Τρίτη 24 Μαρτίου 2009

Το λιμενικό στα ίχνη των αρχιπειρατών του Άντεν

Για ποιον κτυπά η καμπάνα;
Ποίοι κρύβονται πίσω από τις πειρατείες; Εκατοντάδες ναυτοπειρατείες σημειώνονται μπροστά στη πολυεθνική δύναμη του ΝΑΤΟ και της Ευρώπης Εκατομμύρια ευρώ ξοδεύονται καθημερινά για την αποτροπή των πειρατειών στον Κόλπο του Άντεν. Πλοία, φρεγάτες με σύγχρονο εξοπλισμό, ικανό να κτυπήσει στόχους σε δεκάδες μίλια μακριά, έμψυχο υλικό που ξημεροβραδιάζεται μέσα στη θάλασσα… Κι όμως το ελληνόκτητο πλοίο ΤΙΤΑΝ που μετέφερε σίδηρο, κατελήφθη από πειρατές που το «έσυραν» μέχρι τα παράλια της Σομαλίας। Και από την προηγούμενη εβδομάδα μέχρι σήμερα το ΥΕΝ δεν έχει καμία μα καμία είδηση και καμία επαφή με τα μέλη του πληρώματος। Μόνον μια φρεγάτα του Π.Ν. βεβαίωσε το περιστατικό της ...πειρατείας. Εάν αυτό δεν είναι ξεφτίλα και ντροπή τότε τι είναι; Και μέσα σ’ αυτή τη διαδικασία ο πλοίαρχος ε.α. Γιάννης Νομικός βεβαιώνει -από καιρό το φωνάζει - ότι γνωρίζει ποιος, ποίοι βρίσκονται πίσω από τις πειρατείες των τελευταίων μηνών. Όπως αποκάλυψε σε αρμόδια υπηρεσία του ΥΕΝ, ένας Έλληνας, πρώην πλοίαρχος και πρώην πλοιοκτήτης, μόνιμος πλέον κάτοικος της Σομαλίας, είναι αυτός που εντοπίζει τα πλοία με τα «κατάλληλα» φορτία και μεθοδεύει τη κατάληψή τους όταν περάσουν από τον κόλπο του Άντεν. Ταυτόχρονα, δύο μεγαλοδικηγόροι που βρίσκονται στην Αθήνα είναι αυτοί που καλύπτουν νομικά τις κινήσεις του Έλληνα της Σομαλίας. Η συνέχεια επί της …οθόνης!

2 σχόλια:

  1. Γιάννη, μπράβο σου γιά μία ακόμη φορα, όταν ξευτελιστούμε πολύ, θα ενεργήσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καπετάν Γιάννη,

    Συγχαρητήρια για τις επισημάνσεις και τις καταγγελλίες σου. Έχεις επίγνωση όμως περί του αμαρτωλού ΥΕΝ, σχετικά με την δράση του, τον βίο και την πολιτεία του και τα "σημαίνοντα" πρόσωπα που το απαρτίζουν. Το συγκεκριμένο υπουργείο, με σκοπιμότητα και προς εξυπηρέτηση σκοπών, απαρτίζεται από το περιττό σώμα που λέγεται ΛΣ και το οποίο συστάθηκε και διατηρείται με σκοπιμότητα προκειμένου να εξυπηρετεί σκοπούς και συμφέροντα, με την ανοχή της Ελληνικής "δικαιοσύνης" και τις ευλογίες της Πολιτείας.
    Πάντως καλώς πράττεις και καταγγέλλεις κάποια επίορκα, βρωμερά υποκείμενα τα οποία με έναν σκοπό και ορίζοντα "εργάζονται" και δεν είναι άλλος, εκτός από την εξυπηρέτηση σκοπών και βρώμικων συμφερόντων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας, με σεβασμό στη προσωπικότητα των ατόμων και χωρίς να προκαλέσετε τους νόμους και τη Δικαιοσύνη. ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ δεν δημοσιεύονται εκτός εάν το εγκρίνει η διαχειρίστρια του ιστολογίου. Εάν επιθυμείτε, επικοινωνείστε με το τηλέφωνο: 6981042435 Διαφορετικά αφήστε τα στοιχεία σας στο email: th.kontzoglou@gmail.com
Ευχαριστώ
Θεοδοσία Κοντζόγλου