Τρίτη 10 Μαρτίου 2009

ΣΑΛΠΑΡΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΚΡΗΤΗ Η SUPERFAST

Παρά τα προβλήματα και την αναταραχή

που επικρατεί στο νησί

Μία ακόμα απόπειρα εισόδου στις ακτοπλοϊκές γραμμές της Κρήτης επειχειαρεί από τις 12 Μαρτίου η SUPERFAST FERRIES

Αυτή τη φορά βρίσκεται υπό την διοίκηση της MIG και παρά τα μέχρι στιγμής προβλήματα η εταιρία φαίνεται αποφασισμένη να εμμείνει στην απόφασή της και να κατακτήσει τον Κρητικό "αέρα".

Όσο για τα προβλήματα: Κατ' αρχήν μέχρι και αυτή την ώρα ο υπουργός Ναυτιλίας - για άγνωστο λόγο - δεν υπέγραψε το απαραίτητο για τον απόπλου του πλοίου έγγραφο. Μήπως όμως αυτό θα κρατήσει τον mr. MIG στον Πειραιά; Αμφίβολο. Δεύτερον: Στην Κρήτη, σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει αναβρασμός. Ανήμερα της άφιξης του πλοίου SUPERFAST XII στο Ηράκλειο η ΑΝΕΚ πραγματοποιεί διοικητικό συμβούλιο.

Να υπενθυμίσω ότι κατά την προηγούμενη απόπειρα δρομολόγησης πλοίου του ίδίου τύπου από την SUPERFAST οι Κρητικοί που επισκέφθηκαν το πλοίο αρνήθηκαν να κάνουν δηλώσεις στους δημοσιογράφους και απέφυγαν τις φωτογραφήσεις ενώ σημαντικό όνομα των ακτοπλοϊκών γραμμών του νησιού, πέρασε έξω από το πλοίο και δεν θέλησε ούτε μια ματιά να ρίξει στο καινούριο για τη Κρήτη πλοίο. Το γεγονός ότι δεν καλωσόρισε τους επισκέπτες, τότε είχε σχολιαστεί δυσμενώς.

Το who is who του Ανδρέα Βγενόπουλου

Δικηγόρος στο επάγγελμα, ο 43χρονος Ανδρέας Βγενόπουλος, ο οποίος είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, θεωρείται από πολλούς στον επιχειρηματικό κόσμο ο «άνθρωπος των μεγάλων deals»

Το δικηγορικό γραφείο, στο οποίο είναι επικεφαλής έχει μεσολαβήσει στο παρελθόν σε πληθώρα επιχειρηματικών συμφωνιών, κυρίως στο χώρο της ναυτιλίας και του τουρισμού

Διετέλεσε Διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού στη Thenamaris Shipping, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Maritime & Financial Investments S।A। και Αντιπρόεδρος του Διοικητικού της Επενδυτικής Τράπεζας Ελλάδος

Είναι Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Marfin Bank A।T.E. και Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Marfin Financial Group.

Επίσης, είναι Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Διαγνωστικού και Θεραπευτικού Κέντρου Αθηνών Υγεία। Είναι Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου

Το δικηγορικό γραφείο «Βγενόπουλος και Συνεργάτες» ήταν αυτό που διεκπεραίωσε πριν από μερικά χρόνια την πώληση της εταιρείας Μεταξά (κονιάκ) σε ξένο όμιλο, ο οποίος στη συνέχεια εξαγοράστηκε από τον σημερινό ιδιοκτήτη του πασίγνωστου ελληνικού κονιάκ, τον όμιλο दिअगेओ

Ο Βγενόπουλος όμως έχει εμπλακεί και σε άλλους «γάμους» στο χώρο των επιχειρήσεων, αφού έπαιξε σημαντικό ρόλο στην εξαγορά της «Μπάρμπα Στάθης» από τη «Δέλτα», αλλά και στην πάλαι ποτέ συμμετοχή της γαλλικής «Danone» στο μετοχικό κεφάλαιο της γαλακτοβιομηχανίας «Δέλτα»

Είναι αντιπρόεδρος στον όμιλο «Marfin Financial Group (MFG)», ενώ διαθέτει μετοχές και στα νοσοκομεία «Μητέρα» και «Υγεία»। Αυτό που τον διακρίνει δεν είναι οι διοικητικές του ικανότητες, αλλά η αποτελεσματικότητά του στα επιχειρηματικά deals.

