Κυριακή, 28 Οκτωβρίου 2012

Στο φως η "Λίστα Λαγκάρντ"! Ένταλμα σύλληψης για τον δημοσιογράφο Κώστα ΒαξεβάνηΗ γαλλική εφημερίδα Ηumanite
 ενημερώθηκε πως ο Κώστας
Βαξεβάνης αναζητείται
από την αστυνομία.

*** Ποιος βαράει το σαμάρι αφού δεν μπορεί να δείρει τον γάϊδαρο; ***

Επιτέλους!  Ήρθε το φως η πολυσυζητημένη-στικαρισμένη-dvτοποιημένη πλην χαμένη-εξαφανισμένη από πρώην υπουργούς και έναν νυν ...συγκυβερνήτη  "Λίστα Λαγκάρντ".  Η λίστα που εβδομάδες τώρα περιφερόταν σε διάφορα δημοσιογραφικά και εκδοτικά γραφεία.  Η λίστα της οποίας πολλοί γνώριζαν το περιεχόμενο αλλά κανείς δεν τολμούσε να δημοσιοποιήσει καθώς ΑΠΑΝΤΕΣ προφανώς σκέφτονταν τα "δωράκια" που θα έχαναν στο μέλλον από τους θιγόμενους "φίλους" τους οι οποίοι θα αποδειχθεί - αν ποτε - ότι είναι πραγματικά φοροφυγάδες.

Και αμέσως οι συνάδελφοι δημοσιογράφοι χωρίστηκαν σε διάφορες ομάδες: στους θυμωμένους - γιατί δεν είχαν τη λίστα για να τη δημοσιεύσουν, στους είρωνες - γιατί είχαν τη λίστα αλλά δεν τολμούσαν να τη δώσουν στη δημοσιότητα, στους υποστηρικτές τους συνάδελφου Κώστα Βαξεβάνη που δημοσιοποίησε τη λίστα και μακάρι η υποστήριξή τους να είναι όχι απλά λόγια αλλά και πράξεις.  Ποιες πράξεις;  Ας αποφασίσουν οι ίδιοι.

Γεγονός είναι ότι στο πλαίσιο της "Ελληνικής Δημοκρατίας", η εισαγγελία της χώρας αντί για εύσημα, εξέδωσε ένταλμα σύλληψης - όχι των φοροφυγάδων που περιλαμβάνονται στη λίστα - αλλά του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη που είχε το σθένος, την τόλμη και τη παλικαριά να δημοσιοποιήσει τη λίστα Λαγκάρντ.   Για αυτό ο σοφός λαός λέει πως "όποιος δεν μπορεί να βαρέσει τον γάιδαρο, κτυπάει το σαμάρι"! 

Αλέξης Τσίπρας: Τη χώρα κυβερνούσε μια μαφία...

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφερόμενος στη δημοσιοποίηση της λίστας Λαγκάρντ δήλωσε, από το Παρίσι όπου βρίσκεται, «Τούτες τις μέρες σπάει η ομερτά, σπάει ο νόμος της σιωπής και βγαίνουν στη δημοσιότητα οι λίστες της οικονομικής, επιχειρηματικής και μιντιακής ολιγαρχίας που προστατεύεται από τους χρεοκοπημένους πολιτικούς προκειμένου να μην πληρώσουν φόρους όταν ο ελληνικός λαός έχει γονατίσει».
Όλα αυτά τα χρόνια κυβερνούσε τη χώρα μια μαφία, που οδήγησε τη χώρα στην κρίση δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας από το Παρίσι όπου βρίσκεται στο πλαίσιο της Συνόδου προέδρων του κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς.
Είναι η μαφία της οικονομικής, επιχειρηματικής και μιντιακής ολιγαρχίας που συνεργάζεται με το χρεοκοπημένο πολιτικό σύστημα συμπλήρωσε ο κ. Τσίπρας που ανέβασε τους ιδιαίτερα τόνους.
«Τώρα καταλαβαίνουμε, που δημοσιεύονται μέρος των ονομάτων αυτών που έχουν βγάλει χρήματα στην Ελβετία και προστατεύονται από τους Έλληνες πολιτικούς που κυβερνάνε» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και συμπλήρωσε «τώρα καταλαβαίνουμε γιατί μέσα μαζικής ενημέρωσης των οποίων οι ιδιοκτήτες βρίσκονται σε αυτές τις λίστες, μεγάλες επιχειρήσεις, έκαναν το παν για να μην αλλάξει πολιτική ηγεσία και διακυβέρνηση στην Ελλάδα, γιατί κάνουν το παν για να επιβάλλουν το μνημόνιο, αυτή την πολιτική που καταστρέφει τη χώρα, ως μονόδρομο που όλοι πρέπει να ακολουθήσουμε.»

