Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΜΕ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΚΑΙ ΚΙΝΔΥΝΟΛΟΓΙΑ

Μεγαλύτερη διάρκεια και έκταση αναμένεται να έχουν και σήμερα οι κυλιόμενες διακοπές ρεύματος σε όλη τη χώρα, εξαιτίας των κινητοποιήσεων της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ.  Εντύπωση όμως προκαλεί το γεγονός ότι πολύ μικρή μερίδα του Τύπου (π.χ. Καθημερινή) κινδυνολογεί  με άκρατο λαϊκισμό κατά των κινητοποιήσεων με αναφορά σε γιατρούς που κάνουν λόγο για κινδύνους που εγκυμονούν για ζωές κλπ.


Σύμφωνα με το ενδεικτικό πρόγραμμα που ανακοίνωσε σήμερα η ΔΕΗ, στην Αττική θα γίνονται διακοπές συνεχώς μέχρι τις 11 το βράδυ, δηλαδή και σε ώρες εκτός αιχμής, ενώ η διάρκειά τους ανά περιοχή φτάνει πλέον τις δύο ώρες.

Ειδικότερα το ενδεικτικό πρόγραμμα των περικοπών τις μεσημβρινές, απογευματινές και βραδινές ώρες στην Αττική έχει ως εξής:

• 13:00-15:00: Μενίδι, Θρακομακεδόνες, Βαρυμπόμπη, Λυκόβρυση, Ερυθραία, Εκάλη, Δροσιά, Διόνυσος, Αγιος Στέφανος, Άνοιξη, Κιούρκα, Καπανδρίτι, Κάλαμος, Ωροπός, Οινόφυτα, Ανδρος, Τήνος, Κέα, Αιγάλεω, Αγια Βαρβάρα, Δαφνί, Χαϊδάρι, Περιστέρι, Νέα Λιόσια, Πετρούπολη, Καματερό, Παπάγου, Χολαργός, Ψυχικό, Γαλάτσι, Φιλοθέη, Κολλέγιο, Χαλάνδρι, Αγία Παρασκευή, Ταύρος, Ρέντης, Μοσχάτο, Νέο Φάληρο, Τερψιθέα, Καστέλα, Πειραϊκή, Πειραιάς, Καμίνια, Πηγάδα, Φιλαδέλφεια, Χαλκηδόνα, Αγιοι Ανάργυροι, Φυλή, Άνω Λιόσια.
• 15.00-17.00: Παγκράτι, Ζωγράφου, Καισαριανή, Καρέας, Βύρωνας, Ιλίσια, Γουδή, Νέος Κόσμος, Καλλιθέα, Τζιτζιφιές, Χαροκόπου, Κουκάκι, Πετράλωνα, Πατήσια, Πλατεία Αμερικής, Κολιάτσου, Πλατεία Βικτωρίας, Πεδίο Αρεως, Γκύζη, Αμπελόκηποι, Ελληνορώσσων, Ερυθρός, Πολύγωνο, Κυψέλη, Σεπόλια, Πλατεία Αττικής, Κολωνός, Λένορμαν, Μεταξουργείο, Ακαδημία Πλάτωνος, Βοτανικός, Ρούφ, Κολωνάκι, Ζάππειο, Θησείο, Μοναστηράκι, Μουσείο, Εξάρχεια, Καλαμάκι, Γλυφάδα, Βούλα, Βουλιαγμένη, Βάρη, Βάρκιζα.

• 17.00-19.00: Μαραθώνας, Νέα Μάκρη, Ραφήνα, Πικέρμι, Παλλήνη, Γέρακας, Πεντέλη, Βριλήσσια, Γλυκά Νερά, Παιανία, Σπάτα, Λούτσα, Κορωπί, Μαρκόπουλο, Πόρτο Ράφτη, Κερατέα, Καλύβια, Λαύριο, Σούνιο, Ανάβυσσος, Λαγονήσι.

• 19.00-21.00: Πέραμα, Κερατσίνι, Αμφιάλη, Δραπετσώνα, Νίκαια, Κορυδαλλός, Φιλαδέλφεια, Χαλκηδόνα, Αγιοι Ανάργυροι, Φυλή, Άνω Λιόσια.

• 21.00-23.00: Σκαραμαγκάς, Ασπρόπυργος, Ελευσίνα, Μάνδρα, Μέγαρα, Σαλαμίνα, Αίγινα, Υμηττός, Δάφνη, Νέα Σμύρνη, Παλαιό Φάληρο, ʼγιος Δημήτριος, Ηλιούπολη, Αργυρούπολη, Αλιμος, Ελληνικό, Πατήσια, Πλατεία Αμερικής, Κολιάτσου, Πλατεία Βικτωρίας, Πεδίο Αρεως, Γκύζη, Αμπελόκηποι, Ελληνορώσσων, Ερυθρός, Πολύγωνο, Κυψέλη.

Προβλήματα και ταλαιπωρία
Πέρα από τα κυκλοφοριακά προβλήματα που σημειώνονται λόγω της μη λειτουργίας της φωτεινής σηματοδότησης σε δρόμους τόσο της Αθήνας, όσο και της Θεσσαλονίκης, από τις εκ περιτροπής διακοπές ρεύματος δεκάδες άτομα εγκλωβίστηκαν σε ανελκυστήρες.

Συγκεκριμένα η Πυροσβεστική Υπηρεσία μέχρι το μεσημέρι είχε δεχθεί περί τις 90 κλήσεις για απεγκλωβισμούς στο λεκανοπέδιο της Αττικής, με τον κύριο όγκο αυτών μεταξύ 11.00 και 13.00, ενώ στη Θεσσαλονίκη καταγράφηκαν 42 κλήσεις.