Ενδεικτικό είναι το ότι ο όμιλος πήρε τη σημερινή μορφή του ύστερα από 13 εξαγορές και συγχωνεύσεις, σε διάστημα περίπου πέντε ετών। Αυτοί που τον γνωρίζουν τον περιγράφουν ως «σκληρό και επίμονο διαπραγματευτή, που ακολουθεί μη συμβατές τακτικές αλλά πάντα βρίσκεται από την πλευρά του νόμου»

Στον MFG, στον οποίο ανήκουν η Marfin Bank και η Επενδυτική Τράπεζα, ο ίδιος κατέχει σήμερα το 10,2% των μετοχών।

Πριν από έναν χρόνο είχε περί το 15%। Στο διάστημα αυτό η τιμή της μετοχής από περίπου 8 ευρώ αναρριχήθηκε στα 18 ευρώ.Οι συνεργάτες του υποστηρίζουν ότι έχει την ικανότητα να πείθει ιδιώτες επενδυτές με μεγάλη οικονομική επιφάνεια, με αποτέλεσμα να μπορεί να συγκεντρώσει σε σύντομο διάστημα σημαντικά επενδυτικά κεφάλαια.

Τι περιλαμβάνει η «Marfin»H «Marfin Financial Group (MFG)» δραστηριοποιείται σε διάφορους τομείς στον επιχειρηματικό τομέα, καθώς έχει τον έλεγχο εταιριών σε επτά διαφορετικούς τομείς।1। Κλάδος τροφίμωνΔιαθέτει το 77,58% επί του μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της «Vivartia»

2। Τηλεπικοινωνίες

Διαθέτει από τον Οκτώβριο του 2007 ποσοστό που φτάνει στο 13,94% επί των δικαιωμάτων ψήφου του ΟΤΕ। Εκ του ανωτέρω ποσοστού 9,50% αντιστοιχεί σε μετοχές του ΟΤΕ που κατέχει άμεσα η Εταιρεία και 4,44% αντιστοιχεί σε μετοχές τις οποίες έχει δικαίωμα να αποκτήσει η Εταιρεία σύμφωνα με τους όρους χρηματοπιστωτικού μέσου (total return equity swap)।3। ΥγείαΗ MIG, μέσω της «MARFIN CAPITAL S।A।», κατέχει σήμερα το 30,9% περίπου του εκδοθέντος μετοχικού κεφαλαίου του ΥΓΕΙΑ Α.Ε

4. Πληροφορικη

Σήμερα, η MIG κατέχει άμεσα ποσοστό ύψους 19,75% στο μετοχικό κεφάλαιο της GIT και έμμεσα ποσοστό ύψους 0,05%, με τη συνολική συμμετοχή να ανέρχεται σε 19,80%. Η MIG, σήμερα, κατέχει άμεσα ποσοστό ύψους 10,59% στη SINGULARLOGIC, έμμεσα ποσοστό ύψους 4,34% και συνολικά ποσοστό ύψους 14,93% (?έσω ποσοστού που κατέχει η MIG στη GIT).5. Ναυτιλία.

Τον Οκτώβριο του 2008 η MIG μέσω της 100% θυγατρικής της MIG SHIPPING S।A., απέκτησε πλειοψηφικό μερίδιο στην Attica Group. Μετά από αλλεπάλληλες αγορές, η συμμετοχή της MIG στο μετοχικό κεφάλαιο της Attica Group ανέρχεται στο 56,65%: 49,93% ανήκει στην MIG SHIPPING S.A. και 6,72% ανήκει στη MIG. Η συγκεκριμένη εταιρία είναι μεταξύ άλλων. η μητρική εταιρία των Superfast Ferries (ποσοστό συμμετοχής 100%) και Blue Star Ferries (επίσης εισηγμένης στο Χρηματιστήριο Αθηνών - ποσοστό συμμετοχής 48,8%).Το Δεκέμβριο του 2000, η MIG απέκτησε ποσοστό ύψους 13,3% στην «CAPE INVESTMENT CORPORATION Α.Ε.» καταβάλλοντας ποσό € 9,1 εκ., μέσω της απόκτησης μετατρέψιμων ομολογιών, ενώ το Φεβρουάριο του 2005 επένδυσε αμέσως επιπλέον ποσό ύψους € 0,4 εκ. στις μετοχές της Εταιρείας.

