Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2009

ΦΥΛΑΚΕΣ: ΒΙΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΟΥΝ

ΒΙΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΟΥΝ

Από το πρωί το Υπουργείο Δικαιοσύνης διέδιδε ότι θα οδηγηθούν στο Αυτόφωρο

Της Θεοδοσίας Κοντζόγλου

Με απόφαση του τριμελούς δικαστηρίου Πειραιά, παραμένουν υπό κράτηση οι πέντε κατηγορούμενοι για συμμετοχή με πρόθεση, στην απόδραση των Παλαιοκώστα και Ρεζάη. Η δίκη θα συνεχιστεί στις 2।00 το μεσημέρι καθώς διεκόπη πριν καλά καλά αρχίσει λίγο μετά τα μεσάνυχτα της 23ης προς 24η Φεβρουαρίου. Στην απόφαση για την προσωρινή κράτηση των πέντε, αντέδρασαν έντονα συγγενείς που παρευρίσκονταν στη δίκη με αποτέλεσμα να σημειωθεί ένταση που συνοδεύθηκε από τη λιποθυμία της μητέρας του νεαρότερου κατηγορούμενου. Ο συνήγορος ενός εκ των κατηγορουμένων, Δημήτρης Τσοβόλας, απέδωσε σε επικοινωνιακά τερτίπια της κυβέρνησης τη επίσπευση της δίκης, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι στα 30-35 χρόνια που ασκεί τη δικηγορία, ποτέ δεν βρέθηκε στην ανάγκη να βρίσκεται στα δικαστήρια μεσάνυχτα. Πρόσθεσε ακόμα ότι πρόθεση της κυβέρνησης δεν είναι άλλη παρά να καλύψει τις δικές της ευθύνες. Σκληρή γλώσσα χρησιμοποίησε και ο κ. Ντάλτας, επίσης συνήγορος κατηγορούμενου, ο οποίος μεταξύ άλλων είπε ότι από το πρωί το υπουργείο Δικαιοσύνης επιδίδεται σε διαρροές όπως αυτή που αναφέρει ότι μεγάλο χρηματικό ποσό βρέθηκε στον λογαριασμό ενός εκ των συλληφθέντων. Να σημειωθεί ότι από τις 8.00 το απόγευμα που οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πειραιά οι πέντε κατηγορούμενοι, τέσσερις εργαζόμενοι στις φυλακές και ο χειριστής του ελικοπτέρου, και αμέσως μετά την απόφαση της εισαγγελέα να τους παραπέμψει στο αυτόφωρο, οι δικηγόροι ξεκίνησαν έναν αγώνα φωτοτυπίας του κατηγορητηρίου προκειμένου να ενημερωθούν για να καταφέρουν να υπερασπίσουν τους πελάτες τους. Αξίζει πάντως να τονιστεί ότι η παραπομπή των συλληφθέντων στο αυτόφωρο, είχε ανακοινωθεί ανεπίσημα από το γραφείο Τύπου του Υπουργείου Δικαιοσύνης, γύρω στο μεσημέρι της Δευτέρας 23 Φεβρουαρίου.

Τέλος να σημειωθεί ότι από τη πρώτη στιγμή της απόδρασης, το Γραφείο Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πειραιά, ενημέρωνε ότι την διενέργεια της προανάκρισης διενεργεί το Υπουργείο Δικαιοσύνης και παρέπεμπαν τους δημοσιογράφους στο αντίστοιχο Γραφείο Τύπου για ενημέρωση. Αυτά για την ιστορία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας, με σεβασμό στη προσωπικότητα των ατόμων και χωρίς να προκαλέσετε τους νόμους και τη Δικαιοσύνη. ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ δεν δημοσιεύονται εκτός εάν το εγκρίνει η διαχειρίστρια του ιστολογίου. Εάν επιθυμείτε, επικοινωνείστε με το τηλέφωνο: 6981042435 Διαφορετικά αφήστε τα στοιχεία σας στο email: th.kontzoglou@gmail.com
Ευχαριστώ
Θεοδοσία Κοντζόγλου