Με τίτλο "Η κατάρα των Ελλήνων"  ο Pitsirikos έγραψε για το ίδιο θέμα στις 27 Οκτωβρίου 2012


Οι πάντες αναζητούσαν τη λίστα Λαγκάρντ επί μήνες αλλά -τώρα που δημοσιεύτηκε στο HOTDOC- πολλοί δεν την θέλουν πια. Η υπόθεση της δημοσίευσης της λίστας Λαγκάρντ αναδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο το πραγματικό και χρόνιο πρόβλημα της Ελλάδας• που δεν είναι, βέβαια, η χρεοκοπία.

Η λίστα Λαγκάρντ είναι επί δυο χρόνια στα χέρια δυο πρώην υπουργών Οικονομικών –Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλος- που την κρατούν κρυφή.
Εν τω μεταξύ, σε άλλες χώρες –Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία κλπ-, οι αρχές αξιοποίησαν τη λίστα Λαγκάρντ, για να χτυπήσουν τη φοροδιαφυγή και να φέρουν χρήματα στα κρατικά ταμεία.
Στην χρεοκοπημένη Ελλάδα –που θεωρητικά χρειάζεται και το τελευταίο ευρώ για να επιβιώσει- ξεσπάει σάλος όταν αποδεικνύεται πως Βενιζέλος, Παπακωνσταντίνου και οι υφιστάμενοί τους, που υποτίθεται πως κυνηγούν τη φοροδιαφυγή, έχουν στα χέρια τους τη λίστα Λαγκάρντ με ονόματα μεγαλοκαταθετών στην Ελβετία αλλά ο ένας δεν τη διάβασε, ο άλλος την έχασε, ο τρίτος την έβαλε κατά λάθος στο πλυντήριο κλπ.
Ο Κώστας Βαξεβάνης δημοσιεύει σήμερα τη λίστα Λαγκάρντ που όλοι αναζητούν και –ενώ θα περίμενες να υπάρξει ανακούφιση, χαρά και επιβράβευση του δημοσιογράφου- συμβαίνει κάτι απίθανο.
«Γιατί δημοσίευσε ο Βαξεβάνης τη λίστα Λαγκάρντ;», «Πού την βρήκε τη λίστα;», «Και τι μας νοιάζει εμάς η λίστα Λαγκάρντ», «Είναι ατιμία να δημοσιεύεις ονόματα καταθετών», «Η λίστα δημοσιεύτηκε για να αποσπάσει την προσοχή του κόσμου από τα μέτρα», «Και πού ξέρω εγώ πως αυτή είναι η πραγματική λίστα Λαγκάρντ και δεν έχουν αφαιρεθεί ονόματα;», «Και γιατί δημοσιεύτηκε Σάββατο;», «Έλα μωρέ, πλακάκια τα έχουν κάνει και έβαλαν τον Βαξεβάνη να δημοσιεύσει τη λίστα για να ξεχαστεί η υπόθεση», «Αφού η Δικαιοσύνη θα θάψει τη λίστα, τι νόημα έχει που την έβγαλε ο Βαξεβάνης;».
Αυτά είναι μερικά από τα σχόλια που διαβάζω από το πρωί σε σάιτ και μπλογκ, ενώ τα καθεστωτικά ΜΜΕ, για την ώρα, κάνουν την πάπια ή υποβαθμίζουν το θέμα. Για να μην είμαι άδικος, οι απλοί πολίτες –στην πλειοψηφία τους- και κάποιοι δημοσιογράφοι (κυρίως, άνεργοι) επιβραβεύουν τον Βαξεβάνη για τη δημοσίευση της λίστας Λαγκάρντ.
Οι υπόλοιποι λαλίστατοι και μαχητικοί συνάδελφοι του Κώστα Βαξεβάνη έχουν βγάλει τον σκασμό. Άλλοι επειδή αυτή είναι η γραμμή που τους έχουν δώσει τα αφεντικά τους και άλλοι επειδή φοβούνται.
Ο μόνος που θα δώσει σίγουρα συγχαρητήρια στον Βαξεβάνη είναι ο Τράγκας που είναι στη λίστα Λαγκάρντ–και έπαιρνε εκατομμύρια κρατικής διαφήμισης από τις κυβερνήσεις για τα ανύπαρκτα έντυπά του- αλλά ο Τράγκας είναι γάτα και ξέρει πως τον ακούνε ηλίθιοι και καθυστερημένοι που θα πιστέψουν όποια μαλακία και να τους πει.