Η διοίκηση της ΔΕΗ με προσφυγή της στη Δικαιοσύνη ζήτησε να κηρυχθεί η απεργία παράνομη και καταχρηστική, όμως η ΓΕΝΟΠ πέτυχε την αναβολή της εκδίκασης έως τη Δευτέρα με αποτέλεσμα να συνεχίζεται η απεργία. Το δικαστήριο διέταξε τη ΓΕΝΟΠ να διατηρεί την ισχύ του συστήματος όχι κάτω από 6.800 Μεγαβάτ. Μάλιστα, ομάδα 100 συνδικαλιστών εισέβαλε στα δικαστήρια.

Συνολικά, από το σύστημα έχουν τεθεί εκτός 5.400 MW, καθώς δεν λειτουργούν 22 παραγωγικές μονάδες, εκ των οποίων οι δύο λόγω βλάβης. Από τις τέσσερις μονάδες που «έσβησαν» χθες, στο Αμύνταιο, την Πτολεμαΐδα, την Κοζάνη και το Κερατσίνι οι τρεις ήταν λόγω της απεργίας και η τέταρτη λόγω βλάβης.

Μέχρι την έκδοση απόφασης, με προσωρινή διαταγή του το δικαστήριο όρισε η παρεχόμενη ισχύς του ρεύματος στους καταναλωτές να είναι ίδια με τη χθεσινοβραδινή. Κατά συνέπεια, οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ υποχρεώνονταν να επαναλειτουργήσουν τις τρεις μονάδες ηλεκτροπαραγωγής σε Αμύνταιο, Πτολεμαϊδα και Αττική, που είχαν θέσει εκτός λειτουργίας, μετά την αδυναμία εξεύρεσης λύσης, κατά τη συνάντησή τους, με τον υπουργό Οικονομικών, Ε. Βενιζέλο.

Με σημερινή επιστολή της η διοίκηση της ΔΕΗ απηύθυνε σήμερα νέα πρόσκληση προς τη ΓΕΝΟΠ, να θέσει σε λειτουργία τις μονάδες ηλεκτροπαραγωγής που απαιτούνται προκειμένου να εφαρμοστεί η χθεσινή απόφαση του Δικαστηρίου και να επανέλθουν οι διαθέσιμες μονάδες στα επίπεδα της περασμένης Πέμπτης.

Σύμφωνα με την επιστολή, το έλλειμμα αυτό υπερβαίνει κατά πολύ το ανώτατο όριο που ορίζεται στην υπ' αριθμόν 4/2010 απόφαση της πρωτοβάθμιας επιτροπής, άρθρο 15 του Ν. 1264/1982. Με δεδομένες τις εξαιρετικά δυσμενείς επιπτώσεις στο κοινωνικό σύνολο από την κατάσταση αυτή, σας καλούμε να διαθέσετε άμεσα πρόσθετη θερμική ισχύ στο Σύστημα και κατ' ελάχιστον τα 750 MW που αποκόψατε τις πρωινές ώρες της 24ης Ιουνίου 2011», καταλήγει η επιστολή.

ΛΑΟΣ: <...βασανίζουν την κοινωνία>

Κατά της εκποίησης της ΔΕΗ αλλά και την αντίθεσή του στις κινητοποιήσεις της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ επανέλαβε σήμερα ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ, Κωστής Αϊβαλιώτης.

«Η ΔΕΗ δεν πρέπει και δεν μπορεί να εκποιηθεί. Ο ΛΑΟΣ δεν πρόκειται να μετακινηθεί ούτε χιλιοστό από αυτή την απόφαση του», επισήμανε ο βουλευτής, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι αυτό «δεν σημαίνει ότι οι συνδικαλιστές μπορούν να βασανίζουν ολόκληρη την ελληνική κοινωνία».

******      ***   *   ***      ******

AQUARELA CREPA CAFFE

Λαοδικείας και Τσαλδάρη (πεζόδρομος) γωνία - Νίκαια, Πειραιά
 Τεράστια ποικιλία γεύσεων, ολόφρεσκες πρώτες ύλες,
 γενναιόδωρες ποσότητες.
Γλυκό του κουταλιού, brownies, σουφλέ σοκολάτας,
βάφλες, τυρόπιτα, κασερόπιτα…
οι πειρασμοί συνεχίζονται ακάθεκτοι
και το παιχνίδι καλά κρατεί και στα επιπλέον…
Μοναδική εξυπηρέτηση,
Ζεστή διακόσμηση, υποβλητικός φωτισμός
και ατμοσφαιρική μουσική.
Γιατί η κρέπα θέλει την ατμόσφαιρα της.

ΕΙΔΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ ΜΟΝΟΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ του NEXTOK 

 Για delivery
Δείτε περισσότερα: http://nextok.blogspot.com/2011/01/aquarela-crepa-cafe-48-156-18453-211.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας, με σεβασμό στη προσωπικότητα των ατόμων και χωρίς να προκαλέσετε τους νόμους και τη Δικαιοσύνη. ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ δεν δημοσιεύονται εκτός εάν το εγκρίνει η διαχειρίστρια του ιστολογίου. Εάν επιθυμείτε, επικοινωνείστε με το τηλέφωνο: 6981042435 Διαφορετικά αφήστε τα στοιχεία σας στο email: th.kontzoglou@gmail.com
Ευχαριστώ
Θεοδοσία Κοντζόγλου