Τρίτη 12 Απριλίου 2011

ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΡΟΞΕΝΙΚΟΙ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΣ ΜΕ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ


Εδώ θα έπρεπε να βρίσκεται η φωτογραφία του Γενικού Γραμματέα Αθανάσιου Χριστόπουλου. Ωστόσο, είναι
γνωστό ότι ο ίδιος αποφεύγει τις φωτογραφίσεις, καθώς
είναι άνθρωπος  με  χαμηλό  προφίλ.  Είναι  όμως
 αποτελεσματικότατος  στο πόστο  που  του  έχει
εμπιστευτεί ο Πρωθυπουργός και αυτό δεν μπορεί
κανείς να το αμφισβητήσει.

 Θα γλύτωνε τον εξευτελισμό το Λ.Σ. αν ο κ. Σπανάκος...

Χάρη στον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη Αθανάσιο Χριστόπουλο, δόθηκε λύση στο σοβαρό οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν κάποια Προξενικά Λιμεναρχεία

Όπως έγινε γνωστό, λίγες ώρες πριν καταθέσει τη σχετική ερώτησή του στη Βουλή ο βουλευτής της Ν.Δ. Γιάννης Πλακιωτάκης, ο κ. Χριστόπουλος, έκανε τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να επισπευσθούν οι διαδικασίες για να καταβληθούν οι καθυστερημένοι μισθοί στον Προξενικό Λιμενάρχη Ν. Υόρκης Αργύρη Κεφάλα και τον Υπολιμενάρχη Χαράλαμπο κοντραφούρη.

Σύμφωνα με πληροφορίες και οι δύο αξιωματικοί είχαν λάβει έγγραφο έξωσης από τις οικίες τους, καθώς δεν είχαν καταβάλει τα μισθώματα Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου, Μαρτίου και Απριλίου καθώς δεν έχουν λάβει μέχρι σήμερα την αμοιβή τους για τους αντίστοιχους μήνες.


'Οπως έγινε γνωστό, αιτία του προβλήματος είναι η δυσλειτουργία της Υπηρεσίας Δημοσιονομικού Ελέγχου και η αδυναμία της διευθύντριας της να ελέγξει την κατάσταση.

Με παρέμβαση του κ. Χριστόπουλου, θα καταβληθούν αύριο 13 Απριλίου, 2011 οι μισθοί των δύο πρώτων μηνών του έτους στους δύο αξιωματικούς ενώ μέχρι τις 13 Μαΐου, θα τους καταβληθούν οι μισθοί των μηνών Μαρτίου και Απριλίου.

Με προσωπικά του έξοδα

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Κεφάλας ανέλαβε τη προανάκριση και είχε διερευνήσει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε ο θανάσιμος τραυματισμός του  47χρονου Έλληνα Πλοιάρχου και του 33χρονου Έλληνα Α΄ Μηχανικού καθώς και ο τραυματισμός του 34χρονου Κύπριου Υποπλοιάρχου, μέλη πληρώματος του Μ/Τ «AEGEAN ANGEL» Ν.Π.11328, το οποίο είχε αποπλεύσει έμφορτο από Ταλίν Εσθονίας με προορισμό το Χιούστον Αμερικής.


Το περιστατικό υπενθυμίζουμε, σημειώθηκε στις 31 Δεκεμβρίου 2010 και τότε το αρμόδιο Υπουργείο δεν διέθετε το απαραίτητο κονδύλι που θα κάλυπτε τόσο την μετάβαση και την επιστροφή του αξιωματικού από τη Νέα Υόρκη στις Βερμούδες όπου κατέπλευσε το πλοίο, ούτε και τα όποια άλλα έξοδά του.  Έτσι ο αξιωματικός αναγκάστηκε να εκτελέσει την υπηρεσία του με  προσωπικά του έξοδα τα οποία και μέχρι σήμερα δεν του καταβλήθηκαν.  Ευτυχώς χάρη και πάλι στην παρέμβαση του κ. Χριστόπουλου, και αυτό το θέμα θα κλείσει τις προσεχείς ημέρες.
 
Πάλι ο κ. Σπανάκος;
 
Είναι όμως ντροπή, να υποχρεώνονται οι λιμενικοί, να καταφεύγουν σε τρίτα άτομα, προκειμένου να ακουστεί η φωνή τους είτε αυτοί είναι πολιτικοί, είτε είναι δημοσιογράφοι, είτε είναι φίλοι τους που έχουν πρόσβαση στον συγκεκριμένο Γενικό Γραμματέα.  Είναι πέραν πάσης αμφιβολίας βέβαιο, ότι όλοι οι αξιωματικοί που βρίσκονται είτε στο εξωτερικό είτε στη περιφέρεια, διαβιβάζουν το αίτημά τους με βάση τις Αρχές και τους κανόνες που διέπουν το Λιμενικό Σώμα.  Τι να τους κάνει όμως κάποιος τους κανόνες, όταν τα έγγραφα που στέλλουν οι αξιωματικοί στη Διεύθυνση Προσωπικού καταλήγουν να γίνουν  ...χαρτί υγείας;  Ένας σωστός Διευθυντής Διοίκησης Προσωπικού, προφανώς ενστερνίζεται το πρόβλημα όσων βρίσκονται μακριά από τη βάση του Σώματος, και δεν αφήνει το Λιμενικό να εξευτελίζεται. 
 
Στο κάτω κάτω της γραφής, είναι πλέον γνωστό, ότι σ' όποιο πρόβλημα βάλει  το χέρι του ο κ. Χριστόπουλος, πάντα θα βρεθεί η λύση.  Γιατί ο κ. Σπανάκος δεν ενημέρωσε τον Γενικό Γραμματέα για το συγκεκριμένο θέμα ώστε να μη χρειαστεί να γίνουν παρεμβάσεις από τρίτα πρόσωπα, αλλά και να μη γίνει Ερώτηση στη Βουλή από την Αξιωματική Αντιπολίτευση; 
 
Αυτά συζητούν οι Λιμενικοί στην Ακτή Βασιλειάδη καταλήγοντας στο συμπέρασμα ό,τι είτε ο συγκεκριμένος Αρχιπλοίαρχος δεν ξέρει να κάνει τη δουλειά του, είτε πολύ απλά σαμποτάρει τον Υπουργό και τον Αρχηγό του, έστω κι αν ο τελευταίος κρέμεται - για να το πούμε όσο πιο κομψά - από τα ...παντελόνια του κ. Σπανάκου - αν και οι υφιστάμενοί του όλων των βαθμών, αλλιώς εκφέρουν τη λέξη "παντελόνια" -  κι αν ο πρώτος του επιτρέπει να τον εκθέτει ασυστόλως και κατ' επανάληψη.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας, με σεβασμό στη προσωπικότητα των ατόμων και χωρίς να προκαλέσετε τους νόμους και τη Δικαιοσύνη. ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ δεν δημοσιεύονται εκτός εάν το εγκρίνει η διαχειρίστρια του ιστολογίου. Εάν επιθυμείτε, επικοινωνείστε με το τηλέφωνο: 6981042435 Διαφορετικά αφήστε τα στοιχεία σας στο email: th.kontzoglou@gmail.com
Ευχαριστώ
Θεοδοσία Κοντζόγλου