Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

Έφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος Κώστας Γερονικολός

Η δημοσιογραφία θρηνεί την απώλεια του δημοσιογράφου, Κώστα Γερονικολού ο οποίος έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα στο «Γιώργος Γεννηματάς»
Θλίψη γεμίζει όσους γνώρισαν από κοντά τον πάντα εύστοχο - δημοσιογράφο και πολιτικό αναλυτή Κώστας Γερονικολός και σίγουρα η απώλειά του κοστίζει στην ελληνική δημοσιογραφία.
Από τα πρώτα χρόνια της σύστασης του ΠΑΣΟΚ στάθηκε δίπλα στον  Ανδρέα Παπανδρέου, ασκώντας τη δημοσιογραφία σε γραπτό και ηλεκτρονικό Τύπο, σε διευθυντικές θέσεις.
Ξεκίνησε από τον προδικτατορικό «Ανένδοτο», συνέχισε στο «Βήμα», υπήρξε διευθυντής στις εφημερίδες «Ελεύθερη Γνώμη», «Ρωμιοσύνη», «Δημοκρατικός Λόγος» και «Αυριανή» και ολοκλήρωσε την επαγγελματική πορεία του στην τηλεόραση του ΑLPHA.
Παράλληλα,σύμφωνα με τo kontranews.gr, ήταν για χρόνια υπεύθυνος Τύπου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ ύστερα από προσωπική απόφαση του Ανδρέα Παπανδρέου.
Η υπογράφουσα ευτύχησε να ζήσει τα πρώτα δημοσιογραφικά της βήματα κοντά στον Κώστα Γερονικολό στις εφημερίδες "Λόγος" και "Αυριανή" από το 1987 έως και το 1994.  Άνθρωπος πράος αλλά και διεισδυτικός, είχε το χάρισμα να δίνει σοβαρότητα στη δημοσιογραφία καθώς ο εκδότης χρησιμοποιούσε τα έντυπα απλά ως εμπορική επιχείρηση.
Η κηδεία του Κώστα Γερονικολού θα γίνει μεθαύριο, Πέμπτη, στις 12 το μεσημέρι, από το Πρώτο Νεκροταφείο Αθηνών.
Θεοδοσία Κοντζόγλου


*** *** *** *** *** ***
 Σας ευχαριστούμε που μας διαβάζετε. 
 ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ, αφήστε το σχόλιό σας κάτω από το κείμενο σεβόμενοι την προσωπικότητα κάθε ατόμου. 
 Γράφετε μόνον στην ελληνική γλώσσα. 
 Μη χρησιμοποιείτε γκρίγκλις και κεφαλαία. 
 *** *** *** *** *** ***

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας, με σεβασμό στη προσωπικότητα των ατόμων και χωρίς να προκαλέσετε τους νόμους και τη Δικαιοσύνη. ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ δεν δημοσιεύονται εκτός εάν το εγκρίνει η διαχειρίστρια του ιστολογίου. Εάν επιθυμείτε, επικοινωνείστε με το τηλέφωνο: 6981042435 Διαφορετικά αφήστε τα στοιχεία σας στο email: th.kontzoglou@gmail.com
Ευχαριστώ
Θεοδοσία Κοντζόγλου