6।।Φιλοξενία - Αναψυχή

Η εταιρεία με την επωνυμία «MIG LEISURE LIMITED» συστάθηκε στις 24.05.2007 με έδρα την Κύπρο. Βασικός σκοπός της εταιρείας, μεταξύ άλλων, είναι η απόκτηση, ανέγερση, διαμόρφωση, οργάνωση, ενοικίαση, λειτουργία, διεύθυνση και εκμετάλλευση ξενοδοχείων, τουριστικών καταλυμάτων, ξενώνων, εστιατορίων, κέντρων αναψυχής, πολυκατοικιών, γραφείων και καταστημάτων.

Tο μετοχικό κεφάλαιο της εν λόγω εταιρείας είναι Λίρες Κύπρου (ΛΚ) 1.000 διαιρεμένο σε 1.000 μετοχές, ΛΚ 1 η κάθε μία. Μέτοχοι της εταιρείας είναι η MIG κατά 65% και η «DUBAI FINANCIAL» κατά 35%.Η «ANAKON INVESTMENTS LTD» είναι εταιρεία επενδύσεων και αποτελεί το βασικό μέτοχο, κατά 39,1%, της «THEROS INTERNATIONAL GAMING INC.», ιδιοκτήτριας και διαχειρίστριας εταιρείας του Καζίνο Ρίο.

Η MIG, επενδύοντας στην ANAKON, μέσω διαδοχικών ανταλλάξιμων ομολογιακών δανείων από τον Ιούνιο του 2004, έχει σήμερα δικαίωμα ανταλλαγής (option) με ποσοστό 55,5% περίπου επί του εκδοθέντος μετοχικού κεφαλαίου της ठेरोस

7. Χρηματοοικονομικός τομέαςΜε απόφαση του Δ.Σ. την 30.06.2005 αποφασίσθηκε η συγχώνευση της EUROLINE ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ Α.Ε.Ε.Χ. με απορρόφηση της εταιρείας «MARFIN GLOBAL INVESTMENTS A.E.E.X.».

Η MIG (άμεσα και έμμεσα) στις 31.03.2007 κατείχε ποσοστό 48,045% επί του μετοχικού κεφαλαίου της «EUROLINE ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ Α.Ε.Ε.Χ.» καθώς και 48,045% των δικαιωμάτων ψήφου.

Η MIG (άμεσα και έμμεσα) στις 31.03.2007 κατείχε ποσοστό 28,99% επί του μετοχικού κεφαλαίου της «INTERINVEST ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ Α.Ε.Ε.Χ.» καθώς και 28,99% των δικαιωμάτων ψήφου. Στις 31.03.2007 η χρηματιστηριακή της αξία ανερχόταν στα € 18 εκ. περίπου.

Η MIG διαθέτει χαρτοφυλάκιο μετοχών που είναι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο Αθηνών και Κύπρου. Στις 31 Μαΐου 2007, η χρηματιστηριακή αποτίμηση του χαρτοφυλακίου αυτού ήταν περίπου € 13 εκατομμύρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας, με σεβασμό στη προσωπικότητα των ατόμων και χωρίς να προκαλέσετε τους νόμους και τη Δικαιοσύνη. ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ δεν δημοσιεύονται εκτός εάν το εγκρίνει η διαχειρίστρια του ιστολογίου. Εάν επιθυμείτε, επικοινωνείστε με το τηλέφωνο: 6981042435 Διαφορετικά αφήστε τα στοιχεία σας στο email: th.kontzoglou@gmail.com
Ευχαριστώ
Θεοδοσία Κοντζόγλου