Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Μεγάλο το κενό από την απώλεια του Σήφη Σαββόπουλου


Πάντα σκεπτικός,
πάντα ήρεμος μα και
πάντα έτοιμος να
συμβάλει με τον καλύτερο
τρόπο στα πολιτικά
δρώμενα ήταν ο Σήφης
Σαββόπουλος που θα
μας λείψει.
Ακούραστος αγωνιστής, άνθρωπος που αφιέρωσε τη ζωή του στην υπηρεσία της τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και της πολιτικής με τρόπο τέτοιο που όλοι οι πολιτικοί θα ζήλευαν εξ' αιτίας της ανιδιοτέλειας που τον περιέβαλλε ήταν ο Σήφης Σαββόπουλος που έφυγε σήμερα από τη ζωή.

Η είδηση του θανάτου αυτού του αθόρυβου αλλά πανταχού παρόντα ανθρώπου, προκάλεσε μεγάλη συγκίνηση καθώς ο Σήφης, ήταν πάντα απλός, ήρεμος, μα πάντα γεμάτος διάθεση για δράση και παρεμβάσεις τόσο για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στους δήμους της Β΄ περιφέρειας Πειραιά και ιδιαίτερα στο Κερατσίνι, τη Δραπετσώνα, τη Νίκαια και τον Κορυδαλλό όσο και στην υψηλότερη πολιτική σκηνή όπου διετέλεσε αμισθί -πάντα - σύμβουλος σημαντικών υπουργών των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ.  Πέντε ακόμα Σήφηδες να είχε αυτός ο πολιτικός χώρος, ίσως σήμερα να μη βρισκόταν η χώρα στο χάλι που γνωρίζουμε.  Μα δυστυχώς ένας Σήφης δεν μπορούσε να φέρει την άνοιξη.


Σε ανακοίνωσή του για την απώλεια του αγωνιστή Σήφη Σαββόπουλου ο Δήμος Κερατσινίου εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:
<Ο Σήφης (Ιωσήφ) Σαββόπουλος ήταν από τα ιδρυτικά μέλη του ΠΑΣΟΚ στο Κερατσίνι και ο πρώτος Γραμματέας της Νομαρχιακής του ΠΑΣΟΚ της Β’ Πειραιά.

Είχε χρηματίσει Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κερατσινίου, 8 χρόνια Δημοτικός και Νομαρχιακός Σύμβουλος, μέλος της Διοίκησης του Οργανισμού της Αθήνας, υποψήφιος Βουλευτής της Β΄ Πειραιά το 1989, αλλά και συνεργάτης της αείμνηστης Μελίνας Μερκούρη.

Υπήρξε ανιδιοτελής στην προσφορά του (διετέλεσε μέλος σε όλα τα κομματικά όργανα του κόμματός του και ουδέποτε πήρε έμμισθη θέση) και αφιέρωσε την κομματική του ιδιότητα στην επίλυση των προβλημάτων που αντιμετώπιζαν οι κάτοικοι της Β΄ Πειραιά.

Συνέβαλε στη νίκη της Δημοτικής παράταξης «Καλημέρα Κερατσίνι». Οι φίλοι του θα τον θυμούνται με τη ντουντούκα στο χέρι, μπροστάρη στους μεταπολιτευτικούς αγώνες, με πάθος και συνέπεια, καθώς και σαν άνθρωπο με μεγάλη παιδεία, αφού φρόντιζε για την αυτομόρφωσή του, διαβάζοντας πολύ.

Ο Δήμαρχος συγκλονισμένος από το θάνατό του δήλωσε: «To κενό που αφήνει είναι δυσαναπλήρωτο. Θα τον θυμόμαστε πάντα σαν μεγάλο αγωνιστή και πολιτικό οραματιστή.»

Ίσως με τη "φυγή" του ο Σήφης Σαββόπουλος, "ευτύχησε" να μη ζήση την ολοκληρωτική αναμενόμενη διάλυση του Σοσιαλιστικού Κινήματος για το οποίο είχε αφιερώσει ένα σημαντικό κομμάτι της ζωής του.  Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.  Καλό σου ταξίδι Σήφη.

*** *** *** *** *** ***
 Σας ευχαριστούμε που μας διαβάζετε. ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ, αφήστε το σχόλιό σας κάτω από το κείμενο. Γράφετε μόνον στην ελληνική γλώσσα. Μη χρησιμοποιείται γκρίγκλις και κεφαλαία.
*** *** *** *** *** ***

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας, με σεβασμό στη προσωπικότητα των ατόμων και χωρίς να προκαλέσετε τους νόμους και τη Δικαιοσύνη. ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ δεν δημοσιεύονται εκτός εάν το εγκρίνει η διαχειρίστρια του ιστολογίου. Εάν επιθυμείτε, επικοινωνείστε με το τηλέφωνο: 6981042435 Διαφορετικά αφήστε τα στοιχεία σας στο email: th.kontzoglou@gmail.com
Ευχαριστώ
Θεοδοσία Κοντζόγλου