Τρίτη 17 Μαρτίου 2009

Η Ελλάδα ξέρει πάντα να "τρώει" τα παιδιά της!

Έκπληξη η αποστρατεία

του υποναύαρχου Λευτέρη Φερούση

Της Θεοδοσίας Κοντζόγλου

Οι αρχιπλοίαρχοι Αλέξανδρος Μπιτζήης, Απόστολος Πουλιάκας και Γεώργιος Νάκος προήχθησαν στον βαθμό του Υποναυάρχου του Λιμενικού Σώματος από το Ανώτατο Συμβούλιο Κρίσεων του Λιμενικού το οποίο ολοκλήρωσε τις εργασίες του νωρίτερα. Παράλληλα αποστρατεύθηκαν (03) Υποναύαρχοι και οκτώ (08) Αρχιπλοίαρχοι।

Η είδηση θα μπορούσε να σταματήσει εδώ। Πλην όμως θα ήταν - αν όχι τίποτα άλλο - υποκρισία να μην διατυπώσουμε την μεγάλη έκπληξη που προκάλεσε στην συντριπτική πλειοψηφία των στελεχών του Λ।Σ। η αποστρατεία του υποναύαρχου Λευτέρη Φερούση। Ένας ακαίρεος άνθρωπος, με εξαιρετικές ικανότητες, με δυναμισμό, χωρίς ανασφάλειες, χαμηλού προφίλ και σε γενικές γραμμές ένας Λιμενικός που τιμούσε κάθε μέρα το Λιμενικό Σώμα।

Απ όσα προσωπικά γνωρίζω, συγκρουστηκε με συμφέροντα όταν υπηρετούσε στην Προστασία Θαλασσίου Περιβάλλοντος αλλά το ίδιο έκανε και από την θέση του στην Επιθεώρηση Εμπορικών Πλοίων.

Αν χαρίστηκε ποτέ, δεν το γνωρίζω, αλλά όσοι τον γνωρίζουν από κοντά βεβαιώνουν ότι ήταν ανέκαθεν άψογος και δίκαιος στην άσκηση των καθηκόντων του.

Τελεύταία, του εμπιστεύθηκαν την μεγάλη ΕΔΕ για το "σούργελο" της Πάτρας που όλοι γνώριζαν και κανείς δεν ήξερε ότι οι λαθρομετανάστες αποτελούσαν δεύτερη και καλύτερη πηγή εισοδήματος για κάποια στελέχη του εκεί Λιμεναρχείου।

Τους έδωσε 600 σελίδες πόρισμα, αν και η αστυνομία τα είχε κάνει κυριολεκτικά μαντάρα αφού έδρασε με τέτοιο τρόπο που χάθηκαν όλα τα αποδεικτικά στοιχεία। Φαίνετα όμως ότι κάποιοι που εθίγησαν από την εργασία του υποναύαρχου Φερούση έσπειραν καρφιά στο πέρασμά του και πάνω τους πάτησαν εκείνοι που τον έκριναν τελικά ως "ευδοκίμως τερματίσαντα την υπηρεσία του". Μήπως όμως είναι ο Λευτέρης Φερούσης ο πρώτος ή ο τελευταίος που αδικείται; Η μήπως ο Φερούσης δεν είχε "πλάτες" όπως αυτές που έχει κάποιος από τους διαδόχους του!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας, με σεβασμό στη προσωπικότητα των ατόμων και χωρίς να προκαλέσετε τους νόμους και τη Δικαιοσύνη. ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ δεν δημοσιεύονται εκτός εάν το εγκρίνει η διαχειρίστρια του ιστολογίου. Εάν επιθυμείτε, επικοινωνείστε με το τηλέφωνο: 6981042435 Διαφορετικά αφήστε τα στοιχεία σας στο email: th.kontzoglou@gmail.com
Ευχαριστώ
Θεοδοσία Κοντζόγλου