Υπάρχουν, βέβαια, και πολλές επιθέσεις κατά του Βαξεβάνη στα social media. Λες και είναι αυτός που χρεοκόπησε τη χώρα ή πήρε μαύρα χρήματα και τα κατέθεσε στο εξωτερικό. Μπορεί να τον βάλουν και φυλακή επειδή δημοσίευσε τη λίστα που έκρυβαν οι κυβερνήσεις και έψαχναν οι πολίτες.
Ξέρετε ποια είναι η κατάρα του Έλληνα; Ο φθόνος. Γιατί αυτός κι όχι εγώ;
Οι περισσότεροι δημοσιογράφοι δεν θα συγχωρήσουν στον Βαξεβάνη ότι δημοσίευσε τη λίστα Λαγκάρντ. Με τη δημοσίευση της λίστας, τους υπενθύμισε πως δεν είναι δημοσιογράφοι αλλά σκλάβοι. Τους χαλάει την πιάτσα.
Κανείς δεν μπορεί να παραδεχτεί πως κάποιος άλλος Έλληνας έκανε κάτι καλό.
Το βλέπεις στους δρόμους, στις δουλειές, στο διαδίκτυο.
Σχεδόν όλοι προσπαθούν να υποβαθμίσουν και να μειώσουν τις προσπάθειες, τις δουλειές, τις δημιουργίες και τις προσωπικότητες των άλλων.
Δεν θέλουν να προσπαθήσουν να γίνουν καλύτεροι· θέλουν να συκοφαντήσουν, να μειώσουν και να τραβήξουν τον άλλο στο βυθό τους.
Στο μυαλό τους είναι συνέχεια να εντοπίσουν το αδύνατο σημείο του άλλου, να βρουν μια κακή του στιγμή, αν δεν βρίσκουν κακή στιγμή να δημιουργήσουν μια ψεύτικη, να απομονώσουν μια φράση του και να την παραποιήσουν, ώστε να καταφέρουν να τον διαβάλουν, να τον κάνουν «ανάπηρο» για να δικαιολογήσουν τη δική τους «αναπηρία».
Και ενώ η Ελλάδα χρεοκόπησε, οι Έλληνες συνεχίζουν να κατηγορούν όποιον Έλληνα πάει να σηκώσει κεφάλι αλλά, από την άλλη, ψήφισαν ξανά και έκαναν κυβέρνηση αυτούς που οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία και που τους κατηγορούσαν πριν τους ψηφίσουν, ενώ, παράλληλα, θέλουν να αλλάξει εντελώς η χώρα χωρίς να αλλάξει τίποτα – και, προπάντων, να μην αλλάξουν οι ίδιοι. Το έθνος χρειάζεται ψυχίατρο.
Προσκυνημένοι, συκοφάντες, μικρόψυχοι και φθονεροί. Αυτοί είναι –στην συντριπτική πλειοψηφία τους- οι Έλληνες σήμερα.
Και οι Έλληνες παίρνουν σήμερα αυτό που τους αξίζει.
(Και επειδή ξέρω ότι μάλλον είσαι κακομοίρης και το πρώτο πράγμα που σκέφτεσαι είναι «άσε, ρε πιτσιρίκο, που είσαι κολλητός με τον Βαξεβάνη και σε ταΐζει κιόλας», τον Κώστα Βαξεβάνη τον έχω συναντήσει δυο φορές –μια στο Σύνταγμα τον Ιούνιο του 2011 ανάμεσα σε δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές και μία τον Δεκέμβριο του 2011 στην ΕΣΗΕΑ στην συνέντευξη Τύπου για το πρώτο τεύχος του Unfollow- και δεν έχουμε καμία οικονομική συναλλαγή. Μετά από αυτές τις διευκρινίσεις, νομίζω πως θα μου επιτρέψετε να πω «Μπράβο, Κώστα».)

Όλες οι αντιδράσεις για την εντολή της εισαγγελίας να συλληφθεί ο Κώστας Βαξεβάνης βρίσκονται στο ΚΟΥΤΙ ΤΗΣ ΠΑΝΔΩΡΑΣ: http://www.koutipandoras.gr/

*** *** *** *** *** ***
Σας ευχαριστούμε που μας διαβάζετε.
ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ, αφήστε το σχόλιό σας κάτω από το κείμενο.
Γράφετε μόνον στην ελληνική γλώσσα.
Μη χρησιμοποιείτε γκρίγκλις και κεφαλαία.

*** *** *** *** *** ***