Σάββατο 28 Μαρτίου 2009

ΘΑ ΘΑ ΘΑ ΙΔΡΥΘΕΙ ΛΙΜΕΝΟΦΥΛΑΚΙΟ ΣΤΟ ΑΓΑΘΟΝΗΣΙ!

ΚΑΛΙΟ ΑΡΓΑ ΠΑΡΑ ΠΟΤΕ!
Ενίσχυση μέτρων αστυνόμευσης
θαλάσσιας περιοχής Αγαθονησίου Το υπουργείο Ναυτιλίας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής μας ενημέρωσε ότι : Για την καλύτερη αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης στην περιοχή του Αγαθονησίου με απόφαση του Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Αναστάση Παπαληγούρα: Το Υπουργείο προχωρά στην ίδρυση Λιμενικού Φυλακίου στο Αγαθονήσι. Πλωτό Περιπολικό του Λ.Σ. θα παραμένει σε καθημερινή βάση στο νησί. Ενισχύεται με ένα επιπλέον πλοίο ανοικτής θαλάσσης (Π।Α.Θ.) η ευρύτερη θαλάσσια περιοχή του Αγαθονησίου, το οποίο και θα εκτελεί συνεχείς περιπολίες. Επίσης γίνεται γνωστό ότι, από τα τέλη Απριλίου η εν λόγω θαλάσσια περιοχή θα επιτηρείται επιπλέον και από πρόσθετο περιπολικό πλοίο ανοικτής θαλάσσης, στο πλαίσιο της προγραμματισμένης επιχείρησης της FRONTEX με την επωνυμία «ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2009», ενώ από 01/05/2009 στο πλαίσιο της ίδιας επιχείρησης, θα υπάρχει και παράλληλη παρουσία κοινοτικών πτητικών μέσων.
Σχόλιο: Βέβαια από το "προχωρά στην ίδρυση Λιμενικού Φυλακίου..." ως το "Ίδρυσε Λιμενικό Φυλάκιο... " υπάρχει μια άγνωστη απόσταση। Και φυσικά κανείς δεν ξεχνάει ότι οι λαθρομετανάστες είναι κάθε μέρα πολύ περισσότεροι από τους μόνιμους κατοίκους και ότι η μεταφορά τους από το Αγαθονήσι στην Πάτμο έφερε σε απόγνωση τη Δημοτική Αρχή του νησιού και επίσης ότι από την Πάτμο προωθούνται στον Πειραιά όπου και αμολιούνται για να καταλήξουν στην Πάτρα όπου και πέφτουν θύματα κάποιων επιτήδειων λιμενικών, κάποιων επιτήδειων οδηγών φορτηγών, ή διακινδυνεύουν τη ζωή τους για να εξασφαλίσουν όπως ΄- όπως μια θέση στο πλοίο για την Ιταλία। Και τώρα δηλαδή που θα ιδρυθεί το Λιμενικό Φυλάκιο και θα βγει και το ΠΑΘ στη περιοχή και θα ενισχυθεί με εξτρά περιπολίες η θαλάσσια περιοχή ποιο θα είναι το αποτέλεσμα; Προφανώς μία από τα ίδια। Αλλά ας δώσουμε την ευκαιρία να δούμε τι "πουλιά " θα πιάσει το ΥΕΝΑΠ μετά από αυτή τη δέσμευση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας, με σεβασμό στη προσωπικότητα των ατόμων και χωρίς να προκαλέσετε τους νόμους και τη Δικαιοσύνη. ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ δεν δημοσιεύονται εκτός εάν το εγκρίνει η διαχειρίστρια του ιστολογίου. Εάν επιθυμείτε, επικοινωνείστε με το τηλέφωνο: 6981042435 Διαφορετικά αφήστε τα στοιχεία σας στο email: th.kontzoglou@gmail.com
Ευχαριστώ
Θεοδοσία Κοντζόγλου