως αυτός ο Βεντούρης αγόρασε ολόκληρη ακτοπλοϊκή εταιρία (τη ΝΕΛ) για να... βγει στη σύνταξη;

γφ (14:32 - 03/12/10)
Και μετά ρωτάνε οι ναυτικοί πώς μπορεί να έπεσε έξω το ΝΑΤ, το πλουσιότερο των ταμείων!! Να είστε καλά κύριε Βεντούρη και να μην ξεχάσετε και το εφάπαξ!!! Επί τη ευκαιρία, αν τώρα που θεμελιώσετε δικαιώματα, θέλετε μια δουλίτσα part time, επικοινωνήστε με τη στήλη, ψάχνω έμπειρο λοστρόμο!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας, με σεβασμό στη προσωπικότητα των ατόμων και χωρίς να προκαλέσετε τους νόμους και τη Δικαιοσύνη. ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ δεν δημοσιεύονται εκτός εάν το εγκρίνει η διαχειρίστρια του ιστολογίου. Εάν επιθυμείτε, επικοινωνείστε με το τηλέφωνο: 6981042435 Διαφορετικά αφήστε τα στοιχεία σας στο email: th.kontzoglou@gmail.com
Ευχαριστώ
Θεοδοσία Κοντζόγλου