Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Τα ιδιωτικά νησιά φρουρεί το Λιμενικό Σώμα!

Γεύμα γευμάτων για Αρχηγό Λ.Σ. και στέλεχος Ναυτιλιακής εταιρίας


Την ώρα που ο μεγαλύτερος οικονομικός πυλώνας - όπως συχνά χαρακτηριζόταν από τους πρωθυπουργούς της χώρας - η Ναυτιλία, στερείται των καθοριστικών υπηρεσιών του Λιμενικού Σώματος, οι λιμενικοί και συγκεκριμένα οι βατραχάνθρωποι, χρησιμοποιούνται για να παρέχουν προστασία στον κάθε Μήδα - ιδιοκτήτη νησιού στη χώρα.


Έτσι σύμφωνα με πληροφορίες βατραχάνθρωποι χρησιμοποιούνται κάθε καλοκαίρι - αλλά και όποτε απαιτηθεί - για να φυλάνε τα ...σύνορα των ιδιωτικών νησιών των μεγιστάνων της ελληνικής οικονομίας.  Στα νησιά αυτά παρέχονται δωμάτια διαμονής στους βατραχανθρώπους οι οποίοι ορισμένες φορές μεταβαίνουν στο νησί μετά συζύγων και τέκνοις.

Ο Αρχηγός Λ.Σ.

Στο μεταξύ απορία προκαλεί αν όχι και πρόκληση, η διοργάνωση κοστοβόρων γευμάτων σε παραλιακά εστιατόρια στα οποία συμμετέχουν πολιτικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες. Πολύ περισσότερο όταν μαζί τους βρίσκονται στελέχη επιχειρήσεων οι οποίες εμπίπτουν στον έλεγχο των συγκεκριμένων υπηρεσιακών και πολιτικών παραγόντων.

Ανάλογη απορία προξένησε και το σημερινό γεύμα που έγινε στην Ε.Ν.Ο.Α. (Ελληνικός Ναυτικός Όμιλος Αιγυπτιωτών), στο οποίο συμμετείχε ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος – ΕΛΑΚΤ και ανώτερο στέλεχος της Ναυτιλιακής εταιρίας Νιάρχου.

Το γεύμα ήταν γνωστό στο nextok από αρκετές ώρες πριν. Έτσι στις 2.33 το μεσημέρι εμφανίστηκε έξω από τη ΜΥΑ ένα τζιπ Μερσεντές με τον κ. Α. (στέλεχος της Ναύτιλιακής εταιρίας) ενώ πολύ νωρίτερα δίπλα στη θάλασσα στον Όμιλο Αιγυπτιοτών είχε στρωθεί τραπέζι για 8 άτομα.

Πολύ κοντά στον Όμιλο και σε απόσταση περίπου 50 μέτρων βρίσκεται η Μονάδα Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού (Άγιο Κοσμά). Από νωρίς είχε δοθεί η εντολή στα «βατράχια» να βάλουν τη στολή παραλλαγής και πανέτοιμοι να υποδεχτούν τον Αρχηγό του Σώματος όπως και έγινε.

Αργότερα, ο Αρχηγός του Λιμενικού, συνοδευόμενος από τον Διοικητή της ΜΥΑ και τους ιδιώτες μετέβησαν στον Όμιλο Αιγυπτιωτών.

Να σημειωθεί ότι μαζί με τον κ. Α. με το ίδιο όχημα ήρθε ένα ακόμα στέλεχος της Ναυτιλιακής εταιρίας Νιάρχου ενώ μαζί με τον Αρχηγό Λ.Σ. και τον Διοικητή της ΜΥΑ, στο τραπέζι παρεκάθησαν ένας ανθυπασπιστής της ΜΥΑ και δύο βατραχάνθρωποι οι οποίοι σύμφωνα με πληροφορίες το περασμένο καλοκαίρι φρουρούσαν το νησί Σπετσοπούλα. Το γεύμα ολοκληρώθηκε στις 16.05.

Το Λιμενικό φρουρεί τη Σπετσοπούλα!

