Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

Γύρισε την πλάτη του και ο Μητροπολίτης Σεραφείμ Πειραιώς στους επισήμους

Έντονες οι αποδοκιμασίες των Πειραιωτών στη παρέλαση

Κρυμμένος και σκυμμένος ήταν ο βουλευτής Καρύδης

Τους φυγάδευσε η αστυνομία

Μέσα σε έντονες αποδοκιμασίες κατά των επισήμων πραγματοποιήθηκε στον Πειραιά η παρέλαση των μαθητών της πόλης και των διαφόρων Σωματείων και Φορέων.

Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ, γύρισε την πλάτη του  στους επισήμους από την έναρξη της παρέλασης ως το τέλος, κρατώντας με τον τρόπο αυτό αποστάσεις από όλους όσοι θεώρησαν σκόπιμο να ανέβουν στην εξέδρα.

Συγκίνηση προκάλεσαν οι μαχητές του 1940
οι οποίοι παρέλασαν με μαγκούρες, γυρίζοντας
όμως τη πλάτη τους στους επίσημους.
Τη μαυροφορεμένη πλάτη του Μητροπολίτη έβλεπαν τόσο ο δήμαρχος της πόλης Μιχαλολιάκος όσο και ο υφυπουργός Εργασίας ΓιάννηςΚουτσούκος ο οποίος εκπροσώπησε στον Πειραιά την κυβέρνηση αφού σ' αυτή δεν εμφανίστηκε - ως είθισται - ο υπουργός που "υπηρετεί"  την ελληνική ναυτιλία.

Αξίζει πάντως να τονιστεί ότι εκτός του Δημήτρη Καρύδη, κανείς άλλος από τους Πειραιώτες βουλευτές δεν εμφανίστηκαν στην παρέλαση ενώ στο παρελθόν τόσο ο Γιάννης Διαμαντίδης όσο και ο Γρηγόρης Νιώτης παρεβρίσκονταν και μάλιστα μετά την παρέλαση συνήθιζαν να μεταβαίνουν για καφέ σε παρακείμενη καφετέρια όπου
μαζεύονταν όλοι οι ομοϊδεάτες του "κινήματος"  για να θριαμβολογήσουν...


Ωστόσο κάτω από την γενική κατακραυγή των πολιτών οι οποίοι διαμαρτύρονται για τις μαζικές απολύσεις και την επιβολή του Γερμανικού Μνημονίου, άπαντες κρύφτηκαν στα καβούκια τους, και είναι αμφίβολο εάν θα τολμήσουν να εμφανιστούν έστω και στις γειτονιές τους για πολύ ακόμα καιρό.

Σε ότι αφορά στην παρέλαση, αξίζει να σημειωθεί ότι μετά το πέρας της εκδήλωσης, αξιωματικοί της αστυνομίας, ένστολοι αλλά και με πολιτικά, φυγάδευσε εσπευσμένα τους επίσημους οδηγώντας τους στην Βασιλέως Γεωργίου, πλάι στο Δημοτικό θέατρο.  Την ίδια στιγμή από εκατοντάδες στόματα ακούγοντας οι κραυγές: "Κλέφτες, κλέφτες" και "Ψωμί, παιδεία, ελευθερία".

*** *** *** *** *** ***
Σας ευχαριστούμε που μας διαβάζετε.
ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ, αφήστε το σχόλιό σας κάτω από το κείμενο.
Γράφετε μόνον στην ελληνική γλώσσα.
Μη χρησιμοποιείται γκρίγκλις και κεφαλαία.
 *** *** *** *** *** ***

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας, με σεβασμό στη προσωπικότητα των ατόμων και χωρίς να προκαλέσετε τους νόμους και τη Δικαιοσύνη. ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ δεν δημοσιεύονται εκτός εάν το εγκρίνει η διαχειρίστρια του ιστολογίου. Εάν επιθυμείτε, επικοινωνείστε με το τηλέφωνο: 6981042435 Διαφορετικά αφήστε τα στοιχεία σας στο email: th.kontzoglou@gmail.com
Ευχαριστώ
Θεοδοσία Κοντζόγλου