Δευτέρα, 9 Μαΐου 2011

ΟΜΠΑΜΑ: Ο Οσάμα Μπιν Λάντεν είχε δίκτυο υποστηρικτών στο Πακιστάν

Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπαράκ Ομπάμα, δηλώνει ότι διέταξε την έφοδο σε βάρος του ηγέτη της Αλ Κάιντα, Οσάμα Μπιν Λάντεν, γιατί αποφάσισε ότι οι κίνδυνοι ήταν λιγότεροι απ’ την πιθανότητα «να συλλάβουμε επιτέλους τον άνθρωπο που ψάχναμε», όπως είπε.

Αυτά αναφέρει η ιστοσελίδα "Φωνή της Αμερικής" και προσθέτει ότι:  Σε τηλεοπτική του συνέντευξη τη Κυριακή το βράδυ, ο Αμερικανός Πρόεδρος επεσήμανε ότι πρωταρχική του ανησυχία ήταν η ασφάλεια των κομάντος και ότι δεν τον προβλημάτιζε η πιθανότητα θανάτου του Μπιν Λάντεν. Ο κ. Ομπάμα δήλωσε ότι η έφοδος υπήρξε «τα μακροσκελέστερα 40 λεπτά» της ζωής του, όπως είπε, με μόνη εξαίρεση τη περίοδο που η κόρη του Σάσα αρρώστησε με μηνιγγίτιδα όταν ήταν μόλις τριών μηνών.Ο Πρόεδρος Ομπάμα είπε χαρακτηριστικά ότι «δεν έχει σώας τας φρένας» οποιοσδήποτε διερωτάται αν ο Μπιν Λάντεν άξιζε την τύχη που του επιφυλασσόταν. Πάντως κατά την τηλεοπτική του συνέντευξή, ο Αμερικανός Πρόεδρος δήλωσε ότι παραμένει ασαφές το κατά πόσον η Πακιστανική κυβέρνηση γνώριζε για την παρουσία του Μπιν Λάντεν στην επικράτειά της. Είναι ξεκάθαρο πως ο Μπιν Λάντεν είχε «κάποιο δίκτυο υποστήριξης» μέσα στο Πακιστάν, που του επέτρεπε να ζει σ’ ένα τόσο μεγάλο συγκρότημα επί 5 με 6 χρόνια, σημείωσε ο κ. Ομπάμα. Αλλά δεν κατηγόρησε την Πακιστανική ηγεσία ότι υπέθαλπε τον πλέον καταζητούμενο τρομοκράτη στο κόσμο.


Σε ξέχωρη τηλεοπτική συνέντευξη ο Σύμβουλος του Λευκού Οίκου για θέματα Εθνικής Ασφάλειας, Τομ Ντόνιλον, δήλωσε ότι παρά τον θάνατο του Μπιν Λάντεν η απειλή τρομοκρατικής επίθεσης από μέρους της Αλ Κάϊντα παραμένει.


Ο κύριος Ντόνιλον είπε ακόμη πως οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν μπορούν να θεωρούν ότι η Αλ Κάϊντα έχει «στρατηγικά ηττηθεί». Αλλά πρόσθεσε πως με τον θάνατο του Μπιν Λάντεν σημειώθηκε ένα τεράστιας σπουδαιότητας βήμα στην προσπάθεια για την εξάρθρωση της τρομοκρατικής οργάνωσης.


Ο αξιωματούχος του Λευκού Οίκου είπε ακόμα πως στοιχεία που κατασχέθηκαν από το κρησφύγετο του Μπιν Λάντεν, κατά την στρατιωτική επιχείρηση της Αμερικανικής ειδικής δύναμης, έχουν δώσει στις αρχές των Ηνωμένων Πολιτειών περισσότερες από ποτέ άλλοτε πληροφορίες σε σχέση με την τρομοκρατική αυτή οργάνωση.


Το Σάββατο οι Ηνωμένες Πολιτείες έδωσαν στην δημοσιότητα διάφορα βίντεο που κατάσχεσε η Αμερικανική ειδική δύναμη κατά την εισβολή της στο κρησφύγετο του Οσάμα. Σύμφωνα με αξιωματούχο τα βίντεο αυτά καθώς επίσης και υλικό από κομπιούτερ και άλλα στοιχεία δείχνουν πως ο Μπιν Λάντεν δεν ήταν τυπικά μόνον ηγέτης της Αλ Κάϊντα, αλλά και ενεργό μέλος στην λειτουργία της τρομοκρατικής οργάνωσης.

Πηγή:  Voice of America


***   ***   ***   ***   ***   ***   ***

AQUARELA CREPA CAFFEΤεράστια ποικιλία γεύσεων, ολόφρεσκες πρώτες ύλες, γενναιόδωρες ποσότητες.
Χρειάζεστε κάτι άλλο;
 Γλυκό του κουταλιού, brownies, σουφλέ σοκολάτας,
βάφλες, τυρόπιτα, κασερόπιτα
οι πειρασμοί συνεχίζονται ακάθεκτοι και το παιχνίδι καλά κρατεί και στα επιπλέον…
Ζεστή διακόσμηση, υποβλητικός φωτισμός
και ατμοσφαιρική μουσική.

Σουφλέ σοκολάτας με παγωτό και σαντιγύ
ο μεγάλος πειρασμός...

Γιατί η κρέπα θέλει την ατμόσφαιρα της.

ΜΟΝΟΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ του NEXTOK:

Απλά πείτε ότι είστε αναγνώστες του NEXTOK και αμέσως θα έχετε ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ έκπτωση

Για delivery Δείτε περισσότερα: http://nextok.blogspot.com/2011/01/aquarela-crepa-cafe-48-156-18453-211.html