Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΑΓΚΕΛΑ ΜΕΡΚΕΛ

Του Φώτου Ια. Φωτιάδη, Ρh.D

Εξοχότατη κυρία Μέρκελ, Καλώς ήλθατε στην παραδοσιακά φιλόξενη Νήσο της Αφροδίτης. Σας υποδεχόμεθα ολόψυχα, ως την Ηγέτιδα Μεγάλης αδελφής χώρας, Μέλους της Μεγάλης κοινής μας Οικογένειας, της ΕΕ.

Θεωρούμε ως δεδομένα τα αδελφικά σας αισθήματα προς τη μικρή αδελφή Κύπρο και ότι ο ειλικρινής σκοπός της καλοδεχούμενης επίσκεψης σας είναι να βοηθήσετε πραγματικά την επί 36 τώρα χρόνια πάσχουσα, κάτω από την ασήκωτη μπότα του πιο σκληρού δυνάστη/κατακτητή, μικρή αδελφή προς εξεύρεση μιας δίκαιης, βιώσιμης λύσης που θ’ αντέχει στο χρόνο και θα εξασφαλίζει την ασφάλεια και ευημερία του λαού της γενικά αλλά και ειδικά την επιβίωση της Ελληνικής μεγάλης πλειονότητας του λαού της, (82%), στις τρισχιλιετείς ρίζες της που αντιμετωπίζει σήμερα το φάσμα της εξαφάνισης εάν δεν υπάρξει σύντομα δίκαιη λύση.


Δεν επιθυμούμε ν’ αδικηθεί κανένας, απεναντίας επιδιώκουμε την ασφάλεια και ευημερία όλων των γνήσιων Κυπρίων αδελφών και αυτό πιστεύουμε βρίσκεται στα χέρια εσάς των αδελφών μας της ΕΕ.
Εγράφη ότι επιθυμείτε λύση του Κυπριακού πριν από τη Κυπριακή Προεδρία της ΕΕ.

Η λύση Εξοχοτάτη Αδελφή, είναι πολύ απλή και πολύ εύκολη και μπορεί να βρεθεί και αύριο ακόμη, αν το υποστηρίξετε σθεναρά εσείς τ’ αδέλφια μας στην ΕΕ.
Είμαστε πλήρες και ισότιμο μέλος της ΕΕ και δικαιούμαστε να έχουμε κι εμείς και ν’ απολαμβάνουμε, τα ίδια δικαιώματα που εσείς, όλα τα υπόλοιπα αδέλφια μας χαίρεστε.

Το Ευρωπαϊκό Κεκτημένο. Αυτό το Κεκτημένο που εξασφαλίζει τις θεμελιώδεις ελευθερίες: Διακίνηση, Εγκατάσταση και Ιδιοκτησία, που μαζί και με το δημοκρατικό αξίωμα, ένας άνθρωπος μια ψήφος, λύουν τα προβλήματα που δυναστεύουν το λαό μας εδώ και 36 χρόνια κατοχής.
Μπορεί κανείς από τα αδέλφια μας της ΕΕ να μας πει ότι ζητούμε πολλά; Ελπίζουμε όχι.
Εάν λοιπόν, την εφαρμογή του Ευρωπαϊκού Κεκτημένου, ως λύση του Κυπριακού, που τη δικαιούμαστε άλλωστε ως Μέλος της ΕΕ, την απαιτήσετε εσείς τα μεγάλα αδέλφια να εφαρμοσθεί και στην Κύπρο που είναι απόλυτο δικαίωμα σας, ή ακόμα και αδελφική υποχρέωση σας, ποιος δικαιούται να σας το αρνηθεί;
Και εφ’ όσον, κυρία Μέρκελ, το Ευρωπαϊκό Κεκτημένο έχει ενώσει ειρηνικά εσάς, 500 εκατ. Ευρωπαίους, σας προσφέρει ικανοποίηση και ασφάλεια, ποιος μπορεί να ισχυρισθεί και να πείσει ότι το ίδιο αυτό Ευρωπαϊκό Κεκτημένο που κάνει 500 εκατ. Ευρωπαίους ευτυχείς δεν μπορεί να ικανοποιήσει τους 100 χιλ. Τουρκοκύπριους; Ασφαλώς κανείς.
Αυτό σας ζητούμε αγαπητή κυρία Μέρκελ. Αυτό το τόσο δα και τόσο απλό που είναι στο χέρι εσάς των αδελφών μας της ΕΕ. Τίποτε άλλο. Γι’ αυτό σας λέμε ότι μπορεί και αύριο να βρεθεί η σοφή λύση αν εσείς μας βοηθήσετε στην εφαρμογή του Ευρωπαϊκού Κεκτημένου ως λύση που θα είναι απόλυτα ασφαλής, δίκαιη και βιώσιμη για όλους τους Κυπρίους και για το καλό της ίδιας της ΕΕ.
Και κάτι ακόμα, κυρία Μέρκελ. Εμείς οι Κύπριοι ως φύση ευγνώμονες προς τους ευεργέτες μας, δεν θα το αφήσουμε απάνω μας.
Έχουμε κάτι που το χρειάζεσθε πολύ εσείς στην ΕΕ: Τα πλούσια κοιτάσματα μας πετρελαίων και φυσικού αερίου με τα οποία ο μεγάλος Θεός ευδόκησε να προικίσει τη μικρή σας Αδελφή.
Σας προσφέρουμε συνεκμετάλλευση του τεράστιου αυτού φυσικού μας πλούτου, υπό λογικούς όρους, ως αντάλλαγμα και ως γενναιόφρονη χειρονομία έκφρασης ευγνωμοσύνης στο Μεγάλο Ευεργέτη μας.

Την προσφορά αυτή απευθύνουμε μέσω σας και προς όλες τις αδελφές χώρες μέλη της ΕΕ και εναπόκειται σε σας να δημιουργήσετε τον κατάλληλο κοινό φορέα που θ’ αναλάβει τη συνεκμετάλλευση των κοιτασμάτων μας.
Είμαστε στη διάθεση σας, κυρία Μέρκελ, να σας συναντήσουμε εδώ κατά την επίσκεψή σας ή οπουδήποτε, για εκτενέστερη ανάλυση της πρότασής μας.

"Ο ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ" Τετάρτη, 12 Ιανουαρίου 2011
Αρ. Φύλλου:
Σελίδα: Σελίς 8
Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από Ο ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ Online, στο
http://www.philenews.com/digital/PrintForm.aspx?nid=2936671

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας, με σεβασμό στη προσωπικότητα των ατόμων και χωρίς να προκαλέσετε τους νόμους και τη Δικαιοσύνη. ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ δεν δημοσιεύονται εκτός εάν το εγκρίνει η διαχειρίστρια του ιστολογίου. Εάν επιθυμείτε, επικοινωνείστε με το τηλέφωνο: 6981042435 Διαφορετικά αφήστε τα στοιχεία σας στο email: th.kontzoglou@gmail.com
Ευχαριστώ
Θεοδοσία Κοντζόγλου