Τετάρτη, 17 Σεπτεμβρίου 2014

Μαρία Γιαννακάκη: Στον σκουπιδοτενεκέ η Χρυσή Αυγή - Μνήμη Παύλου Φύσσα


Μαρία Γιαννακάκη, Γενική Εισηγήτρια του Συμβουλίου
 της Ευρώπης, κατά του Ρατσισμού και της Μισαλλοδοξίας
Έναν χρόνο μετά την αποτρόπαια δολοφονία του Παύλου Φύσσα από άνανδρους φασίστες, η μνήμη του παραμένει ολοζώντανη και οδηγός.
Οι γειτονιές του Πειραιά, η Ελλάδα και όλη η Ευρώπη δεσμεύονται, με αφορμή τη θλιβερή αυτή επέτειο, να υπερασπίσουν με κάθε τίμημα τα ιδανικά της δημοκρατίας και της ελευθερίας και απαιτούν την άμεση απόδοση δικαιοσύνης και την περάτωση της δικαστικής διαδικασίας.
Ο Παύλος Φύσσας, ένας ακόμη κρίκος σε μια αλυσίδα δολοφονιών και επιθέσεων εναντίον μεταναστών και ομοφυλοφίλων, αποτέλεσε το καθυστερημένο, έστω, έναυσμα της λήξης του κύκλου της ατιμωρησίας και της ανοχής απέναντι στην εγκληματική δραστηριότητα της Χρυσής Αυγής.
Στο Κερατσίνι, σε όλη την Ελλάδα και παντού στον κόσμο, η Δημοκρατία θα νικήσει,
χρησιμοποιώντας ακριβώς τα όπλα που οι νεοναζί δολοφόνοι προσπαθούν να καταστρέψουν: τα ανθρώπινα δικαιώματα, το κράτος δικαίου και τον κοινοβουλευτισμό.
Ως Γενική Εισηγήτρια του Συμβουλίου της Ευρώπης κατά του Ρατσισμού και της Μισαλλοδοξίας, σε συνεργασία με τις πολιτικές δυνάμεις της δημοκρατίας κι αυτές του αντιφασιστικού κινήματος, θα συνεχίσω να μάχομαι, ώστε η Χρυσή Αυγή και οι συνεργοί της να βρουν τη θέση που τους αρμόζει.

Κι αυτή δεν είναι άλλη, παρά ο σκουπιδοτενεκές της ιστορίας.

*** *** *** *** *** ***
 Σας ευχαριστούμε που μας διαβάζετε.
 ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ, αφήστε το σχόλιό σας κάτω από το κείμενο
 σεβόμενοι την προσωπικότητα κάθε ατόμου.
 Γράφετε μόνον στην ελληνική γλώσσα.
 Μη χρησιμοποιείτε γκρίγκλις και κεφαλαία.
 *** *** *** *** *** ***