Κυριακή 1 Μαΐου 2011

ΕΣΒΗΣΕ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΗΣ ΦΟΙΒΗΣ ΣΚΙΑΝΗ

Oι φίλοι και συνάδελφοι με βαθειά θλίψη αποχαιρετούμε την δημοσιογράφο Φοίβη -Άννα Σκιάνη, που έφυγε σήμερα το πρωί από τη ζωή σε ηλικία 51 χρόνων.
Η Φοίβη πλήρωσε με τη ζωή της το ανεκπλήρωτο όνειρό της να φέρει στον κόσμο ένα παιδί.

Η Φοίβη Σκιάνη γεννήθηκε στην Αθήνα την 1η Ιανουαρίου του 1960 και αφού τελείωσε το Αρσάκειο Αθηνών σπούδασε ναυτιλιακά στο Λονδίνο. Με τη δημοσιογραφία ασχολήθηκε με αφορμή τα Σεμινάρια Δημοσιογραφίας της ΕΣΗΕΑ το 1987. Αμέσως μετά εργάσθηκε στις εφημερίδες«ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ», «ΟΝΟΜΑ», «ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ», «ΑΠΟΦΑΣΗ» και «ΕΞΠΡΕΣ». Από το 1994 έως και σήμερα ήταν διορθώτρια του περιοδικού «ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗ» της ΕΡΤ. Τα τελευταία χρόνια αρθρογραφούσε στην ημερήσια εφημερίδα των Σερρών «ΝΕΟΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ» όπου κρατούσε την εβδομαδιαία πολιτική στήλη «Γράμμα από την Αθήνα», καθώς και κριτική στα media με τίτλο «Τα παραmedia της Φοίβης».


Η δημοσιογραφία χάνει έναν νέο, χαρούμενο και άξιο άνθρωπο, που είχε ακόμα πολλά να προσφέρει, μια ιδιαίτερα δυναμική παρουσία στην ενημέρωση, τον συνδικαλισμό και τους κοινωνικούς αγώνες.

Oι συνάδελφοι και οι φίλοι χάνουν το χαμόγελό της και την ολόθερμη συμπαραστάτιδα σε κάθε τους δύσκολη στιγμή.

Φοιβούλα μας, η μνήμη σου στην παρέα μας θα είναι παντοτεινή.

Παράκληση του συζύγου της Μάνου Αμελίδη: Όσοι θέλουν να τιμήσουν τη μνήμη της να προσφέρουν δωρεές στο Σύλλογο ΦΛΟΓΑ -Σύλλογο γονιών παιδιών με καρκίνο (Αρ. Λογ/σμων ΕΘΝΙΚΗ: 192/480000-10, ALPHA BANK 112-00-2002-011686), (Αιγίου 6-8, Γουδί. Τηλ.: 210-7485000).

=======

Με κομμένη την ανάσα

Της Φοίβης-Σκιάνη-Αμελίδη
 
Η καρδιά της εφημερίδας είναι η διόρθωση. Είναι η τελευταία γραμμή άμυνας για όλους μας. Πάνω από 300 διορθωτές στα έντυπα και ηλεκτρονικά είμαστε στην πρώτη γραμμή σε αντίξοες συνθήκες. -Σε γραφεία κλουβιά -Χωρίς επίδομα κομπιούτερ και εσωτερικού συντάκτη -Χωρίς ωράριο και νυκτερινά. -Με εργασιακό στρες και για το τελευταίο λάθος. -Με μισθούς κάτω από την σύμβαση και κομμένα τα κυριακάτικα -Με καθεστώς το μπλοκάκι, ακόμη και στα ιστορικά συγκροτήματα Ζητάμε ίση μεταχείριση και ειδικό επίδομα ευθύνης και συνθηκών για όλους τους διορθωτές. Η απάντηση στην κρίση είναι η ενημέρωση και την υπηρετούμε όλοι μαζί, επί 24ώρου βάσεως και με κομμένη την ανάσα.
 
 
Μάιος 2009 (άρθρο στα «Ανοιχτά χαρτιά»)
 
Πηγή:  http://www.styx.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας, με σεβασμό στη προσωπικότητα των ατόμων και χωρίς να προκαλέσετε τους νόμους και τη Δικαιοσύνη. ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ δεν δημοσιεύονται εκτός εάν το εγκρίνει η διαχειρίστρια του ιστολογίου. Εάν επιθυμείτε, επικοινωνείστε με το τηλέφωνο: 6981042435 Διαφορετικά αφήστε τα στοιχεία σας στο email: th.kontzoglou@gmail.com
Ευχαριστώ
Θεοδοσία Κοντζόγλου