Κυριακή 17 Ιουνίου 2012

Πώς σκέφτεται ο ΣΥΡΙΖΑ για την επόμενη μέρα μιας αριστερής κυβέρνησης

O Αλέξης Τσίπρας δεν φοβάται τόσο τις έξωθεν απειλές και πιέσεις, όσο φοβάται...
Τι θα κάνουν όσοι στην Ευρωπη φωνάζουν και προειδοποιούν αν βγει πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ και η Ελλάδα για πρώτη φορά στην ιστορία της αποκτήσει κυβέρνηση της αριστεράς;

Ξέρουμε τις απόψεις της ΝΔ, η οποία υιοθετεί τις "προειδοποιήσεις" των συντηρητικών Ευρωπαίων και τις ελληνοποιεί κατά κάποιο τρόπο: ΣΥΡΙΖΑ ίσον καταστροφή.

Τι υποστηρίζουν όμως μιλώντας για την επόμενη μέρα στο ΣΥΡΙΖΑ;


Κατ' αρχήν δεν θα κάνει κανείς τίποτε εναντίον της Ελλάδας, όπως προκύπτει από την προσεκτική μελέτη των απειλητικών δηλώσεων, αλλά και από όσα λένε παράγοντες άλλων χωρών, όπως των ΗΠΑ, της Ρωσίας και της Κίνας. Θα επιφυλαχθούν και θα περιμένουν.

Θα μπουν σε διάλογο με τη νέα ελληνική κυβέρνηση;

Φυσικά και θα μπουν, το είπε ήδη η Λαγκάρντ, αλλά και άλλοι. Θα πιεστούν μάλιστα απο τον Ομπάμα και άλλους να το κάνουν. Φωνάζουν τώρα, αλλά θα υποχρεωθούν να συνδιαλλαγούν με τη νέα ελληνική κυβέρνηση, όσο κι αν δεν τους αρέσει, και να βρουν ένα τρόπο να συμβιώσουν μαζί της.

Δεν θα πιέσουν για την εφαρμογή του μνημονίου;

Θα πιέσουν φυσικά να γίνει σεβαστο το μνημόνιο που υπέγραψε η ελληνική κυβέρνηση μαζί τους. Αλλά τα όπλα τους στην πίεση αυτή είναι περιορισμένα, και πάντως σε καμιά περίπτωση δεν μπορουν να διώξουν την Ελλάδα από την ευρωζώνη, όπως απειλούν τώρα. Ενώ έχουν αρχίσει να ακούγονται και πιο λογικές φωνές, που απαιτούν να ληφθούν μέτρα ανακούφισης για τους Έλληνες, για να μη μπει η Ευρώπη και όλος ο κόσμος σε περιπέτειες.

Κι αν απειλήσουν να κόψουν τις δόσεις;

Αν απειλήσουν να κόψουν τις δόσεις θα απειλήσουν να κόψουν τα ίδια τους τα χέρια, εφόσον έχουν να κάνουν με μια αποφασισμένη ελληνικη κυβέρνηση. Που θα απειλήσει να κόψει κι αυτή τις δόσεις για τα δάνεια, με καταστροφικά αποτελέσματα για την παγκόσμια οικονομία. Ποια θα είναι στην περίπτωση αυτή η θέση των ΗΠΑ, για παράδειγμα, που ήδη βρίσκονται σε σχεδόν ανοιχή σύγκρουση με τη Μερκελ;

Και άρα ποια είναι η διέξοδος;

Η διέξοδος είναι σαφής, προκύπτει από το εκλογικό αποτέλεσμα της 6 Μαΐου και θα επιβεβαωθεί και την Κυριακή: Οι Έλληνες δεν μπορούν άλλο αυτή την πολιτική, που καταστρέφει τη χώρα τους. Και οι Ευρωπαίοι είναι υποχρεωμένοι να αφήσουν τη σκληρότητα αν δε θέλουν να περάσει ο κόσμος μια κρίση με άγνωστη έκταση και καταστροφικά αποτελέσματα και για τους ίδιους.

Εν ολίγοις, όποια κυβέρνηση κι αν εκλεγεί, η πολιτική του μνημονίου όπως την γνωρίσαμε έχει τελειώσει. Όσο πιο γρήγορα το καταλάβουν η Μέρκελ και οι σύμμαχοί της, τόσο περισσότερες πιθανότητες έχει να σωθεί το ευρώ και να μη μπει ο κόσμος σε περιπέτειες, είναι η άποψη των πιο σοβαρών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα.  Ο οποίος δηλώνει στους συνεργάτες του ότι δεν φοβάται τόσο τις έξωθεν απειλές και πιέσεις, όσο φοβάται τιις προκλήσεις και τις τυφλές αντιδράσεις των "καλομαθημένων της εξουσίας" στο εσωτερικό της χώρας.


Πηγή:  Πώς σκέφτεται ο ΣΥΡΙΖΑ για την επόμενη μέρα μιας αριστερής κυβέρνησης

*** *** *** *** *** ***

Σας ευχαριστούμε που μας διαβάζετε.
ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ, αφήστε το σχόλιό σας κάτω από το κείμενο.
Γράφετε μόνον στην ελληνική γλώσσα.
Μη χρησιμοποιείτε γκρίγκλις και κεφαλαία.

*** *** *** *** *** ***

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας, με σεβασμό στη προσωπικότητα των ατόμων και χωρίς να προκαλέσετε τους νόμους και τη Δικαιοσύνη. ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ δεν δημοσιεύονται εκτός εάν το εγκρίνει η διαχειρίστρια του ιστολογίου. Εάν επιθυμείτε, επικοινωνείστε με το τηλέφωνο: 6981042435 Διαφορετικά αφήστε τα στοιχεία σας στο email: th.kontzoglou@gmail.com
Ευχαριστώ
Θεοδοσία Κοντζόγλου