Σύμφωνα επίσης με πληροφορίες του nextok, κάθε καλοκαίρι, όταν οι ιδιοκτήτες του νησιού ή προσκεκλημένοι τους παραθερίζουν εκεί, το Λιμενικό Σώμα τους διαθέτει δύο με τρεις  βατραχανθρώπους για την ασφάλειά τους – ως μη όφειλε προφανώς καθώς ο πολυταλεπωρημένος αυτός λαός δεν είναι δυνατόν να καταβάλλει το κόστος της προστασίας των χρυσόπλουτων της χώρας οι οποίοι έπρεπε να διαθέτουν την προσωπική τους ιδιωτική φρουρά εφόσον φοβούνται για την ασφάλεια της ζωής τους.

Τώρα, ο λόγος που έγινε αυτό το τραπέζι δεν έγινε γνωστός επισήμως. Επίσης, δεν είναι γνωστό και ποιος κάλυψε το κόστος των μερικών εκατοντάδων ευρώ που κόστισε το δαπανηρό με ψάρια ψητά γεύμα.  Βέβαια, βοά ο τόπος ότι το γεύμα παρατέθηκε από στέλεχος Λ.Σ. για να ευχαριστήσει τους ιδιώτες για κάποια δωρεά.

Το σίγουρο είναι ότι οποιοσδήποτε πολιτικός ή υπηρεσιακός παράγοντας διοργανώνει τέτοιες εκδηλώσεις ή ανταποκρίνεται σε προσκλήσεις ιδιωτών, οφείλει να το δημοσιοποιήσει προκειμένου να μη δημιουργούνται υποψίες και παρερμηνείες.

Εάν π.χ. το Λιμενικό παρέθεσε αυτό το γεύμα για να ευχαριστήσει την εταιρία Νιάρχου για διάφορες δωρεές , π.χ. επειδή προσέφερε στολές υποβρυχίων αποστολών , έπρεπε αυτό να ανακοινωθεί και να αναφερθεί και το κόστος του γεύματος στο «Διαύγεια» εάν καλύτεται με κονδύλι του Δημοσίου.  

Εάν πάλι, τα στελέχη του Λ.Σ. ανταποκρίθηκαν σε πρόσκληση ναυτιλιακής εταιρίας – πράγμα που δεν είναι παράνομο – όφειλαν επίσης να το γνωστοποιήσουν επισήμως και να αναφέρουν και τον λόγο της πρόσκλησης γιατί προφανώς δεν γίνεται για λόγους τυπικούς.

Το σίγουρο επίσης είναι ότι ο Αρχηγός του Λ.Σ., δεν μπορεί να συναντά εν «κρυπτώ» ιδιώτες, και μάλιστα εκπροσώπους επιχειρήσεων τις οποίες το Αρχηγείο εποπτεύει σε διάφορα επίπεδα π.χ. ασφάλεια ναυσιπλοΐας κλπ.

Και τέλος: Μήπως είναι καιρός, για λόγους διαφάνειας να γνωστοποιούνται όλες οι δωρεές ιδιωτών προς τους δημόσιους φορείς;
*** *** *** *** *** ***
Σας ευχαριστούμε που μας διαβάζετε. ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ, αφήστε το σχόλιό σας κάτω από το κείμενο. Γράφετε μόνον στην ελληνική γλώσσα. Μη χρησιμοποιείται γκρίγκλις και κεφαλαία.
*** *** *** *** *** ***

2 σχόλια:

  1. Αγαπητή κ. Θεοδοσία πόσοι αστυνομικοί φυλάνε δημοσιογράφους?Μήπως μπορείς να μας πεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ρητορικό είναι προφανώς το ερώτημά σας. Υποθέτω ότι δεν περιμένετε απάντηση. Πάντως στις γειτονιές των απλών δημοσιογράφων δεν υπάρχει φρούρηση. Ούτε στη δική μου.

    Σας ευχαριστώ για την επικοινωνία
    Θ. Κοντζόγλου

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας, με σεβασμό στη προσωπικότητα των ατόμων και χωρίς να προκαλέσετε τους νόμους και τη Δικαιοσύνη. ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ δεν δημοσιεύονται εκτός εάν το εγκρίνει η διαχειρίστρια του ιστολογίου. Εάν επιθυμείτε, επικοινωνείστε με το τηλέφωνο: 6981042435 Διαφορετικά αφήστε τα στοιχεία σας στο email: th.kontzoglou@gmail.com
Ευχαριστώ
Θεοδοσία Κοντζόγλου